Haberler

Müsiad Avrupa Genişletilmiş İstişare Toplantısı

MÜSİAD Hessen Başkanı Aydın: "Burada ciddi bir potansiyel var. Alman teknolojisini Türkiye’ye aktarma noktasında olsun, Türkiye’deki ticari hacmi daha iyi geliştirme ve Avrupa pazarına yayma noktasında olsun buradaki potansiyeli değerlendirmek lazım"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen Başkanı Musa Aydın, "Burada ciddi bir potansiyel var. Alman teknolojisini Türkiye'ye aktarma noktasında olsun, Türkiye'deki ticari hacmi daha iyi geliştirme ve Avrupa pazarına yayma noktasında olsun buradaki potansiyeli değerlendirmek lazım" dedi.

MÜSİAD'ın Frankfurt şubesi tarafından düzenlenen Avrupa Genişletilmiş İstişare Toplantısı (AGİT) programı başladı. Toplantıya Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Konsolos Özkan Durmaz da katıldı.

Türkiye'den yaklaşık 100 şirketin katıldığı toplantı kapsamında Türk ve Alman iş adamları "B2B" ismiyle organize edilen ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Aydın,  AGİT çerçevesinde Türk ve Alman iş adamlarını bir araya getirdiklerini belirterek, "Burada ciddi bir potansiyel var. Alman teknolojisini Türkiye'ye aktarma noktasında olsun Türkiye'deki ticari hacmi daha iyi geliştirme ve Avrupa pazarına yayma noktasında olsun buradaki potansiyeli değerlendirmek lazım" ifadesini kullandı.

Aydın, söz konusu programı 3'üncü kez düzenlediklerini ve yılın her çeyreğinde düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Yarın gala yemeğiyle devam edecek programa MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın da katılacağını hatırlatan Aydın, "Almanya'da Türk iş adamlarının Avrupa-Türkiye sürecindeki fonksiyonlarını ve aynı zamanda iş dünyasındaki entegrasyonunu ele almayı düşünüyoruz. Burada ne kadar büyük işler yapsak da bulunduğumuz ülkenin insanlarıyla, firmalarıyla, iş mantalitesiyle uyum halinde olmak durumundayız. Bunu ne kadar başarıp başaramadığımızı masaya yatıracağız" diye konuştu.

Öte yandan, yarın düzenlenecek gala yemeğine Olpak'ın yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin de katılması bekleniyor. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Musa Aydın Türkiye Hessen Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title