Haberler

Ödül Törenine "Fair Play" Mesajları Damga Vurdu

Güncelleme:

"Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri" törenine "Fair Play" mesajları damga vurdu.

Okan Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari çalışanlarının oylarıyla belirlenen "Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri" 15 Nisan 2014 Salı günü üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Aralarında Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve sunucu Şansal Büyüka'nın da bulunduğu seçkin isimlerin katıldığı törende ödül sahiplerinin verdiği "fair play" mesajları damgasını vurdu.

Yaklaşık 8 bin öğrenci, akademisyen ve idari personelin katıldığı anket sonucunda belirlenen ve Genel Koordinatörlüğünü Okan Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye'nin ilk FIFA kokartlı kadın hakemi Yrd. Doç. Dr. Lale Orta'nın yaptığı "Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri"nde "Yılın Spor Kulübü" ödülüne Fenerbahçe, "Yılın Takımı" ödülüne Galatasaray Futbol Takımı, "Yılın Teknik Adamı" ödülüne Ersun Yanal layık görüldü. "Yılın Onur" ödülünü FIFA Hakemi Cüneyt Çakır, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve Dünya Kulüpler Şampiyonu Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı paylaşırken "Spora Hizmet" ödülünü TURKCELL, "Yılın Sporcusu" ödülünü Bedensel Engelli Okçuluk Dünya Şampiyonu Burcu Dağ, "Yılın Futbolcusu" ödülünü Tolga Zengin, "Yılın TV / Spor Kanalı" ödülünü NTV Spor, "Yılın Spor Gazetesi" ödülünü Fanatik, "Yılın Spor Programı" ödülünü Maraton (Lig TV-Şansal Büyüka), "Yılın Spor Gazetecisi" ödülünü Uğur Meleke (Milliyet), "Yılın Spor Yorumcusu" ödülünü Rıdvan Dilmen – Güntekin Onay (NTV Spor), "Yılın Spor Web Sitesi" ödülünü ise SPORX kazandı.

Ödülünü Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan'ın elinden "Yılın Teknik Adamı" ödülünü alan Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal "Sporda ödül almak çok önemli. Fakat bir üniversiteden böyle bir ödül almak da farklı bir gurur. Bu ödülü almamı sağlayan oyuncularıma ve Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. Futbolda şiddetin bitmesini ve dostluğun, kardeşliğin daim olmasını diliyorum" diye konuştu. "Yılın Spor Kulübü" ödülünü, Okan Eğitim, Kültür ve Spor Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Okan'ın elinden alan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Şahin de, "Türk milli takım formasını çok kez giymiş olimpik sporcu olarak buradayım. Okan camiası ve talebelerine çok teşekkür ediyorum. Gençlerin spor salonlarından ve statlardan kötü tezahürat ve küfürü ortadan kaldıracağına inanıyorum" dedi. Şahin kürsüden indikten sonra

Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ile el sıkıştı. "Yılın Takımı" ödülünü kazanan Galatasaray Futbol Takımı adına ödülü, Okan Eğitim, Kültür ve Spor Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Okan'ın elinden alan Lütfi Arıboğan, şunları söyledi: "Türkiye sporda çok gurur duyulacak bir noktada. Kadınlarımız birçok branşta erkeklerin önüne geçmiş durumda. Sporda başarmak için kazanmalısınız. Sporun içinde başka değerler de var. Başta fair play geliyor. Bunu göz önünde bulundurun ve takımınızı desteklerken 'fair play'i unutmayın."

Çakır: "Dualarınız ve desteğiniz en büyük gücümüz"

"Yılın Onur Ödülü"nü Bekir Okan'ın elinden alan Cüneyt Çakır, "Çok gurur verici bir ödül. Önümüzde bir Dünya Kupası var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Brezilya'da sahaya çıktığımızda sizlerin duaları ve desteği en büyük gücümüz olacak" diye konuştu. Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut'un elinden alan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, "Geleceğimizin güvencesi olan gençlerden böyle bir ödül almak gurur verici" dedi.

"Lütfen engellilere destek olun"

"Yılın Sporcusu" ödülünü Prof. Dr. Şule Kut'un elinden alan Bedensel Engelli Okçuluk Dünya Şampiyonu Burcu Dağ, "7 aylık milli takım serüvenimde 2 dünya şampiyonluğu ve 1 dünya rekoru kırdım. Engellilerin engeli olmadığını kanıtladığıma inanıyorum. Sağlamların getiremediğini ben getirdim. Lütfen engellilere daha fazla destek olun. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum. İnşallah şampiyonlukla döneceğim" diye konuştu. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ve Kadın Voleybol Milli Takım Kaptanı Gözde Sonsırma da, "Hiçbir maçta bu kadar heyecanlanmadım. Kadın voleybolcular olarak amacımız her zaman genç kızlarımıza örnek olmak ve Türk kadınlarını tüm dünyada en iyi şekilde temsil edebilmek"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lütfi Arıboğan Cüneyt Çakır Ersun Yanal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title