Haberler

Nazilli'de 29 Bin 994 Öğrenci Karne Aldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli'de de 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı tamamlandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli'de de 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı tamamlandı. Nazilli genelinde faaliyet gösteren 63 okuldan toplam 29 bin 994 öğrenci ise karne almanın sevincini yaşadı.

Törende karnesinde notları iyi olan öğrencilerin mutluluğu ile karnesinde zayıf veya kötü gelenlerin üzüntüsü gözlemlendi. Tören anasınıfı öğrencilerinin gösterisi ile başlarken Anasınıfı öğrencilerinin sene sonu başarı belgelerinin verilmesi, Okulun başarılı öğrencilerine ödüllerinin verilmesi, Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile 'Nazfenol' Nazilli Matematik ve Fen Olimpiyatında 1. olan öğrenci Özgün Cebeci'ye ödülünün verilmesi ile sona erdi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Karne Dağıtım Töreni' ise bu yıl Ahmet Yesevi İlk-Orta Okulu'nda gerçekleştirildi. Anaokulu öğrencilerin gösterileri ile şenlenen törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker'in yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğrenci velisi ve öğrenci katıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansırken, aşırı sıcak altında kalan çocuklar gölge alanlara alınmaya çalışılsa da güneşten etkilenen bir çocuk ise kısa süreli baygınlık geçirdi. Öğrenci velisi olan Dr. Abdulvahit Bilgin tarafından ilk müdahalesi yapılan öğrenci ise dinlenmeye alındı.

AHMET YESEVİ'DE 653 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Yesevi İlk-Orta Okul Müdür Vekili Tuncay Ayas; "Okulumuz Ahmet Yesevi 1968 yılında ortaokul olarak eğitim öğretime açılmış, 1969 yılından itibaren şimdi Anadolu Öğretmen Lisesi olan binada Nazilli Sümer Orta Okulu olarak faaliyetini sürdürmüştür. 1993 yılında ilköğretim okuluna dönüşmüş, aynı adla öğretime devam eden Sümer ilkokulu ile isim karşılıklılığı olmaması için 1993 yılının Ahmet Yesevi yılı olması nedeniyle Ahmet Yesevi ilköğretim okulu adını almıştır. 1994/1995 eğitim yılından itibaren halen eğitimimizi sürdürdüğümüz tarihi binamıza taşınmıştır. Bu öğretim yılı başından itibaren sabahları ortaokul, öğleden sonraları ilkokul olarak eğitime devam etmiştir. İlkokulumuzda 366 öğrenci 14 öğretmen, ortaokulumuzda 287 öğrenci, 12 öğretmen ile eğitimimize devam etmekteyiz" dedi.

NAZİLLİ 29 BİN 994 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Nazilli'de 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında toplam 63 okulda toplam 29 bin 994 öğrencinin karnelerini aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver; "Nazilli'de Okul Öncesi Öğrenci sayısı bin 908, İlkokul öğrenci sayısı 11 bin 123, Ortaokul öğrenci sayısı 8 bin 606 ve Ortaöğretim öğrenci sayısı ise 8 bin 357'dir. Başöğretmenimiz Atatürk'ün millet olarak bize gösterdiği hedefe, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine mutlaka ulaşacağız. Başka çaremiz yok. Bunu da eğitimle ve irfan ordusuyla başaracağız" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI UZUN SOLUKLU VE SABIRLI ÇALIŞMALARIN SONUCUDUR"

