Haberler

Muğlalı Yabancılardan "Türkiye'ye Gelin" Çağrısı

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bodrum detay görüntü

İskoçya uyruklu Janet Gordon ile röportaj

İngiliz Mariyh Ropers ile röportaj

Galler'den ilçeye yerleşen Susan Hughes ile röportaj

İngiliz uyruklu Çillian Turley ile röportaj

İngiltere'nin Birmingham şehrinden 15 yıl önce Türkiye'ye geldiğini anlatan Faye Smith ile röportaj

Eşi Gillian Ducker'la 10 yıldır Dalyan'da yaşayan Paul Ducker ile röportaj

Marmaris detay

Alman vatandaşı, Elga Erika Stich ile röportaj

Muğla'daki yabancılardan " Türkiye'ye gelin" çağrısı

Çoğunlukla Avrupa'dan gelerek ülkenin önemli turizm merkezlerinden Muğla'ya yerleşen yabancılar, yaklaşan yaz sezonu öncesinde, turistlere " Türkiye'yi ziyaret etmeleri" çağrısı yapıyor

Bodrum'da oturan İngiliz Ropers:

"Burada her şey çok iyi. Hiçbir sıkıntımız yok. Yaşamak için çok iyi bir bölge. İnsanlar buraya tatil yapmak için gelebilir. Hiçbir problem yok"

Yabancılardan Hughes:

"Kendimi İngiltere'de olduğundan daha güvende hissediyorum. Herkes bize yardım ediyor. İklimi de İngiltere'den çok daha güzel"

Dalyan'da yaşayan Smith:

"Burada en yakın arkadaşım Türkler. Hiçbir problem ve sıkıntım yok. Burası çok güvenli. Herkesi davet ediyorum"

Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Muğla'ya yerleşen yabancılar, turistlere "tatillerini Türkiye'de geçirmeleri" çağrısında bulunuyor.

Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Ortaca ilçeleriyle turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan Muğla'da, yaklaşık 16 bin yabancı yerleşik halde yaşamını sürdürüyor.

Uzun yıllardır kentte yaşayan, çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğu yabancılar, kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini anlatırken, turistleri de tatil için Türkiye'ye davet ediyor.

"Burada yaşamaktan çok mutluyum"

Yaklaşık 8 yıldır Bodrum'da oturan İskoçya uyruklu Janet Gordon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güvenli ve huzurlu olduğunu söyledi.

Gordon, "Burada yaşamaktan çok mutluyum, insanlar çok sıcakkanlı. Her hafta sahile inip gezinti yapabiliyoruz. Herkes Bodrum'a gelsin, çünkü çok güzel." dedi.

Son zamanlarda yaşanan olaylara değinen Gordon, "Bu olaylar sadece Türkiye'de değil, her yerde olabilir. En son Brüksel'de yaşandı. Herkes Türkiye'ye gelebilir, Türkiye güvenli." diye konuştu.

İngiliz Mariyh Ropers de 8 yıldır Bodrum'da yaşadığını belirterek, "Burada her şey çok iyi. Hiçbir sıkıntımız yok. Yaşamak için çok iyi bir bölge. İnsanlar buraya tatil yapmak için gelebilirler. Hiçbir problem yok." ifadelerini kullandı.

"İngiltere'den daha güvende hissediyorum"

Galler'den ilçeye yerleşen Susan Hughes ise Torba Mahallesi'nde bir ev aldığını ve 9 yıldır Bodrum'da yaşadığını anlattı.

Türkiye'yi çok sevdiğini vurgulayan Hughes, "İnsanlar kibar, mekanlar çok iyi. Burada kendimi İngiltere'de olduğundan daha güvende hissediyorum. Herkes bize yardım ediyor. İklimi de İngiltere'den çok daha güzel. Genel olarak Türkiye'yi çok seviyorum, problem yok." dedi.

İngiltere uyruklu Çillian Turley de 18 yıldır sürekli gelip gittiği ilçeye 2 sene önce yerleştiğini bildirdi.

Arkadaşlarının her sene buraya tatile geldiğini kaydeden Turley, "Türkiye, ziyaret etmek ve yaşamak için çok iyi bir yer. Burada çok mutluyum." şeklinde konuştu.

"Çok güvenli"

Faye Smith, İngiltere'nin Birmingham şehrinden 15 yıl önce Türkiye'ye geldiğini, ziyaret ettiği Dalyan'a yerleşmeye karar verdiğini anlattı.

Dalyan'da yaşamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Smith, "Huzurlu ve sakin bir çevresi var. Benim için mükemmel bir yer. Burada en yakın arkadaşım Türkler. Hiçbir problem ve sıkıntım yok. Burası çok güvenli. Dertlerden çok uzak. Herkesi buraya davet ediyorum." dedi.

Eşiyle 10 yıldır Dalyan'da yaşayan Paul Ducker ise Türkiye'nin çok güzel olduğunu, kızının da bir Türkle evlenip ilçede yaşadığını söyledi.

Son zamanlardaki terör eylemlerinin ardından insanların tedirginlik duyduğunu ifade eden Ducker, benzer saldırıların İngiltere, Almanya ya da Fransa'da da olabildiğine dikkati çekti.

2 sene için geldiği Marmaris'te 10 yıldır yaşıyor

Marmaris'te oturan Alman Elga Erika Stich de 2 yıl kalmak için geldiği ilçeden kopamadığını, 10 senedir burada yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Marmaris'in doğası, denizi, çevresi ve insanlarıyla "yaşanabilecek bir yer" olduğunu vurgulayan Stich, "Burada doğayı çok beğendik. İnsanlar çok güleryüzlü ve mutlu olduğu için 10 sene kaldık. Bütün insanlara buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Fethiye, Marmaris, Bodrum, İzmir, bütün sahil kentleri sessiz ve güvenli." diye konuştu.

Fransız Cecile Beal, 27 yıldır Türkiye'de yaşadığını bildirdi.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu söyleyen Beal, "Sadece Türkiye'nin belli bir yerinde değil dünyanın her yerinde bombalar patlayabilir, terör karanlık yüzünü her yerde gösterebilir. Biz güvenli şekilde Marmaris'te yaşıyoruz. Kim gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Burası her zaman huzurlu ve güvenli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmaris Türkiye Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title