Haberler

Müslümanlara Yapılan Saldırılara Ağrı'dan Tepki

Güncelleme:

Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta ve dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırı ve katliamlar Ağrı'da düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 81 ilde düzenlenen 'Ümmet Yürüyüşlerinde Buluşuyoruz' isimli basın açıklaması Ağrı Merkez Dört Yol kavşağında gerçekleştirildi. AGD üyeleri ile çok sayıda vatandaşın destek verdiği programda konuşan Ağrı Anadolu Gençlik Derneği Başkanı M.Şafi Erim, "El Fetih ile Hamas'ın bir araya gelip bir devlet kurma noktasındaki gayretine İsrail müthiş bir vahşetle müdahalede bulundu. ve yaklaşık 2 bin tane Filistinli kardeşimizi, Gazzeli kardeşimizi şehit etti. 10 bin civarında kardeşimiz ise bu saldırılarda yaralandı. Bu yaşananlar birçok ülkede var ama hiçbirisi Filistin kadar mühim değil hiçbirisi Mescid-i Aksa kadar mühim değil. Çünkü Mescidi Aksa'nın işgali demek bir sonraki aşamada Medine'nin işgali demek, bir sonraki aşamada Kabe'nin işgali demek. Çünkü kıymetli kardeşler Siyonistler, İsrail'i küçük bir devlet olarak, küçük bir çiftlik arazisi kadar Sultan Abdülhamit Han'dan istemişlerdi. Ancak şimdi doymuyorlar" dedi.

ARZU MEVUD'UN SINIRLARI MEDİNE'Yİ DE İÇİNE ALIYOR

Arzu Mevud'un sınırlarının Sina Yarımadasını ve Medine'yi de içine aldığını ifade eden Erim, "IŞİD çıkmış, IŞİD diye bir bela çıkmış, neden Irak Şam neden biliyor musunuz? Çünkü Irak Şam, Arzu Mevud'un tam ortası, tam göbeği ondan dolayı IŞİD, ondan dolayı Irak ve Şam. Arzu Mevud'un içinde olduğu için o örgütü kuran İsrail, destekleyen ve finanse eden Suudi Arabistan ve Amerika. Sadece Irak ve Şam mıdır? Arzu Mevud'un içinde olan ya da İsrail'in işgal edeceği yerler hayır. İçinde Batı İran var, içinde Ermenistan var, içinde Türkiye'nin 20 ili var. Dolayısıyla Arzu Mevud denilen sınırlar Medine'yi içine alıyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından gönderilen basın açıklamasında ise, "Hicri 1435 yılının Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını neredeyse tüm İslam Coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde geride bıraktık. Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de ABD'nin İnsansız Hava Araçları marifetiyle işlediği cinayetler son bulmuş değildir. Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Arakan'a, Libya'dan Sri Lanka'ya Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik bir şekilde terör olayları sürmektedir. Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken otuz binden fazla ev de hasarlı vaziyette. Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurum küresel terör örgütü İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yirmi günü aşkın bir zamandır yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadın öldürmeye devam ediyor. İslam Ülkelerinde iktidarların küresel terör örgütü İsrail'i lanetlemeyi bir seçim stratejisine ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmeleri ise kabul edilemez. Bu işgal ve vahşeti onaylamanın en kirli yoludur. Biz inanıyoruz ki Ramazan'ı ve Bayram'ı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten hem de haritadan sökülüp atılacaktır" denildi.

AGD genel merkezinden gönderilen basın açıklamasının okunmasının ardından Filistin ve diğer Müslüman ülkelerindeki zulüm gören insanlar için dua edildi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Filistin Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title