Haberler

Ankara'da Moğolistanlı Savcılara Türk Yargı Sistemi Öğretildi

Güncelleme:

Ankara'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, 21 Moğol savcıya Türk Yargı Sistemi ve Uygulamaları konulu eğitim programı düzenledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajanası Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara'da 21 Moğol savcıya Türk Yargı Sistemi ve Uygulamaları konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Moğolistan'dagerçekleştirdiğiprojelerlefaaliyetlerinedevamediyor. Bu çerçevede Moğolistan'daözelliklemeslekieğitimeyönelikprojelereimzaatan TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara'da 21 Moğol savcıya Türk Yargı Sistemi ve Uygulamaları konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Moğolistan'da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetleri ile Moğolistan'ın kamu kurum ve kuruluşların idari altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla birçok sektörde tecrübe paylaşımında bulunuyor. Bu çerçevede, Türkiye'de Moğolistan savcılarına yönelik düzenlenen eğitim programında Türkiye Adalet Sistemine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Söz konusu eğitim programı kapsamında Moğolistanlı savcılar Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan Adliyesi ve İstanbul Adliyesi'ni ziyaret ettiler. Türkiye Adalet Sistemi'ne ilişkin olarak olay yeri inceleme, delillerin toplanması, incelenmesi, korunması ve nakledilmesine ilişkin bütün uygulamalarına ilişkin bilgiler edindiler.

Ayrıca Moğol savcılar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanlığı faaliyetlerini de yerinde inceleyerek deneyim paylaşımında bulundular. Eğitimlerini tamamlayan Moğol savcılar, İstanbul'da gerçekleştirilen sosyal programın ardından ülkelerine döndü.Moğol Savcılar aldıkları eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Moğolistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title