Haberler

Nevruz Kutlamaları

Balıkesir ve Ayvalık'ta Nevruz Bayramı kutlandı.

BALIKESİR( AA ) - Balıkesir ve Ayvalık'ta Nevruz Bayramı kutlandı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü'nde düzenlenen etkinliklerin açılış konuşmasında, Nevruz'un mevsimlik bayram olarak köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve kültürel değerler içinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Nevruz'un Türk dünyasının en eski bayramlardan biri olduğuna dikkati çeken Çaltı, "Nevruz, kuzey yarım kürenin ve Türk dünyasının en eski bayramlarından biridir. Nevruz Orta Asya'dan Balkanlar'daki milletlere kadar çok geniş bir bölgede yerel renklerle inançlarla kutlanır. Nevruz, her toplumun kendi kültür değerleriyle bütünleştirerek sembolleştirdiği baharın gelişini coşkuyla karşıladığı gündür" dedi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın ise "Dünya Ormancılık Günü" dolayısıyla yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"Orman varlığının arttırılması için mevcut ormanları korumak ve yeni ağaçlandırmalar yapmak gerekmektedir. Türkiye son 10 yıldır yaptığı çalışmalarla orman varlığını artıran nadir ülkelerden biridir. Son 11 yılda yapılan çalışmalarla 3 milyar yeni fidan dikilmiştir. Balıkesir'de son 11 yılda 1 milyon 30 bin dekar alanda ağaçlandırma yapılmış, 61 milyon fidan dikilmiştir."

Konuşmaların ardından üniversite bahçesinde Nevruz ateşi yakıldı. Programa katılan Vali Ahmet Turhan, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan ile diğer protokol ateşin üzerinden atladı.

Kutlamalar, fidan dikimiyle sona erdi

- Ayvalık'ta kutlamalar

Ayvalık'taki Nevruz kutlamaları, Cennet Tepesi'nde yapıldı.

Ayvalık Kaymakam Vekili Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanvekili Ayşe Sokol, Emniyet Müdürü Aytekin Kantık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile vatandaşlar katıldı.

Daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Yavuz ve protokol mensupları tarafından verildi.

Ayrıca kutlama törenlerinde halat çekme, çuval ve kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları yapıldı.

Nevruz ateşini Naif Yavuz yaktı. Daha sonra vatandaşlar, Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Halk oyunları gösterisinden sonra kutlama törenlerine katılanlara Ayvalık Belediyesince pilav, ayran ikramı yapıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Nevruz Bayramı Naif Yavuz Ayvalık Çaltı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title