Haberler

Öğretmenler, Çocuk Militanlara Kafa Kesmeyi Öğretmiş

Güncelleme:

Amerikan Wall Street Journal gazetesi IŞİD'in elinden kurtulan çocuklarla konuştu. IŞİD saflarında yüzlerce çocuğun da savaştığı, örgütün kontrol ettiği bölgelerde yer alan okullarda tamamen nefret ve vahşete dayalı bir eğitim verildiği biliniyor. Ancak IŞİD'in elinden kurtulan çocukların anlattıkları dehşetin boyutlarının sanılandan da büyük olduğunu gösterdi.

"ÖĞRETMENLER KAFA KESMEYİ ÖĞRETTİ"

IŞİD'in elinde bulunan ve kurtarılan ya da kaçan çocuk militanlar, öğretmenlerin kendilerine kafa kesmeyi öğrettiklerini söyledi.

İşte kurtarılan çocukların dehşeti anlatan ifadeleri:

- Cuma (17): Okuldaydık. Öğretmen 3 tane titreyen Suriye askerini getirdi. Diz çöktüler. Soğan kesmeyi öğretir gibi bize nasıl kafalarını keseceğimizi öğretti. "Alnından tutacaksınız yavaşça boğazını keseceksiniz" dedi. En küçüğümüz 8 yaşındaydı. Bize kafirlerin kafasını kesenlerin Allah tarafından ödüllendirileceğini söyledi. Gönüllü istendiği zaman en küçük çocukların birkaçı parmak kaldırdı. Kafaları kesip elden ele dolaştırdılar. O an hissiz olduğumu fark ettim. Bize daha önce de birçok kafa kesme videosu izletmişlerdi.

"KARDEŞİMDEN KAÇTIM"

- İsmail (17): Dar ez Zor'da bir aşiretin yerleşim yerini ele geçirmiştik. Bana yaşları 14-45 arasında değişen bütün aşiret üyelerinin kafasını kesmemi söylediler. Yapamadım. 10 yaşındaki kardeşim gönüllü oldu. O gün yüzlerce kişi öldürüldü. Ağustos ayında Türkiye'ye kaçarken kardeşime haber vermedim. Beni ihbar etmesinden korktum. Türkiye'ye gelince onu telefonla aradım, "Sen kafirsin buraya sakın dönme, yoksa seni Allah'ın yasalarına uygun şekilde cezalandıracağız" dedi.

AİLEELERE 150 DOLAR

Wall Street Journal'a göre çocukların çoğu Suriye'deki okullarının kapanmasından sonra IŞİD'e 'sıkıntıdan ya da eğlence için' katılmış. Ancak şimdi hepsi gece kabuslar görüyor ve ilk öldürdükleri kişinin yüzünü unutamıyor. Aileler ayda 150 dolar maaş ödemesi karşılığında çocuklarını IŞİD'in eğitim kamplarına gönderiyor. Mahalle meydanlarında militanlar çocukları etraflarına toplayıp şeker ve meyve suyu vererek propaganda yapıp kendilerine katılmaya ikna ediyor.

45 günlük eğitimlerinin ardından bir mezuniyet töreni düzenleniyor ve hepsi özel eğitim almak için gruplara ayrılıyor. 15 günlük bu özel eğitimde ya savaşçı oluyorlar ya IŞİD kamplarına muhafızlık yapıyorlar ya da önemli IŞİD komutanlarına koruma olarak yetiştiriliyorlar. 14 yaşındaki eski bir IŞİD savaşçısına göre eğitime alınan çocukların içlerinden en 'aptalları' ise intihar bombacısı olarak seçiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

ademmobilWeb@haberler.com:

Muslumanlk bana cehalet kan kin siddet bencilligi asalakligi tembelliği hak hukuk tanimamazligi hayirlatiyor muslumanlil uyusturucu gibi tehlikeli yeni dogan cocuklarinizi oslamiyeti ogtertmeyin islamiyet kutuluk dinidir uzak durun

35
61
yanıtYanıtla
ahmet:

müslümanlık kan dini başka açıklaması yok. Müslümanların tek yaptığı kan akıtmak.

19
36
yanıtYanıtla
Seydo Bezek Mobil-IOS:

Allahima çok sükür ben müsülman deyilim ve insanim

21
29
yanıtYanıtla
DoğruuuuuuuMobil-IOS:

Nesi yalan şerefsiz yobaz köpekler? İşid'in şu an yaptığı ney? Kafir saydıklarınamı şeker meyva suyu veriyor? O kafaları kesenler kaç yaşında? Hepsi tim,komando'mu? Dilerim kim bunlara destek veriyorsa bu işit belası onların eceli olur. Asıl işid sizin gibi yobazları temizlemeli. Dünyayı bu hale getiren sadece Müslüman dini. Başka hiç bir din bu kadar cehennem etmemiştir dünyayı! Allah hepinizin belasını versin.

26
23
yanıtYanıtla
vanlı:

Allah sadece iş it köpeklerini değil onlara yar ve yardımcı olan soysuzları da ceheneme yolyacaktır

44
2
yanıtYanıtla
ruhi:

acaba, şimdi moda işidi garalama devrimi, bu haberlerin aslı asdarı varmı.

6
38
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

işidin islamiyeti karalama kampanyasında en büyük destek, tc. devleti, c. başkanı, başbakan, akp hükümeti ve bazı camaat ve yardım derneklerinden gidiyor siz mülüman geçinenler bunlara tepkinizi görmedik neden

31
10
yanıtYanıtla
MUVAHHİD:

BU KAFİRLERİN YAPTIĞI HABERLERE AĞIZLARINDAN ÇIKAN KELİMLERE İNANANLARDA ONLAR GİBİ KAFİRLERDİR.

17
21
yanıtYanıtla
düzenbaz:

hergün yalan ahber

4
33
yanıtYanıtla
Yalan:

Yalan haber inanmayın Pkk ve Pyd''yi masum gösterme çabaları medyanın oyunu IŞİD''i karalama kampanyası devam ediyor .

4
33
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title