Haberler

Nazilli'de İlk Meclis Gergin Geçti

Nazilli Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk olağan toplantısı Belediye Başkanı Haluk Alıcık, başkanlığında gerçekleşti. İlk toplantıda zaman zaan gergin anlar yaşandı.

Ek gündem maddesiyle birlikte 13 gündemin görüşüldüğü Nazilli Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında 10. maddede yer alan Nazilli Belediyesi, İsabeyli Belde Belediyesi ve Pirlibey Belde Belediyesi'nin faaliyet raporları mecliste gruplar arasında gerilmeye neden oldu. Faaliyet Raporunun sabah saatlerinde meclis üyelerine ulaştırıldığını hatırlatan Meclis Başkan Vekili MHP'li Ziya Aksüt, konuyla ilgili görüşlerini almak için CHP ve AK Partili meclis üyelerine söz hakkı verdi. İlk olarak söz hakkı alan CHP'li Atila Talay, meclisin seçimlerden sonra ilk toplantısını gerçekleştirdiğini hatırlatarak; "Bu ilk toplantımızda belediye meclis çalışma yönetmeliği 5. maddesinde de belirtildiği üzere ilk toplantımızın kendiliğinden ve yalnızca başkanlık divanı üyeleri ile komisyon üyelerinin belirlenmesini içerir olmasına rağmen 2013 yılı faaliyet raporunun da görüşülmesinin gündeme alınması ve görüşülmesinin istenmesi grubumuzda sanki bir oldubitti ile karşı karşıya kaldığımız kuşkusunu oluşturmuştur. Evet, faaliyet raporunun Nisan ayı içerisinde görüşülmesi yasal zorunluluktur. Ancak daha nisanın başındayız, olağanüstü bir toplantı ile faaliyet raporumuzu birkaç gün sonra da görüşebilirdik diye düşünüyoruz. Bildiğimiz kadarıyla 2009 yılında Sayın Haluk Alıcık belediye başkanlığını devraldığında borçsuz bir belediye devir almıştı. Bugün için ise belediyemizin özel bankalardan aldığı 10 küsur milyon lira borcu olduğu bilinmektedir. Bu da neredeyse tahsil edilemeyen alacaklara tekabül etmektedir. CHP meclis grubu olarak belediyemizin şu andaki mali durumu hakkında bilgilenmek istiyoruz. Bugün itibariyle belediyemizin özel bankalara ve diğer kamu ve özel kuruluşlarına ne kadar borcu vardır" dedi.

'DEMOKRASİNİN MECLİSTE HAKİM OLMASINI İSTİYORUZ'

AK Parti'li Necmettin Esenlik de, Nazilli Belediye Meclisi'nde demokrasinin daha hakim olmasını arzu ettiklerini söyledi. Esenlik; "Az önce sayısal çoğunluğa bağlı olarak daha evvel hazırlanmış buraya ışık hızıyla yazılarak geçen listeleri onayladık geçtik. Demokrasinin bence biraz daha farklı görüşlere yer veren, sizin de bir isteğiniz var mı diyen ve meclis üyelerinin yüzüne bakmakta yarar var diye düşünüyorum. CHP'li ağabeyimiz in de Kent Konseyi ile anlattıkları konuyu üç yıldır yaşamaktayım. Kent Konseyi Konut ve Kentsel Islah Başkanlığı görevi yapıyordum. Sayın Başkanımızın Kent Konseyine genel kurullarında bir kez bile katıldığını görmedim. O dönemki Başkan vekilimiz Vahit Aysan'a teşekkür ediyorum. Üç yıl üst üste katıldı. Kent Konseyi'nin görüşlerinden, projelerinden, belediyenin yararlanmasını çok isterdim. Belediyemizin geçtiğimiz 5 yıl içerisinde proje üretmekte ne kadar sıkıntı çektiğini hep birlikte gördük. Eğer Kent Konseyine biraz daha ilgi gösterilmiş olsaydı orada Nazilli için üretilen projelerin gerçekten tam isabet olduğunu, bunları başka partilerin planların da, projelerin de görmekten rahatsız olmadan kendi projelerine katabileceklerini görebileceklerdi. Ama biz sayın başkanımızı üç yıldır Kent Konseyinde ağırlayamadık. Bu ayrı bir sıkıntımızdır. Yeni dönemde Kent Konseyinin Nazilli'ye yön veren bütün fikirlere açık insanların fikirlerin arz edildiği ve demokrasinin bu mecliste hakikaten işler hale getirildiği bir meclis olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

CHP'li Talay ve AK Partili Esenlik'in açıklamaları süresince not aldığı gözlenen Başkan Alıcık ise, faaliyet raporu'nun oylanmasının ardından Meclis Başkanlığı koltuğuna geçerek kendisine yönelik yapılan açıklamalara karşılık verdi. Meclis Toplantısı boyunca sakin tavırları ve kısık ses tonuyla meclisi yöneten Başkan Alıcık'ın kendisine yöneltilen sorular ve ithamların ardından sert tavırları ile dikkat çekti. Konuşmasında kendisine yöneltilen sorular ve ithamlar için Nazilli halkının en güzel cevabı verdiğini dile getiren MHP'li Başkan Haluk Alıcık; "Ben çok merak ediyorum sayısını falan alt alta, üst üste geçtiğinin farkına varmadım ama en güzel cevabı Nazilli halkı verdi. Bu el kaldırmaları etmeleri biz bundan önceki dönemlerde gördük ve yaşadık. Aynı gelenekten görenekten geliyoruz. Kent Konseyine o kadar demokratiğiz ki Dekan kardeşimizi Kent Konseyi Başkanı yaptık. Öyle yapmazdık kendimiz olurduk, kendimiz yapardık ve bundan önce yapılan kent konseyi gibi belediyenin kasasından para çıkartırdık. Allah'a şükür onu da yapmadık" dedi.

