Haberler

    Nintendo Son Yarıyıl Rakamları ile Herkesi Şaşırttı

    Japon video oyun devi Nintendo, tam son nesil konsolu Wii U ile başarılı olamadı derken, son yarıyıl finans raporu ile şaşkınlık yarattı.

    Japon video oyun devi Nintendo, tam son nesil konsolu Wii U ile başarılı olamadı derken, son yarıyıl finans raporu ile şaşkınlık yarattı.

    Bu sene 25. yaşını kutladığımız GameBoy ile güzel anılarımızı hatırlarken, bir anda aklımıza Nintendo'nun yeni konsolu Wii U geliyor ve sadece anılarla yaşamaya karar veriyoruz. Japon video oyun devi Nintendo ne yazık ki son konsol neslinde bir türlü aradığını bulamadı. Ama durum düşündüğümüz kadar da kötü değilmiş meğerse.

    2015 yılının Nisan- Eylül arası finansal raporunu açıklayan Nintendo, kimsenin beklemediği şekilde 14.3 milyar Yen (132 milyon Dolar) net gelir açıkladı. Firma geçen senenin aynı döneminde sadece 600 milyon Yen kar elde edebilmişti. Bu rakamlarla Nintendo son dört yılda ilk kez yıllk kar açıklaması yapacak gibi görünüyor.

    Nintendo'yu son nesilde temsil eden Wii U konsolunun satışları, geçen senenin aynı altı aylık dönemine göre iki kat artarak 1.1 milyon adete çıkmış. Bu dönemde zayıflayan Yen de, konsol satışların artırarak şirketin gelirini güçlendirmekte etken olmuş durumda. Ayrıca Super Smash Bros. oyunu ve yeni 3DS Pokemon oyunları gibi birkaç büyük Nintendo markası, Japonya'da son aylarda en popüler olan video oyunlarından bazıları.

    Nintendo önümüzdeki tatil ve yılbaşı döneminde artan satışlardan yararlanarak, 2015 Mart'ına kadar 3.6 milyon konsol daha satmış olmayı hedefliyor. VGChartz sitesinin raporuna göre, küresel konsol satışlarında bir numara 12.3 milyon adet ile PlayStation 4 ve Sony. Ardından toplam 7.4 milyon adet ile Wii U ve Nintendo geliyor. Xbox One ve Microsoft ise 6.1 milyon adetle üçüncü.

    Nintendo'nun geçtiğimiz dönemde en çok satan oyunlarından Super Smash Bros. ile ilgili ayrıntılı bilgiyi linkte bulabilirsiniz.

    The post Nintendo Son Yarıyıl Rakamları ile Herkesi Şaşırttı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Nintendo Eylül Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title