Haberler

Ankara'da Moğol Savcılara Eğitim Verildi

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara'da 21 Moğol savcıya Türk Yargı Sistemi ve Uygulamaları konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerin kamu, kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik düzenlediği mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Moğolistan Başsavcısı D.Dorligjav ve Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil arasında 18 Haziran 2012 tarihinde imzalanan ortak mutabakat zaptı kapsamında TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara'da 21 Moğol savcıya Türk Yargı Sistemi ve Uygulamaları konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Moğolistan'da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetleri ile Moğolistan'ın kamu kurum ve kuruluşların idari altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla birçok sektörde tecrübe paylaşımında bulunuyor. Bu çerçevede, Türkiye'de Moğolistan savcılarına yönelik düzenlenen eğitim programında Türkiye Adalet Sistemine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Bahse konu eğitim programı kapsamında Moğolistanlı savcılar Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan Adliyesi ve İstanbul Adliyesi'ni ziyaret etti. Moğol heyet, Türkiye Adalet Sistemi'ne ilişkin olarak olay yeri inceleme, delillerin toplanması, incelenmesi, korunması ve nakledilmesine ilişkin bütün uygulamalarına ilişkin bilgi edindi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanlığı faaliyetlerini de yerinde inceleyen heyet üyeleri deneyim paylaşımında bulundular. Eğitimlerini tamamlayan Moğol savcılar, İstanbul'da gerçekleştirilen sosyal programın ardından ülkelerine döndü. Moğol Savcılar aldıkları eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Moğolistan Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title