Haberler

Mumcu'dan Baykal'a "Semra Hanım" Benzetmesi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP'yi Cumhurbaşkanlığı Seçimi Konusundaki Tavrı Nedeniyle Eleştirirken, "Kendine Gelin Beğenir Gibi Cumhurbaşkanı Beğeniyor Türkiye'ye" Dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP'yi cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki tavrı nedeniyle eleştirirken, "Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz, magazin programlarının Semra Hanımı, kendine gelin beğenir gibi cumhurbaşkanı beğeniyor Türkiye'ye" dedi.

Erkan Mumcu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin magazinleşmesinden yakındı. Özellikle son beş yıla bakıldığında Türkiye'de hayat daha dramatik hatta daha trajik bir çembere dönüşürken ne yazık ki siyasetin gerçekten insanın içini kaldıracak kadar magazinleştiğini ve bayağılaştığını kaydeden Mumcu, "En acıklı dramatik şeyler son derece gülünç bir polimek mantığı içinde tartışılıyor, insan haytlarındaki trajediler magazinleştirileyor ve bununla reytingler yapılıyor" dedi. Mumcu, bunun medyanın doğasında olduğuna işaret ederken, "Ama bir ülke her geçen gün derinleşen trajediler içindeyken, umutsuzluğa gark olurken bir taraftan da vurdumduymazlaşıyor. Belki toplmumun çaresizlikten bunalması insanları bir kaçışa yönlendiriyor ama benim anlamadığım Türkiye'nin siyasetine, aydınlarına ne oluyor?" diye sordu.

CEYLAN VE ASLAN BENZETMESİ

Konuşmasında televizyonda izlediği bir belgeselden alıntılar yapan Mumcu, şöyle dedi:

"Avını kovalayan aslan ceylana öldürücü darbeyi vurduğunda ceylan geviş getirerek etrafı seyrederken, aslan dalağını, böbreğini yiyor. Bu durumu merak ettim araştırdım, ceylan kaderine razı olmasını sağlayan bir hormon salgılıyor ve etrafı seyrediyor. Türkiye'de bu durumda. Türkiye geviş getirirken, Türkiye'ye ciklet yedirtirken, Türkiye'nin dalağını, böbreğini, kalbini yiyorlar."

MAGAZİN SENARYO

Erkan Mumcu, Türkiye'de bir seneden uzun bir süredir bir magazin senaryonun oynandığını savunurken, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmaları anımsattı. Türkiye'de "Onun eşi başörtülü cumhurbaşkanı olamaz, bunun şusu var olamaz" diye bir tartışma sürerken, Türkiye'nin cebinden milyarların çalındığını anlatan Mumcu, "Çalınan şey çocuklarınızın hayatıdır. Onun için bu cinayetin suçlusu bu tiyatroyu oynatanlardır. Demokratik devlet istiyor musun? O zaman cumhurbaşkanını halka seçtir" diye konuştu.

GELİN BEĞENİR GİBİ CUMHURBAŞKANI BEĞENİYOR

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP'nin tavrını da eleştiren Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz, magazin programlarının Semra Hanımı, kendine gelin beğenir gibi cumhurbaşkanı beğeniyor Türkiye'ye. Sen kimsin, milletin iradesi karşısında sen kimsin. İnsan ünvanından, adından ders alır. Altı okundan biri halkçılık, nerede halka, millete güven, halk seçmesin, niye? Çünkü seçilselerde seçilmeselerde her zaman iktidarda olsunlar diye, yok öyle yağma. Bu millet cumhurbaşkanını seçmeyi hak ediyor."

BİZİ TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Mumcu, Dışişleri Bakanı Gül'ün ABD ziyareti sonrasında yeniden gündeme gelen 301. madde konusunu değerlendirirken, "Türkiye'nin bilinç altına bir suçluluk duygusu eklemek istiyorlar" dedi. Bir soykırım tasarısına paralel olarak adeta "301. maddeyi değiştirin" diye emredildiğini kaydeden Mumcu, "301. madde ne? Devlete, Türklüğe, millete hakareti suç sayan bir düzenleme. Yani diyorlar ki size hakaret etmek suç olmasın, kaldırın bunu. Birileri de bundan vazife çıkarıyor" diye konuştu. 301. madde değişikliği ile ilgili geçen gün Tüsiad, Müsiad, Hak-iş gibi bazı sivil toplum örgütlerinin biraraya geldiğini anımsatan Mumcu, "Bunları bir araya getiren kudretin ne olduğunu merak ediyorum. Ondan sonra bu hükümet ihanet ediyor dediğim zaman ağır oldu diyorlar. ihanetin kendisi ağır olmuyor ama benim bunu söylemem birileri tarafından yadırganıyor. Birileri bizi kendi yöntemlerince terbiye etmeye çalışıyorlar" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title