Haberler

OECD, Büyük Ekonomilerin Büyüme Tahminlerini Güncelledi

Güncelleme:

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, Avro bölgesi ve ABD'nin de aralarında bulunduğu birçok büyük ekonominin büyüme tahminlerinde revizyona gitti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avro bölgesi ve ABD'nin de aralarında bulunduğu birçok büyük ekonominin büyüme tahminlerinde revizyona gitti.

OECD, G7 ekonomileri, Brezilya, Çin ve Hindistan'ın büyüme tahminlerinde revizyon yapıldığına ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, küresel ekonominin ılımlı ve dengesiz bir hızda ilerlemeye devam ettiği belirtildi.

Küresel büyümenin güçlendiği aktarılan raporda, "Küresel büyüme, bu yılın ikinci yarısında ve 2015 yılında devam eden politika desteği, uygun finansal koşullar ve artan istihdamın yanında artan güvenle daha güçlü gerçekleşebilir" ifadelerine yer verildi.

Büyük ekonomiler arasındaki dengesizliklere de dikkat çekilen raporda, şunlar kaydedildi:

"Büyük ekonomiler arasındaki fark açılıyor. ABD'deki toparlanma sağlam... Son zayıf toparlanmanın ardından Japonya, Çin ve Hindistan'da büyüme güçleniyor.

Avro bölgesinde devam eden yavaş büyüme, tahminlerin en endişe verici özelliğini oluşturuyor. Çin'de yılın başlarındaki zayıf büyüme yılın ikinci çeyreğinde önemli yapısal reformlarla desteklenen mini teşvik önlemleriyle toparlandı."

Raporda, ekonomik döngüde büyük ekonomilerin pozisyonlarının, makroekonomik politika ihtiyaçlarındaki sapmanın yansımasıyla daha az senkronize hale geldiği ve ılımlı ve inişli çıkışlı küresel büyüme, zayıf ticaret artışı ve iş gücü piyasasındaki iyileşmenin yavaş bir hızda olmasını yansıttığı bildirildi.

OECD, ABD için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,1'e, 2015 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,1'e indirdi.

Avro bölgesi için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 1,2'den yüzde 0,8'e revize eden OECD, 2015 yılı büyüme tahminini de yüzde 1,7'den yüzde 1,1'e düşürdü.

Japonya için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 1,2'den yüzde 0,9'a, 2015 yılı büyüme tahminini ise yüzde 1,3'ten yüzde 1,1'e revize eden örgüt, Almanya için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 1,5'e, 2015 yılı büyüme tahminini de yüzde 2,1'den yüzde 1,5'e çekti.

Fransa için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 0,9'dan yüzde 0,4'e, 2015 yılı büyüme tahminini yüzde 1,5'ten yüzde 1'e indiren OECD, İtalya için yüzde 0,5 olan büyüme tahminini, yüzde 0,4 daralmaya revize etti. OECD, İtalya için 2015 yılı büyüme tahminini ise yüzde 1,1'den yüzde 0,1'e düşürdü.

OECD, İngiltere için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 3,2'den yüzde 3,1'e indirirken, 2015 yılı büyüme tahminini ise yüzde 2,7'den yüzde 2,8'e yükseltti. Kanada için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2,5'ten yüzde 2,3'e revize eden OECD, ülkenin yüzde 2,7 olan 2015 yılı büyüme tahminini değiştirmedi.

Kuruluş, Çin için yüzde 7,4 olan 2014 yılı büyüme tahmini ile ve yüzde 7,3 olan 2015 yılı büyüme tahmininde değişikliğe gitmedi. OECD, Hindistan için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 4,9'dan yüzde 5,7'ye çıkardı, yüzde 5,9 olan 2015 yılı büyüme tahmininde ise revizyon yapmadı.

OECD, Brezilya için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 0,3'e düşürürken, 2015 yılı büyüme tahminini ise yüzde 2,2'den yüzde 1,4'e indirdi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Japonya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title