Haberler

Obama: Ebola Yüz Binlerce Kişiyi Öldürebilir

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, Afrika'yı kasıp kavuran Ebola salgını ile ilgili, "Tehdit giderek büyüyor. Yüz binlerce insanı öldürebilir." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, BM'de düzenlenen Ebola konulu oturumda, hastalığın oluşturduğu tehdidin giderek büyüdüğüne "Kontrol altına alınmazsa, önümüzdeki aylarda yüz binlerce kişiyi öldürebilir" sözleriyle dikkat çekti.

Barack Obama, Ebola salgınının bir sağlık krizi olmaktan öteye geçip, bölgesel ve küresel güvenliğe giderek artan bir tehdit haline geldiğini belirterek, uluslararası toplumun bu salgınla mücadelede daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

"YÜZ BİNLERCE KİŞİ ÖLEBİLİR"

Obama, BM'de düzenlenen, ''Ebola'' konulu yüksek düzeyli toplantıda, Ebola virüsünün alarm verici bir hızda yayıldığını, binlerce erkek, kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiğini, binlercesinin daha hastalığa yakalandığını belirterek, "Eğer kontrol altına alınmazsa, bu salgın önümüzdeki aylarda yüz binlerce kişiyi öldürebilir" dedi.

"SAĞLIK SİSTEMLERİ ÇÖKTÜ"

"Bu (Ebola salgını), bir sağlık krizi olmanın ötesinde, bölgesel ve küresel güvenliğe giderek artan bir tehdit" diyen Obama, Libya, Gine ve Sierra Leone'de kamu sağlık sistemlerinin çöktüğüne, ekonomik büyümenin keskin biçimde yavaşladığına işaret ederek, salgının durdurulamaması halinde, bu hastalığın bölge genelinde insani bir faciaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

"BUNU TEK BAŞIMIZA YAPAMAYIZ"

ABD olarak hastalıkla mücadeleye verdikleri katkılardan bahseden Obama, ancak bu mücadeleyi tek başına yürütmelerinin mümkün olmadığını, diğer ülkelerin de katkı koyması gerektiğini vurguladı.

Obama, uluslararası toplumun salgına yeterli derecede karşılık veremediğini dile getirerek, "Yeteri kadar hızlı ilerlemiyoruz, yaptıklarımız yeterli değil. Nerede olduğumuzla nerede olmamız gerektiği arasında hala büyük bir boşluk var. Herkes daha fazlasını yapmalı" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Barack Obama Afrika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500

Yorumlar (27)

TEZGAHTAR YAŞAR:

kuş gribi domuz gribi meksika gribi yeter artık başkasını kandırın kanını emdiniz bu milletin

28
2
yanıtYanıtla
demokrat:

Akıllılar, ebolanın çaresi yok, yüzde 90la ölüm garantisi var, vikide okuyun.

20
1
yanıtYanıtla
hello:

bu hastalıkları ve bu virüsleri üreten sizlersiniz kene kırım kongo kuş gribi domuz gribi şimdi ebola virüsü bu virüsleri üreten ve insanlar üzerinde deneyen ve insanların ölümüne sebep olanlar sizlersiniz, üretmiş olduğunuz terörsitler ve üretmiş olduğunuz virüslerin amacı insan nüfusunu azaltmak insanları öldürmektir siz katilsiniz size hizmet edenlerde sizin kanlı projelerinize destek vrenlerde sizin gibi katiller kahrolsun amerika kahrolsun israil ve siyonizm kahrolsun bopun eşbaşkanı

18
0
yanıtYanıtla
xboy:

amerika oraya bir ekip göndermişti bence o ekip hastalığı kontrol altına almak yerine dahada yaydılar orda

12
0
yanıtYanıtla
TURK:

hello takma adli arkadas dogru soyluyor (ulan guldum :D neyse konuya donelim )amerika denen serefsiz devlet, hem bu virusu uretiyor, veya uretenlere hicbir sey demiyor, hem de bir araba zirzavat laflar. . geciniz. . simdi benim asil deginmek istedigim, bu seref yoksunu devletin gidip irak''i 2 kere (1991 - 2003 ) isgal etmesi, afganistani isgal etmesi, 1945''te japonyanin 2 sehrine atom bombasi atmasi (ulan atom bombasi lan bu, odun herifler ! amerika tam odunsun ulan yemin ediyorum. . . ) bunun gibi 1 milyon ornek var. . . yani ebola 100 binlerce insan oldurecek de, bre durzu sen bugune kadar kac milyon insan oldurdun acaba ?

11
0
yanıtYanıtla
anti abd:

Turk kardes helel olsun sana cok dogru yazmissin amerika ve israile lanet olsun !!!

yanıt0
yanıt0
Ergun:

en büyük tehdit sizsiniz zaten şerefsizler !!!

9
0
yanıtYanıtla
Hakan Bayık:

Siz afrika ülkelerinden gelenleri memlekete doldurmaya devam edin. A. K. Ç.

8
0
yanıtYanıtla
caner:

arkadaslar durum sandiginizdan da ciddi!! amerikaya bulasti hindistana bulasti ve nijeryayada bulasti. turkiyeyede bulasmadiysa su ana kadar bisey bilmiyorum. soylemesi cok korkunc ama miyarlarca insani oldurmek istiyorlar!!2016 yilina ulasinca olcaklari dusunmek bile istemiyorum. herses onlemini alsin durum cok ciddi

7
0
yanıtYanıtla
recebixx:

emperyal güçler, yine bir yerlere saldırı için altyapı hazırlıklarına başladı desenize!!!

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title