Haberler

27 Kurşun Yedi Hala Yaşıyor

Güncelleme:

El Kaide militanlarının saldırısında vücuduna 27 kurşun isabet eden Amerikan özel kuvvetleri SEAL üyesi Mike Day yaşadıklarını anlattı.

Mike Day, 2007 yılının nisan ayında Irak'ın Anbar eyaletinde görevde bulunduğu sırada bir El Kaide hücresini arama tarama görevi verildi. Arama esnasında 12 metre karelik bir odanın kapısını açtığında karşısında ağır silahlı dört El Kaide militanını gördü.

27 kez kurşunların hedefi olan Day, buna rağmen silahının tetiğine basarak dört militanı etkisiz hale getirdi. Çatışma sonrası yaralı halde kendi imkanlarıyla sağlık helikopterine ulaşmayı başardı.

HAYATINDA İLK KEZ VURULMUŞ

Fox News'e konuşan Day, 6 nisan gecesi o kapıyı açtığında militanların üzerine ateş açtığını silahının elinden düştüğünü hayatında ilk kez vurulduğunu ve o anda aklına gelen ilk şeyin kızları olduğunu,"Tanrım beni kızlarıma kavuştur" diye dua ettiğini anlattı.

27 KURŞUN YEDİ

Mike Day, kollarına ve karnının alt bölgesine 16 kurşun isabet ettiğini, diğer 11 kurşunun ise üzerine giymiş olduğu çelik yeleğe saplandığını anlattı.

"KAFAM DIŞINDA HERHANGİ BİR YERE KURŞUN İSABET ETMİŞTİR"

Day, "Kafam dışında parmağınızı vücudumda herhangi bir yere koyabilirsiniz illa ki oraya bir kurşun isabet etmiştir, buna rağmen bu inanılmaz hikayeyi anlatmak için işte buradayım" dedi.

Hayatında ilk kez vurulan Day, kas hafızası olarak adlandırdığı refleksle tabancasına davrandığını ve odadan çıkış yolunu bulduğunu anlattı.

O GECE BİR ARKADAŞI EK KURŞUN YARASIYLA ÖLDÜ

O geceki çatışmadan sağ kurtulan Mike'ın aksine bir SEAL üyesi arkadaşı tek kurşun yarası ile öldü.

2 YIL SONRA TAMAMEN İYİLEŞTİ

İki yıllık tedavi sürecinin ardından iyileşen Mike Day, kendisini savaşta ve çatışmalarda yaralanan askerlere adadığını belirtti.

Haberler.com/Adil Yıldız

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

tolga:

yalana bak

10
4
yanıtYanıtla
GURBETCi:

YALAN KONUSUYON RAMBO REKLAMI YAPMA

10
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title