Haberler

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde Son Tarih 2 Şubat

Güncelleme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk bölümü için süre 2 Şubat'ta doluyor. Yatırılmazsa, faiz var. İsteyen taksit de yaptırabiliyor.

2015 yılına girmemizle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yeniden değerleme oranı olan yüzde 10.11 artarken, ilk taksit ödemeleri de başladı. Mükelleflerin, MTV'de ilk taksiti yatırmak için 14 günü kaldı. MTV, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor.

Ocak ayında ilk taksitin yatırılması gerekiyor. Bu yıl 31 Ocak 2015 hafta sonuna denk geldiği için, MTV'de ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Ödeme için son tarih 2 Şubat 2015 oldu. Bu süre içinde ilk taksit yatırılmazsa, faiz işlemeye başlayacak.

KREDİ KARTI KOLAYLIĞI

Bu arada bankalar da MTV ödemelerinde kolaylık sunuyor. Bankalar, düzenledikleri kampanyalar kapsamında kredi kartıyla MTV ödemesi yapanlara, taksit imkanı sunuyor.

YÜZDE 10 ZAM GELDİ

MTV, 1 Ocak 2015'ten itibaren yüzde 10.11 artırıldı. Böylece 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin bu yılki MTV'si 591 liraya çıktı.

2015 yılında ödeyeceği MTV 591 lira olan vatandaş, bu ay bu tutarın yarısı olan 295.5 lirayı ilk taksit olarak yatıracak. Vatandaşın, Temmuz ayında da ikinci taksit olan 295.5 lirayı ödemesi gerekiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (16)

daha çok vergi gelecek:

tabiki telefonumu dinleyenler görevden alınsın diyecek. . tüm avrupanın aldığı verginin 10 katını alıp sonra bütçe açık veriyorsa, 700. 000 liralık saat takılıyorsa vergi zulmu sadece türklere yapıyorsa, Türk kimliği taşıynın borcun var diyerek sağlıktan men edilip 3 ingilizi mahsur kaldığı dağdan kurtarmak için helikopterler emniyet jandarma sağlık kuluşları alarm veriyorsa biz Türkler hiç tepki vermiyorsak bu eziyeti bu vergi zıulmunu haketmiş oluyoruz

38
2
yanıtYanıtla
i.i.Mobil-ANDROID:

yatır yatır bitmiyor.en güzeli satıp kurtulmak.

33
1
yanıtYanıtla
VERGİ YILLIK YAPILAN KM.YE GÖRE ALINSIN:

Türkiye de iki vatandaş var. . Birisi senede 5 bin km yol yapıyor, diğeri 100 bin km yol yapıyor ama ikisi de aynı vergiyi ödüyor. . vergi yapılan km ye göre alınsa daha adil olmaz mı. . hem senede 5 bin km yapan havayı daha az kirletiyor. .

25
7
yanıtYanıtla
İki yakamız bir araya gelmiyor:

Şu hale bak. 60 bin tl lik bir otomobili örnek alalım. Bu araç ömrü boyunca 300 bin km yol yapsa , 100 km de 8 litre yaksa yaklaşık sadece benzine 60 bin lira vergi ödüyoruz. Zaten alırken ödediğimiz 60 bin liranında 30 bin lirası vergiydi. 10 yıldada 10 bin tl de MTV ödesek, maliyeti 30 bin lira olan otomobile 10 yılda 130 bin lira vergi ödüyoruz ( yakıtın çıplak fiyatı ve servis bakımları ve muayene hariç )

27
0
yanıtYanıtla
AbartmaMobil-IOS:

Araba neyinize fakirler tabanvay yeter size

5
16
yanıtYanıtla
ramazan:

faşist hükümet kuruttu bizi.

14
5
yanıtYanıtla
MisafirMobil-IOS:

Adam 30 bine araba aliyor yillik bir bin liranin ustunde vergi degisik isler ne diyelim

16
0
yanıtYanıtla
Günay Güner:

Aynı yeryüzünde aynı zamanda yaşıyoruz ama bir batılı buzdolabı alır gibi kolaylıkla araba alıyor, kullanıyor, bizde ise hala lüks hala lüks. Söze de gelince insanı yaratandan ötürü severlermiş de en güçlü ekonomiler arasındaymışız da yalan üstüne yalan. Asıl seçim sonrası zam kasırgasından, tsunamisinden korkuyorum. Asfalt vergisi alıyorlar. İnanılır gibi değil. Donduruldu sanıyorsunuz ya seçim sonrası göreceğiz. Saygılarımla.

14
0
yanıtYanıtla
emekli:

vergilere gelince yüzde10. 11 emekliye gelince 1. 33 yerim sizin adaletinizi n eolduda vergiler zamlanırken enflasyon yüzde10. 11çıktıd a15 gün sonra emekliye gelince enflasyon 15 günde birden 2. 33e düştü adaletin olmadığı birülk ebatmaya mahkumdur aç kurtların kol gezdiği bi rülkede adaletten ve demokrasiden bahsedilemez emekliye yüzde 2. 33 24tl zam mille tvekillerin eve emeklisine 1700tl zam asgari ücrete yüzde12zam memur ve memur emeklilerin eyüzde6zam adaletin nasıl işlediği gözler önündeaslınd aakp adaletsizlikler partisi milleti12sene norko zverip uyuttunuz amabu seçimde narkoz veremeyeceksiniz

14
0
yanıtYanıtla
orhan:

Kominizmin daniskasını yaşıyoruz. Yuzde 50 otv kdv ıle aldıgım arabayı devlet yırmı bes yıl sonra benden gerı almış oluyo mtv sayesınde.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title