Haberler

Necdet Ayaz: "Doping Çağımızın Belası"

Necdet Ayaz: "Doping çağımızın belası"ANTALYA - IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, "Doping çağımızın belası. Uluslararası Atletizm Federasyonu da bu belayla kimsenin ilgili olmaması konusunda çok ciddi tedbirler alıyor" dedi.

Necdet Ayaz: "Doping çağımızın belası"

ANTALYA - IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, "Doping çağımızın belası. Uluslararası Atletizm Federasyonu da bu belayla kimsenin ilgili olmaması konusunda çok ciddi tedbirler alıyor" dedi.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin196 ülkede uyguladığı "IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri", Antalya'da başladı. Burada konuşan IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz önemli bilgiler verdi.

"Birçok sporcumuz dopingden yakalanıp madalyası elinden alındı"

Son günlerde atletizmde yaşanan olaylar hakkında konuşan Necdet Ayaz, "Doping çağımızın belası. Uluslararası Atletizm Federasyonu da bu belayla kimsenin ilgili olmaması konusunda çok ciddi tedbirler alıyor. Maalesef 2014'ten önce ülkemizde dopinge büyük bir rağbet oldu. Birçok sporcumuz dopingden yakalanıp madalyası elinden alındı. Bununla da kalınmadı 14 yaşına inen bir doping bağımlılığı olduğu tespit edildi. IAAF ülkemizi uyardı. Bu konunun önemli olduğu ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Atletizm Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar'ın, dopinge sıfır tolerans sloganını harfiyen kullanmış olmasından ise son derece mutluyum eski bir şampiyon sporcu olarak" açıklamasını yaptı.

"Sıfır toleransı uygulamasaydık..."

Dopinge sıfır toleransın ülkede uygulanmamış olması durumunda Rusya gibi atletizmden men edilecek ülkeler arasında yer alacaklarını ifade eden Necdet Ayaz, "Çok şükür ki bu olmadı. Son günlerde herkesin üzerinde konuştuğu doping ile ilgili durum üzücü bir durum. Çok önceden olan bir hadiseden ibarettir. Yeni açıklanmış olması biraz düşündürücüdür. Bu sporcular gerçekten de doping aldıysa elbette cezalarını çekeceklerdir. Madalyalarını almak yetmiyor. Antrenörlere de gerekli cezaların verilmesi gerekiyor. Ülkemizin vermiş olduğu maddi ödüllerin de geri alınması lazım" diye konuştu.

"Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır'ın isminin spor salonundan alınması gerekiyor"

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır'ın isminin verildiği spor salonundan alınması gerektiğini söyleyen Ayaz, "Bir olimpiyat şampiyonu olmak elbette ki camiamızda rüyamızda görmek bile bizi heyecanlandırırdı. Bunu tam bulduk Arşimet gibi sevinirken, hevesimiz çok kısa bir sürede dopingden dolayı kursağımızda kaldı. Öyleyse biz neden hemen olimpiyat şampiyonu oldu diye bir yerlere isimleri veriyoruz. Bu tür risklerin olduğunu düşünmüyoruz. Dolayısıyla yanlış olan bir hadiseydi. Umarım konuyla ilgili bir düzeltme yapılır. Cezası kesinleşmişse, madalyası alınacaksa ya da alınmışsa isminin de sökülmesi doğrudur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Atletizm Federasyonları Birliği Aslı Çakır Türkiye Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title