Haberler

New York'ta Işid Protestosu

Irak ve Suriye'de, kendilerinden olmayan herkese karşı terör estiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde protesto edildi.

Irak ve Suriye'de, kendilerinden olmayan herkese karşı terör estiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde protesto edildi.

Suriye ve Türkiyeli Kürtler, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle, IŞİD'e karşı sloganlar attı. Göstericiler yaptıkları açıklamada, "Kana susamış IŞİD, Kobani ve çevresindeki köylere ağır silahlarla saldırmakta. Suriye'de en yoğun Kürt nüfusunun yaşadığı üçüncü kent olan Kobani'den binlerce sivili hayatlarını kurtarmak için Türkiye sınırına yollamakta" denildi.

İnsan Hakları Örgütü Suriye Gözlemcisi Rami Abdel Rahman'ın, IŞİD'in Kobani çevresindeki 60 köyü ele geçirdiğini söylediğini savunan göstericiler, ABD'ye ve BM'ye acil olarak müdahale çağrısında bulundu.

'Kürt katliamına son', 'IŞİD terörünü durdurun', 'Kobanili Kürtleri IŞİD soykırımından koruyun', 'Yaşasın Kürdistan', 'Kürt halkı çok yaşa' sloganları atan protestoculardan Mehmet Fidan, DHA'ya yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"'Kobani ağır bir IŞİD terörü saldırısı altında ve düşmesi an meselesi. Birleşmiş Milletler'in önüne geldik, en azından Amerikan medyasının ve kamuoyunun dikkatini Kobani'deki IŞİD saldırılarına çekmek istedik. Çünkü Kobani düşerse, IŞİD Türkiye ile sınır komşusu oluyor. Rojava ile diğer Kürt parçaları arasındaki stratejik noktayı ele geçirmiş oluyor. Bu şekilde Şengal Dağı'nda, Ezidi katliamından daha büyük bir Kürt katliamı kapıda. Biz burada hem Amerikan kamuoyuna seslenmek istiyoruz hem de Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Özellikle sınırdan Kürtlerin geçişine müsaade edilsin. Oradan IŞİD'e, resmi olarak kabullenilmese de Rojava'daki El Nusra ve IŞİD'e giden lojistik desteğin kesilmesini istiyoruz biz. Aynı zamanda Amerikan kamuoyunun dikkatini burada çekmek istiyoruz ki en azından Amerikan koalisyonu öncülüğünde, Kobani'yi korumak için orada bir hava saldırısı düzenlenmesini istiyoruz. Kobani'nin IŞİD teröristlerinin eline geçmesi ve ikinci bir katliamın önlenmesi açısından." - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler New York Işid Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title