Haberler

MİT'in Raporu Kobani'ye Gönderilecek Peşmerge Sayısını Değiştirdi

Güncelleme:

Kobani'ye gönderilecek 200 peşmerge arasında eski PKK'lıların da bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bu sayının 150'ye düşürüldüğü belirtildi.

MİT'İN RAPORU HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Türkiye, Irak Kürt yönetimiyle ilk etapta Kobani'ye gönderilecek peşmerge sayısı konusunda anlaştı. MİT, Kobani'ye gönderilmesi planlanan "Zeverani" adlı peşmerge kuvvetlerine yıllar önce katılan eski PKK'lıların da bulunduğunu rapor etti. Bunun üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı, gönderilecek peşmergelerin kimlik bilgisini talep etti.

TÜRKİYE ISRAR ETTİ

İddiaya göre Kürt yönetimi, "Askerlerimiz deşifre olursa IŞİD Irak'taki ailelerine zarar verir" endişesini iletti. Türkiye'nin ısrar etmesi üzerine eski PKK'lılar listeden çıkarılınca sayı 200'den 150'ye düşürüldü.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında "ABD Başkanı Obama'ya özellikle tercih edilmesi gerekenin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ikinci olarak Peşmerge olabileceğini söylemiştim. Peşmerge sayısı 150'ye indirildi. PYD, ÖSO'dan bin 300 kişiyi kabul ettiğini açıklamış. ÖSO'nun geçmesi konusunda bir sıkıntımız yok, buna olumlu yaklaştığımızı söylemiştik" ifadelerini kullanmıştı.

İTALYA'DAN PEŞMERGEYE EĞİTİM

İtalya Genelkurmay Başkanı Luigi Binelli Mantelli, Kuzey Irak'taki Peşmerge güçlerini gönderdikleri silahlar konusunda eğitime kararı aldıklarını söyledi. İtalya'nın çağrısı üzerine 10 peşmerge, 18 Ekim'de 2 haftalığına koalisyon güçleri tarafından gönderilen askeri teçhizatın eğitimini almak üzere İtalya'ya gitti.

İTALYAN KOMUTAN KÜRT KANALINDA

Kuzey Irak'tan yayın yapan Rudaw TV, peşmergelerin eğitim gördüğü İtalya Piyade Okulu'nun Komutanı Giovanni Manione ile röportaj yaparken eğitimi ekrana getirdi. Peşmergeleri ziyaret eden İtalya Genelkurmay Başkanı Luigi Binelli Mantelli, Peşmerge Güçleri'nin dünya adına IŞİD'e karşı savaşmasını çok önemsediklerini ve bunun gurur verici olduğunu söyledi. Mantelli, 'Peşmergeleri Erbil'de açacağımız merkezde gönderdiğimiz silahlar konusunda eğitmemiz lazım' dedi.

Teorik dersler alan peşmergelerin, İtalya Piyade Okulu'nda, MG52 ve M2 ağır silahı eğitiminin yanı sıra yakın çatışma eğitimini de aldığı açıklandı. İtalya'nın Erbil'e 280 askeri danışman ve eğitmen göndereceği ayrıca 2 predatör tipi insansız uçak ile uçakların havada benzin ikmali yapmasını sağlayan bir KC-767 tanker uçağını da burada konuşlandıracağı açıklandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye İtalya Kobani Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500

Yorumlar (53)

S.B.:

PYD = PKK diyorsunuz, ve PYG''ye destek verilmesi için Koridor açıyorsunuz, bu nasıl bir iştir, anlamış değilim, yani teröristleri desteklemek ne zamandan beri siyasi bir adım oluyor ? Ayrıca şimdiye dek o saygıdeğer Teröristler pasaportla mı, koridorlamı ülkeye giriş yapıyordu ? aralarında halen daha PKK''lıların olmadığı ne malum. . . . !!!

