Haberler

Mudanya Yelken Kulübü Yıkıldı

Güncelleme:

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Yelken ve Amatör Denizcilik Kulübü Derneği'ne ait prefabrik bina ve müştemilatı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Mudanya Belediyesi'nin bir hafta önce gönderdiği tahliye yazısının ardından ekipler yıkım için sabahın erken saatlerinde harekete geçti. Arnavutköy balıkçı barınağının mendireğine yapılan Yelken ve Amatör Denizcilik Kulübü Derneği'ne ait baraka ve müştemilatın yıkımına Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bağcı nezaret etti. Bağcı, "Prefabrik yapı ve önündeki tekneler, balıkçı barınağı ve yat limanı kullanma talimnamesine aykırıydı. Bursa Valiliği, 08.01.2014 tarihli yazısında, bu alanın sadece kulübe ait optimist teknelerin denize indirilmesinde kullanılması gerekirken, ilgisi olmayan kişilerin binanın önüne ücret karşılığı tekne bağladığı konusunda şikayetler olduğunu, limana giriş çıkışlarda bunların tehlike arz ettiğini bildirmişti. Verilen 7 günlük mühletin ardından barınaktaki mevzuata aykırı müştemilatı yıktık" dedi.

Şu anda optimist dalında 45 miniğin eğitim aldığı kulüpte lazer sınıfı tekne, yetişkin yelkenli eğitimi ve dalış kursları ile yılda yaklaşık yüzün üzerinde sporcuya eğitim verdiklerini belirten Yelken Kulübü Başkanı Alper Tuna Tataroğlu, "Herkese bir çağrımız var; yelkenimize dokunmayın, gelin birlikte engin denizlere açılalım. Elimize ulaşan 'işgal' adı altındaki rencide edici tebligatla 7 gün içinde prefabrik yapıyı ve kulübe ait teknelerin kaldırılması istendi. Bugün bir spor kulübünün belediye tarafından yıkıldığına şahit oluyoruz. Biz çocuklarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutköy Mudanya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Süleyman Su:

eeeee Alper Bey, kulübün elektrik, su masrafını belediyeye yüklersen, yerini dolgu ile kaçak yaparsan, bedavadan sana verilen istikakının fazlası tekneni limana bağlarsan, yıkarlar tabi. Şimdi ağlamayacaksın.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title