Haberler

Nuh Gönültaş Yurt Dışına Kaçmış / Gönültaş Kimdir ?

Güncelleme:

Nuh Gönültaş kimdir ? Cemaate yönelik operasyon kapsamında hazırlanan gözaltı listesinde adı geçen gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın, dün gece yurt dışına çıktığı tespit edildi.

İstanbul'da 14 Aralık fırtınası! Bu sabah operasyonun düğmesine basıldı. 31 isim hakkında gözaltı kararı var. Bugün akşam saatleri itibarıyle Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Şike, Balyoz, Ergenekon gibi operasyonları yöneten isimlerden İstanbul Eski Organize Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI LİSTESİNDE ADI GEÇEN NUH GÖNÜLTAŞ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişinin sorgulamaları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Polis ekiplerinin, 2 kişiyi daha gözaltına almasıyla şüpheli sayısı 27'ye yükseldi.

Bu arada, polis ekiplerinin araştırmasında, hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden biri olan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın dün gece Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı tespit edildi.

NUH GÖNÜLTAŞ KİMDİR?

1966 Ankara doğumlu olan Nuh Gönültaş, ilk, orta ve liseyi Ankara'da okudu. Liseden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda 1988 yılında mezun oldu. Nuh Gönültaş, 1987 Tercüman gazetesi İzmir Bürosu'nda stajyerliğe başlayarak gazeteciliğe adım attı. Bir yıl sonra Zaman gazetesinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Nuh Gönültaş 5 yıl TBMM'de Parlamento muhabirliği yaptı. Aynı yıllarda Zaman gazetesinde köşe yazarlığına da başlayan Nuh Gönültaş, 1997-1998 yıllarındaki ABD'deki lisan eğitimi dolayısıyla yazarlığa bir süre ara verdi.

Nuh Gönültaş, 2002 yılı sonlarında Zaman'daki köşe yazarlığından ayrılarak Tercüman gazetesine geçti. Tercüman gazetesinin Bugün'e dönüşmesinden itibaren de Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Nuh Gönültaş Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title