Haberler

Nilüfer Kent Konseyi Almanya'da

Nilüfer Belediyesi Kent konseyi üyeleri, Bursa’nın kardeş şehri Almanya’nın Hessen eyaletinde bir milyon civarında üyesi bulunan Hessen Gençlik Birliği’nin (Hessischer Jugendring) davetlisi olarak 5-12 Ekim tarihlerinde bu ülkeye gitti.

Nilüfer Belediyesi Kent konseyi üyeleri, Bursa'nın kardeş şehri Almanya'nın Hessen eyaletinde bir milyon civarında üyesi bulunan Hessen Gençlik Birliği'nin (Hessischer Jugendring) davetlisi olarak 5-12 Ekim tarihlerinde bu ülkeye gitti. Nilüfer Kent Konseyi heyeti, Hessen'de gençliğe yönelik çalışmaları yakından inceleme imkanı buldu.

Nilüfer Kent Konseyi'nin 'Bursa Meets Hesse' dostluk projesi çerçevesinde Bursa Valiliği'nin belirlediği kurumlarla ve gençlik çalışanları uzmanları ile birlikte yaptığı ziyarette, gençlerin demokrasiyi anlamalarının okul dışı eğitimle sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Hessen Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanlığı'nı da ziyaret eden heyet, eyalet genelinde 6.5 milyon euronun gençlik çalışmaları için kullanıldığını öğrendi.

Parlamento binasını da ziyaret eden Nilüfer Kent Konseyi heyeti, "Altı milyon nüfuslu Hessen'de dernekler bünyesinde yer alan bir milyonu aşkın genç, demokrasi ve özgürlük adına çalışmalar yapıyor. Hessen Gençlik Birliği çatısı altında çalışan bütün gençlik derneklerinin ortak gayesi, gençlerin erken yaşlarda aldıkları pedagojik eğitimlerle bilinçli, özgüven ve sorumluluk sahibi fertler olarak yetişmesini sağlamak" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Hessen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title