Haberler

Naif Arap Üniversitesi Heyeti Keçiören'de

Bütün Arap ülkelerinin yönetiminde yer aldığı Naif Arap Üniversitesi’nden (Naif Arab University for Security Sciences) gelen temsilci heyeti, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.

Bütün Arap ülkelerinin yönetiminde yer aldığı Naif Arap Üniversitesi'nden (Naif Arab University for Security Sciences) gelen temsilci heyeti, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de hazır bulundu.

Heyet Başkanı Dr. Ali Alruawili, Keçiören'in yeşilliği, temizliği ve güzel yollarından etkilendiğini ifade ederek "Yurt dışına ziyarete giden belediye başkanlarımız burayı görsün istiyorum. Üniversitemiz 1971 yılında kuruldu. Üniversitemizin asıl amacı Arap ülkelerindeki güvenlik birimlerini güçlendirmek için eğitim vermek. Diplomat eğitimi de veriyoruz. BM'de gözlemci sıfatımız var" dedi. Arap ülkeleri içişleri bakanlarının üniversitenin yönetim kurulu üyesi olduğuna dikkat çeken Alruawili, "Üniversitemiz Suudi Arabistan'dadır. Eğitim programımızı Ürdün'de yapacaktık, ama güçlü ilişkilerimizden dolayı yöneticilerimiz Türkiye'yi seçti. Türkiye'yi biz daha yakın görüyoruz. Türkiye güçlü ve lider ülkedir. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında manevi bağ vardır" diye konuştu.

"İSLAM'I AVRUPA'YA TÜRKLER YAYDI"

İslam dinini Avrupa'ya Türklerin yaydığını belirten heyet başkanı, Avusturya ziyareti sırasında gördüğü Osmanlı izlerinden duygulandığını dile getirdi.

Başkan Mustafa Ak ise, 850 bin nüfusa sahip Keçiören'in Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olduğunu kaydederek "Keçiören'in her geçen gün daha da güzelleşmesi ve gelişmesi için çok çalışıyoruz" dedi. Ülkeler arasındaki işbirliği çerçevesinde kültürel ve ekonomik alanlardaki ortak işlerin ilerletilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ak, "Bunun için üniversitelerin, belediyelerin ve devletin çeşitli kurumlarının bu işbirliği içerisinde yer alması gerekiyor. Bu kardeşlik ilişkilerimizi geliştirir. Öğrencilerinizin Türkiye'de eğitim görmelerini isteriz, bunun için dostlarımızı Türkiye'ye bekliyoruz" mesajını verdi.

Görüşmenin ardından Alruwaili Başkan Ak'a, 22 Arap ülkesinin bayraklarının bulunduğu Naif Arap Üniversitesi plaketini takdim etti. Başkan da konuğuna orijinal taştan el yapımı bir hilal hediye etti. Heyet daha sonra Estergon Kalesi'nde öğle yemeği yiyerek Keçiören'i gezdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suudi Arabistan Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title