Haberler

MTM Reyhanlı-Derbi Haberlerini İnceledi

Güncelleme:

Araştırma sonuçlarına göre, yerel basın Reyhanlı patlamasına daha çok ilgi gösterirken, derbi ulusal basında daha fazla çıkış aldı…

06-17 Mayıs tarihlerini içeren araştırmaya göre, gazete ve dergiler Reyhanlı'daki terörist saldırıya 5 bin 704 haber ve yazıda yer ayırırken, derbinin basındaki yansıması bin 711 oldu. Reyhanlı'daki olaylara en fazla ilgiyi yerel basın gösterirken, derbinin haberleri yüksek oranda ulusal basında yer aldı. Haber adetlerine göre Reyhanlı patlaması derbinin yaklaşık 3 buçuk katı daha fazla gündeme gelirken, tirajı göreli olarak yüksek yayınların Fenerbahçe- Galatasaray derbisine daha çok yer vermesi, iki konu ile ilgili haberlerin okuyucuya ulaşma oranını 2 katına indirdi.

Araştırmada, her iki konuya basında en fazla yer veren ilk 10 gazete incelendiğinde, Reyhanlı patlamasını en çok sayfalarına taşıyan gazetelerden sadece Zaman ve Milliyet'in aynı zamanda derbiyi de en çok konuşanlar arasında yer aldığı görüldü. Spor gazeteleri çıkarıldığında ise listeye Sabah 7, Güneş Gazetesi 8, Sözcü 9, Yeni Şafak ise 10. sıradan giriyor. Derbiye en çok yer veren ulusal gazeteler sıralamasında ilk 10'da yer alan Hürriyet, Star, Takvim, Bugün, Sabah, Güneş ve Sözcü gazetelerini, Reyhanlı haberlerine yer veren gazeteler arasında ilk 10'a giremediler. Buna karşılık spor içerikli yayınlar listeden çıkartıldığında, sadece Milliyet, Zaman ve Yeni Şafak gazeteleri her iki listede de ilk 10'da yer aldılar.

Reyhanlı patlamasına en fazla yer veren gazeteler

TV kanalları sıralaması dikkat çekti…

MTM'nin aynı araştırmasına göre, Reyhanlı'daki patlama ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin görsel medyadaki yankıları incelendiğinde, Reyhanlı patlamasının derbiye oranla TV'de 3 kat daha fazla yer aldığı belirlendi. Bu oran haberlerin sürelerine bakıldığında 3 buçuk katı geçti.

Medyayı yakın aralıklarla sallayan bu iki konuya en fazla ilgi gösteren TV kanalları incelendiğinde, Reyhanlı patlamasını en çok konuşan ilk 5 kanalın, derbi haberlerindeki kanal sıralamasında daha geride kaldığı tespit edildi. Aynı şekilde derbiye en fazla yer ayıran kanallar da Reyhanlı patlamasına ilgi gösteren kanallar arasında daha alt sıralarda yer buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Galatasaray Fenerbahçe Milliyet Reyhanlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title