Haberler

Nevşehir'de Din Görevlilerine "Ezanı Güzel Okuma Kursu" Verildi

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Hizmet İçi Eğitim Kursu" kapsamında din görevlilerine yönelik, “Ezanı Güzel Okuma” kursu verildi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Hizmet İçi Eğitim Kursu" kapsamında din görevlilerine yönelik, "Ezanı Güzel Okuma" kursu verildi

Kapadokya Kültür Merkezi salonunda başlayan kursun açılışında konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk,  kent merkezi, belde ve köylerde görevli personele yönelik düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" kursunun "  28 marta kadar süreceğini belirtti.

Kursun, rehber öğretmeni Ali Bilgili tarafından verileceğini ve kursa Nevşehir'de imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak görev yapan 21 din görevlisinin katılacağını ifade eden Öztürk, dört hafta devam edecek olan kursta, tasavvuf musikisi ve cami musikisi alanında da eğitimlerin verileceği ve ses ile diyafram kullanımı çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Müftü Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Günde beş vakit minarelerimizden yükselen ezan sesi müminleri camiye davet ederken, namazı hatırlatırken, aynı zamanda Allah'ın büyüklüğünü, O'ndan başka ilahın olmadığını, Hz. Muhammed'in  Allah'ın elçisi olduğunu dağlara, taşlara, uçan kuşlara, tüm insanlara ilandır. 'Allah'a davet edenden daha güzel kim olabilir?'  buyuruyor.

Cenab'ı Hak Fussilet suresinde, bu ne kutlu, bu ne mutlu bir görevdir. Bu size Allah'ın bir lütfudur. Bu kutsi görevi en iyi bir şekilde icra etmenin önemi aşikardır. Ezanla kurak ve çorak gönüllere girmek pekala mümkündür. Bu hizmeti layıkıyla yapabilmek için tüm müezzinlerimizi kurslara alıyoruz." - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Öztürk Kapadokya Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title