'HERKESİN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR'

Ellerinden gelenin çok daha fazlasını yaptıklarına işaret eden Alıcık; "Ama arkadaşlar bakın eleştirmek çok basit. Hani sayın Başbakanımız diyor ya eleştireceğinize elinizi taşın altına sokun. Yani bence CHP bunu yapmalı. Geldiği günden beri aynı eleştiriler. Geçen dönemde ben söylemiştim. Faaliyet Raporunda Özlem hanımı hem Milliyetçi Hareket Partisi grubu, hem Demokrat Parti gurubu, hem AK Parti grubu hepsi beraber evet verdi. Biraz bizde bu birlikteliği bulalım. Bunlar çok önemli şeyler. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. 31 Mart sabahı yüz yüze bakacağız. Hala bize ihtiyacınız var. Büyük şehirde de ihtiyacımız var. Bunu da iyi bilin. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Herkesin dostluğa ihtiyacı var. Nazilli Belediyesi 1881 yılında kurulmuş. Bugüne kadar gelmiş bütün Belediye Başkanlarımızdan Allah razı olsun. Ölenlere Allah Rahmet eylesin. Hepsi bir çivi çakmıştır. Allah hepsinden razı olsun. Ama bunu söyleyebilmek çok önemli" şeklinde konuştu.

"NEREDEYDİNİZ DİYE SORARLAR ADAMA"

AK Partili Necmettin Esenlik'in "Başkan Kent Konseyi toplantısına katılmıyor" söylemine de yanıt veren Haluk Alıcık, şunları söyledi: "Gelmiş arkadaşlar Mühendis olmuşlar çıkıyorlar balkonun vitrinine şu çatılara bakın diyorlar. 5 yılda mı oldu o çatılar. MHP Belediye Başkanlığını aldı çatılar böyle oldu. Neredeydiniz diye sorarlar adama. Kadın Sığınma Evi ile ilgili yaptık zaten orayı. Yönetmeliği değiştirdiler. AK Partili Meclis Üyesi Kadir Mutlu'da iyi bilir, Milletvekili Gültekin Bey de iyi bilir bu konuyu. Bu konularla ilgili çok koşturduk. Yönetmelik değişti burayı kabul edemeyiz dediler. Binayı yaptığımızda bununla ilgili problem yoktu. Yönetmelik değişince problem oldu geldi karşımıza. Ben bununla ilgili kaç defa gittim. Ben bir şeye yardım ettiğimde şu arkadaşımız yardım etti diyebilen bir kişiyim. Yeni meclisimiz ama Ahmet Ertürk'ü burada kaç defa tebrik ettim. Yardımlarından dolayı Gültekin beye kaç defa teşekkür ettim burada. İşte böyle bakış açımız var bizim. Keşke her bakış açısı bizimki gibi olsa" dedi.

"HERKES NE KADAR DEMOKRATİKSE BİZDE O KADAR DEMOKRATİĞİZ"

İmar konusunun her zaman karşılarına çıktığını dile getiren Başkan Alıcık, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim yüreğimiz açık. Geçtiğimiz dönem de bu dönem de İmar komisyonunda 5 arkadaşımız görev alıyor. Bu komisyonda her partiden arkadaş görev alıyor. Beşinin evet demediği hiçbir şeyi meclise getirmedik biz. Eyvallah buyurun hep beraber hodri meydan. Fısıltı gazetesi o kadar çok oldu ki seçimde. Ben bunları hiç umursamıyorum. O dönem geldi ve geçti. Günahı ve sevabı yüklediler. Devletimiz büyük. İl Genel Meclisimizin de hakikaten çok büyük hizmetleri oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Allah bize sorduğunda Belediye Başkanı olmak için kahve dağıttın, kömür dağıttın onu dağıttım gıda dağıttım demeyeceğim Allah'a şükür. Diyeceğim ki Allah'ım köprü yaptım, yol yaptım, okula yardım ettim bu milletin hizmetine sundum diyeceğim. Çok önemli bunlar. Cami yaptım. 5 tane cami, 5 tane köprü yapmışız, birde cemevine yardımcı olmuşuz. Bu bizim ne kadar demokrat olduğumuzun göstergesidir. Hayatım boyunca unutmayacağım. Bu önemli. Ayrıca burası Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir alt mozaiği. Herkes ne kadar demokratikse bizde o kadar demokratiğiz. Herkes ne kadar el kaldırıyorsa bizde o kadar el kaldırıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Oy verenlerden de, vermeyenlere de teşekkür ediyorum"

MECLİS SONRASI GERGİN ANLAR

Başkan Haluk Alıcık'ın konuşmasının ardından söz almak isteyen CHP'li Necmettin Ünüvar'a meclis toplantısının sona erdiğini söylemesinin ardından ise Ünüvar; " Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzel kişiliğine saldıramazsınız, onu protesto ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bir gün size lazım olacak" ifadelerini kullanırken, Başkan Alıcık ise CHP'nin tüzel kişiliğine saldırmadığını söyledi. Bilgilenmek istemelerinin bu tarz açıklamalara meydan vermesinin yanlış olduğunu söyleyen CHP'li Atila Talay'a ise MHP'li Mustafa Akkaya tepki göstererek; "Öncelikle üslubumuzu düzelteceğiz. Eğer hizmetlerimizi göz boyamak olarak söylüyorsanız biz buna şiddetle karşı çıkarız" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title