Eğitim ve öğretim alanında büyük başarılara imza atan Nazilli'de bir eğitim-öğretim yılını daha başarı ile sona erdirerek öğrencilerin hak ettiği yaz tatiline girildiğini belirten Kaymakam Mehmet Okur ise; "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi seviyede eğitim görerek yetişmelerinin, ülkemiz ve toplumumuz açısından büyük önem taşıdığı tartışmasız bir gerçektir. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği bir dünyada maddi ve manevi bilgi ve değerlere sahip olarak, dünyaya daha geniş pencereden bakabilmek ve bu pencereden yeni fikirler üretebilmek ancak eğitimle mümkün olur. Geçmişiyle geleceğini bağlamak isteyen, kültürünü muhafaza ederek varlığını devam ettirmek isteyen toplumlar için eğitim hep vazgeçilmez olmuştur. Çünkü eğitim, kişilerin karakterlerini geliştirme ve onları erdem sahibi yapma yanında özgüven, sorumluluk, dürüstlük gibi diğer birçok doğru davranışı da kazandırır. Bu nedenle, içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağının gereği olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağın bilgi ve teknolojisiyle yetişmelerini önemsiyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Siz gençlerimizi, geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Gelecekte ülke yönetiminde çeşitli sorumluluklar üstlenecek, Türk toplumunun ileri toplumlar arasında yerini almasında ve söz sahibi olmasında önemli rol oynayacaksınız. Bu nedenle kendinizi çok iyi bir şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlanmanız, için anne babanızın büyük fedakarlıkları ve öğretmenlerinizin gayretleri ile iyi bir fert iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olarak çağın gereklerine göre yetişme sürecinde bir yılı geride bıraktınız. Hedefinize bir yıl daha yaklaştınız, çok çalıştınız yoruldunuz. Başarı uzun soluklu ve sabırlı çalışmaların sonunda elde edilecek bir ödüldür. Şimdi bu ödülü almanın ve tatili hak etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. 2012-2013 öğretim yılının bu son gününde tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı ayrı ayrı kutluyor, yeni eğitim ve öğretim yılın da yoğun bir çalışma dönemine hazırlanmak üzere iyi bir tatil geçirmelerini diliyor, sevgilerimi sunuyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞDI

Konuşmaların ardından anasınıfı öğrencilerine mezuniyet belgeleri Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk tarafından sunuldu. 2012-2013 Öğretim Yılında üstün başarı göstererek ödül almayı hak eden 5. Sınıf öğrencilerinden 1. Hilal İnemek, 2. Sema Öztürk, 3. Beyza Şenol, 4. Fadime Selen Aydın, 5. Mehmet Selim Karpınar'a ödülleri İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar tarafından verilirken İlyas Karpınar'ın oğlu Mehmet Selim Karpınar'a ödül vermesi dikkat çekti. Babasının elini öperek ödülü ve belgesini alan M.Selim Karpınar önümüzdeki yıl daha da başarılı olmak için söz verdi. 6. Sınıf öğrencilerinden 1. Eda Arabacıgil, 2. Atilla Kaan Güler, 3. Vesile Adıyaman, 4. Aynil Zeynep Çimen, 5. Barış Öncü'ye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker tarafından, 7. Sınıf öğrencilerinden 1. Aybüke Yılmaz, 2. Mehmet Can Günana, 3. Müge Müşerref Öztürk, 4. Edanur Doğanlı, 5. İrem Arda Gökkaya'ya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver tarafından ve 8. Sınıf öğrencilerinden 1. Alkım Özgü Genç, 2. Ahmet Ayhan Baklacı, 3. Güzide Ece Öztürk, 4. Esra Nalbantoğlu, 5. Ceylin Öztürk'e İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman tarafından belgeleri verildi. Sınıflar arası yapılan futbol turnuvasında 5 ve 6. sınıflar arasında birinci olan 5/A Sınıfı futbol takımına, 7 ve 8. sınıflar arasında birinci olan 8/C sınıfı futbol takımına ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker tarafından takdim edildi. Nazilli Matematik ve Fen Olimpiyatında 1. olan Özgün Cebeci'ye ödülünü ise Okul Müdür Vekili Tuncay Aras verdi.

Törenin sonunda Ahmet Yesevi Ortaokulundan 3 şubeden 93 öğrenci mezun oldu. Mezun olan öğrenciler hatıra olması amacıyla okul tişörtüne ve kollarına arkadaşlarının imzalarını attırdı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Okur Ece Öztürk Türkiye Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title