Haberler

Nevşehir'de Sel ve Dolu Zarara Neden Oldu

Nevşehir'de etkili olan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle ekili alanlar büyük zarar gördü.

Nevşehir'de etkili olan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle ekili alanlar büyük zarar gördü.

Nevşehir'in Gülşehir, Ürgüp, Derinkuyu ve Kozaklı ilçelerinin merkezleri, köyleri ile merkeze bağlı Çat Beldesi ve Alacaşar Köyü'nde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, tarlaların sular altında kalmasına neden oldu. Bölgede yarım saat kadar yağan dolu da özellikle üzüm bağlarına zarar verdi. Çubuklarda olgunlaşmayı bekleyen üzümlerin yüzde 80'e yakını zarar gördü. Yağış sonrası tarlalardaki patates, mısır, domates, çekirdeklik kabaklar da zarar gördü. Bölge çiftçisi sökümü gelmiş patatesleri kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Ekinleri zarar görenler, devletin yardım elini uzatmasını beklediklerini söyledi.

Aşırı yağışlar bazı ağaçları kökünden söktü, dereler taştı. Cadde ve sokaklarda yağışa yakalananlar zor anlar yaşadı. Aşırı yağışların yolları kapatması sonucu bazı çiftçiler traktörlerine taktıkları aparatla yolları kendi imkanları ile açmak zorunda kaldı.

Sel ve dolu felaketi sonrasında Alacaşar'da incelemelerde bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, yağışlar sonrası patates, kabak, mısır ve üzüm bağlarında ciddi manada zararlar oluştuğunu söyledi. Ekiz, "Çiftçi söküm zamanı geldiği için patateslerin üzerini açarak kurtarabildiklerini toplamaya çalışıyor. Bu aşırı sıcaklardan sonra gelen meteorolojik bir olaydır. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri zarar tespitini yapacaktır. Bu afettir, yapılabilecek bir şey varsa yapacaklarına ve çiftçinin mağduriyetini gidereceklerine inanıyoruz. Selden büyük maddi zarar olmasına karşın can kaybının olmaması bizi sevindirdi" dedi.

Alacaşar Köyü'nde sel felaketi sırasında tarlalarında bulunan çiftçiler ise "Bölgede ilk defa böyle bir afetle karşılaştık" dedi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derinkuyu Gülşehir Nevşehir Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title