Haberler

Namık Kemal Gelibolu'da Mezarı Başında Anıldı

Vatan ve Hürriyet Şairi, Fikir adamı Namık Kemal, ölümünün 126’ncı yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Vatan ve Hürriyet Şairi, Fikir adamı Namık Kemal, ölümünün 126'ncı yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Namık Kemal'in, Gelibolu'ya bağlı Bolayır köyünde bulunan kabrine, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanlığını temsilen 18. Mekanize piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Tekirdağ Üniversitesi Rektör Yrd. Doç. Dr. İhsan Soysal ve Bolayır köy muhtarı Adem Can tarafından buket sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Arif Taşdelen bir konuşma yaptı. Taşdelen, konuşmasında, "Tanzimat döneminin vatan, millet ve hürriyet kavramlarının heyecanlı kaleminin asıl adı Mehmet Kemal'dir. Namık adını Sofya'da tanıştığı şair Eşref Paşa vermiştir. Türkiye'de ilk defa vatan şairi olarak bilinen şair Namık Kemal'dir. Tanzimat dönemi Türkiye'sinde bir fikir ve sanat inkılapçısı olarak tanınmış ve kendisine bir milli kahraman gözüyle bakılmıştır. Kalemi sadece bir sanat aracı olarak değil, aynı zamanda bir milli-sosyal mücadele aracı olarak ta kullanmıştır. Namık Kemal çok sayıdaki eserleri ve kişisel mektuplarıyla Türkiye'nin Tazminat'tan Cumhuriyete kadar li, fikir, siyasi ve sanat inkılapları üzerinde büyük rol oynamıştır" dedi.

Vatan şairi Namık Kemal'in Şahsiyet ve fikir hayatı ile ilgili konuşma ile Hürriyet Kasidesi, Namık Kemal Üniversitesi Fen Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinden Duygu Dünya tarafından yapıldı. Tören, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Ardından, aynı yerde yatan Gazi Süleyman Paşa türbesine ziyaret yapılarak buket sunuldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Gelibolu Hürriyet Bolayır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title