Haberler

Müşterilerine Aidatsız Kart Seçeneği Sunmayan Banka Yandı

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Aidatsız kredi kartı seçeneğini müşterisine sunmayan bankalara, aykırılığı gidermez ise 5 milyon 505 bin lira para cezası verecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni Tüketici Yasası'nda öngörülen para cezalarını, 2015 yılı için yüzde 10.11 oranında artırdı.

Buna göre aidatsız yalın kredi kartı seçeneğini müşterisine sunmayan bankalara, aykırılığı gidermesi için tanınan 1 aylık sürede aykırılığı hâlâ gidermeyen bankalara, 5 milyon 505 bin lira para cezası verilecek.

SÜRE SONUNDA AF YOK

Üyelik aidatı olmayan yalın kredi kartı vermeyen bankalara, önce aykırılığı gidermesi için 1 ay süre tanınacak. Aykırılığı gidermeyen bankalara, 5 milyon 505 bin 500 TL para cezası verilecek. Bu ceza, daha önce 5 milyon TL'ydi.

EN DÜŞÜK CEZA 220 TL

Öte yandan satış öncesi vatandaşa gerekli bildirimleri yapmayan, tüketici sözleşmesini vatandaşa bildirmeden değiştiren, malı zamanında teslim etmeyen ve iade şartlarına uymayan işletmelere, 200 TL yerine 220 TL para cezası verilecek.

AİDATSIZ KART SUNULMALI

Yeni Tüketici Yasası'na göre bankalar, müşterilerine yıllık üyelik ve benzeri adlarla ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı sunmak zorunda. Bu kartta, taksit olmayabiliyor. Banka, daha sonra aidatlı kartı devreye koyabiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (28)

KAPTAN PİRİ REİS:

HALKBANK 17 ARALIK 2013 TEN SONRA BİREYSEL HESAPLARDAN AYDA 6, 30 TL HESAP İŞLETİM ÜCRETİ KESİYOR. SORUYORUM BAKANA DEVLET BANKASI BUNU YAPARSA. OLAYIN ÖZETİ ŞU AKP NİN TEK İSTEDİĞİ BORÇLU BİR BİREY O YÜZDEN HERKES BANKALARA KOLUNU KAPTIRMIŞ OLSUN Kİ ÖZGÜRLÜĞÜ OLMASIN. BORCLU BİREY HİÇBİR YERDE GÖSTERİ YAPAMAZ. İSYAN EDEMEZ

52
5
yanıtYanıtla
dogrucuMobil-ANDROID:

Size zorla mi kart veriyorlar kardesim. isinize gelmiyorsa kullanmayin. o kadar

12
43
yanıtYanıtla
catlıMobil-IOS:

Banka millette kredi Kartı veriyor 14 yasında çocukta kredi Kartı var anlayacağınız milleti sk soğana çeviriyorlar

37
1
yanıtYanıtla
dedemobilWeb@haberler.com:

Bankaya gitmeyip kendi yağımızda kavrulmasını bilirsek herşey düzelir

36
1
yanıtYanıtla
ÖmermobilWeb@haberler.com:

Yapı krediden çalışanlara özel masrafsız kredi çektim ücretsiz özel hastanelerden yararlanabilirsiniz dediler 351 liramı gasp ettiler. Bu bankalara ne kadar küfür etsem haktır

35
0
yanıtYanıtla
Cengiz:

Bankalar kanun kural yasa dinlemeden haraç keser gibi kesiyor. Aidatsız kart veriyor ama borçları vs o karta taşımaya gelince teknik arıza, dosya açtık sorununuz çözülecek vb gerekçelerle insanları oyalıyor. Hesabınızdan bilginiz dışında para çekiyor. Bu bir yerde terördür. Bankaların terörüne devletimizin dur demesini bekliyoruz.

33
1
yanıtYanıtla
ASİL:

ALLAH BELANIZI VERSİN TÜKETİCİYİ KORUYAN YOK DENİZBANK BENDE HİÇ KULANMADIĞIM HALDE HESAP İŞLETİM ÜCRETİ PARASI 150 TL KESTİ BUDA YETMEDİ 84 TL KREDİ KARTI ÜCRETİ KESTİ BU NASIL DÜZEN HEPİNİZ HIRSIZSINIZ HIRSIZ

32
2
yanıtYanıtla
Mehmet AliMobil-IOS:

En güzeli Kuveyttürk ne kart aidatı ne hesap işletim ücreti. Yıllardır çalışıyorm çok memmunum.

27
6
yanıtYanıtla
koyim de tur atmobilWeb@haberler.com:

Ben banka calisaniyim ne oldu. İsine gelmiyorsa tefeci ile calis

4
29
yanıtYanıtla
ismet ismetmobilWeb@haberler.com:

Arkadaslar ben garantiden tuketici haklari hakem heyeti ile parami geri alma hakki kazandim ama parami vermiyorlar olay sembolikti fakat adalet kurumlarida hice sayildi devletin itibarizi zedelendi vatandas 75 ile 90 tl arasindaki bu rakamlar icin icrayami gitmeli aslinda devletin bu haksiz kazanci baslamadan durdurmasi gerekir haksiz kazanc olduktan sonra cezalandirmak hukuk devleti kavramina uymaz aslolan onleyici olmaktir katilleri cezalandirmanin olenleri geri getirmedigi gibi haksiz bir kazanca devam etmelerine olanak vermekte hukuk devleti kavramina yakismayacaktir Saygilarimla ismet ismet

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title