Haberler

Nisan'da "Sanat Yağmuru" Var

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesinin nisandaki kültür sanat etkinlikleri yine dopdolu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan'daki kültür sanat etkinlikleri yine dopdolu. İzmirli sanatseverler, bu ay içinde pek çok renkli sergiyi görme ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile perküsyon ustası Burhan Öçal gibi ünlü sanatçıları dinleme fırsatı bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverleri Nisan ayında birbirinden güzel kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacak. Büyükşehir Belediyesi'ne ait seçkin sanat merkezlerinde düzenlenecek konser ve sergiler, kentin kültür hayatına yine renk katacak.

Ay boyunca gerçekleşecek sanat faaliyetleri şöyle:

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Sergi Salonu, 1-15 Nisan 2014 tarihlerin arasında bir heykel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, Azize ve Azime Önlü adlı ikiz kardeşlerin eserlerinden oluşuyor.

8 Nisan saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 'Trio Anka' 'Akdeniz Renkleri' başlıklı bir konser var. Konserde, çellist Demet Kıyıcı'nın yanısıra Kağan Korad ve Aydın Uştuk solist olarak yer alacak.

Nisan ayının en renkli konserlerinden birine ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal ile piyanist Alexey Botvinov birlikte imza atacak. 9 Nisan 2014 günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da düzenlenecek konser saat 20.00'de başlayacak.

11 Nisan'da Kültürpark İzmir Sanat'ta 'Bremen'den İzmir'e Müzik Kardeşliği' başlıklı bir konser düzenlenecek. Saat 20.00'de gerçekleşecek konserde İzmir Sanat Çok Sesli Korosu ile Westend Project Ochester birlikte sahneye çıkacak.

Nisan ayının bir başka sergisi ise Kültürpark İzmir Sanat'ta 11 Nisan'da saat 18.00'de açılacak. Sezin Türk Kaya'nın 'Evin İnsan Halleri' başlıklı özgün baskı sergisi, 29 Nisan'a kadar gezilebilir.
14 Nisan'da Önder Focan ve Meltem Ege Group'un 'Song Book' başlıklı konseri var. Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 20.00'de başlayacak konserde vokalde Meltem Ege, trompette Şenova Ülker, trombonda Bulut Gülen, gitarda Önder Focan, basta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Omdan sahne alacak.

15 Nisan'da sanatseverler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da saat 20.00'de korno ve piyano resitalinde buluşacak. Konserde, Altuğ Tekin'in kornosuna, Gökçen Küçük Remes piyanoyla eşlik edecek.

16 Nisan'da 'Orkestra Allegra', Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 'Anadolu'dan Akdeniz'e, Napoliten'den Türkü'ye' adlı konsere imza atacak. Konserin başlama saati 20.00.

17 Nisan'da 'Hiromi The Trio Project' sahne alacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da saat 20.00'de başlayacak konserde, Hiromi Uehara'nın piyanosuna Anthony Jackson basgitarıyla, Simon Philips ise davuluyla eşlik edecek.

21 Nisan'da Köklü Yiğit Tan, İbrahim Aydoğdu, Onur Şenler ve Yaz Irmak 'Cso Çello Quartet' grubuyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da sahne alacak. Aynı gün, Kültürpark İzmir Sanat'ta da bir konser var. Saat 20.00'deki konserde, gitarist Sinan Erşahin ile piyanist Ayça Yılmaz Aytuğ sahneye çıkacak.

22 Nisan'da ise AASSM Büyük Salon'da ünlü piyanist Fazıl Say sahne alacak. Say, saat 20.00'deki konserinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bir kez daha İzmirliler'in kulaklarının pasını silecek.

'Klarnetli Trio' 24 Nisan'da dinleyiciyle buluşacak. Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 20.00'de gerçekleşecek konserde klarnette Çağdaş Engin, piyanoda Güray Başol, viyolonselde Nil Kocamangil ise sahne alacak.

29 Nisan'da 'Berlin'den Broadway'a Kurt Weill' başlıklı bir konser gerçekleşecek. AASSM Küçük Salon'da düzenlenecek konserin solisti soprano Zibelhan Dağdelen. Konserde, Ali Aziz Dağdelen piyano, Metin Kiper piyano ve akordeon, Ender Gülenler klarnet, Ayça Özsöğüt kontrabas, Emre Kartari ise davulla dinleyici karşısına çıkacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ahmed Adnan Saygun Kültürpark Fazıl Say Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title