25
4
yanıtYanıtla
BATMANLI MÜSLÜMAN KÜRT:

pesmerge ile pkk ikiside bir birine düsmandir cünki pkk kafirdir

11
15
yanıtYanıtla
kerem:

adamsın

yanıt0
yanıt0
Rizeli asil:

içlerin müslüman da var islami bir hareket değil biliyoruz. . ahlaklı bir harekettir bilinsin. . müslüman birine kafir demek nedemektir. . inançlı isen bilirsin tövbe et. . . batmanlı kör müslüman

yanıt0
yanıt0
uğur yalçın:

bir türlü anlayamadım gitti. . normal bir vatandaş suç işlesin yıllar geçsede cezasını çekiyor. . bu pkk lı teröristler, kurşun sıkmış tc devletine. . . ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor, ve artık askerin dağda terörist aramasınada gerek yok. . bunlara kanun işlemiyormu arkadaş. . ????

17
8
yanıtYanıtla
MAHMUTDİYARIBEKR:

HÜDA PAR OLARAK BU KATİL ALLAHSIZ PKK nin YAPTIKLARININ TAAA EN BAŞINDAN BERİ HESABINI SORARIZ. CEMİL BAYIK FEHMAN HÜSEYİN ALAYININ ALIR GETİRİR ŞIRNAK MEYDANINA ASARIZ AMA BU MİLLET BİZİ ISIDCI DER MEDYADA BUNU SÜSLER MİLLETİ YÖNLENDİRİR. BU MEMLEKET CEHALET İŞTE BÖYLE BİŞEY. DEVLET BİZİ ALIR HAPSE KODESE KOYAR FAİLİ MEÇHUL DER BİŞEYLER DER BİYERLERE KEMİK KOYAR ÇIKARIRLAR SONRADA BUNU SEN YAPTIN KÜRTLERİ KATLETTİN DER. OYSA KÜRTLERİ TÜRKLERİ KATLEDEN TÜRKİYEYİDE IRAK SURİYE GİBİ YAPMAK İÇİN TAŞERON ÖRGÜT OLAN PKK yi BİLDİKLERİ HALDE ONLARA DOKUNMAZLAR YOL HARİTASI ÇÖZÜM DİYEREK İNCE İNCE MİLLETİ UYUTURLAR. BİZİM KURBAN BAYRAMINDA ÇOCUKLARIMIZIN CESEDİNİ ELİMİZE VERENLERİ ELBEBEK GÜL BEBEK KOLLARLAR. BÖYLE PKK BİTMEZ TABİ LEN BİTERMİ. AMA HÜDA PAR OLARAK İSLAM DÜNYASINDAKİ BU OYUNU TÜRKÜ KÜRDÜ İLE BİROLUP BOZACAĞIZ

15
9
yanıtYanıtla
mahmut beceren:

hadi ordan aç köpek

yanıt0
yanıt0
gündi:

de git ya sende allah aşkına. bütün dünya alem biliyor ki zamanında arkanızda mit- özel harekat-polis vardı sizde tetikçilik yapıyordunuz işte. kalkmış allahtan bahs ediyorsunuz. bu millet sizin yaptıklarınızı unuttu mu sanıyorsunuz. hoş gerçi yine arkanızdalar ama sonuçta işlerine yaradıkça sizi kulanıp işi bitince de kodese tıkarlar kardeşim. sende bunu anlamıyorsun. namaz kılanıda cami de imamı da kafir dediniz. kim size inanır ancak plsa olsa sizden tetikçi olur o kadar ötesi berisi yok bunun

yanıt0
yanıt0
urfalı:

diline saglık gardaş hepberaber inşallah

yanıt0
yanıt0
MARDİN:

MAHMUTDİYARBAKIR : BENDE MARDİNLİYİM 1990 İLE 1995 YILLARI ARASINDA NERE YAŞADIĞIMIZI BİLİYORUZ SİZE NASIL DESTEK ÇIKILDI FAKİRLERİN CANINA MALINA KAST ETTİĞİNİZİ İSLAMIN ADINI HİZBULLAH ADINI KULLANARAK GÖRDÜK. İKİNCİSİ O LAYLARDA GENE PROVAKATÖRLER VARDI KAMERALAR VE EYLEMCİLERDEN ÇOK SİVİL POLİS VARDI BİNGÖL DEKİ OLAYDA OLDUĞU GİBİ GUNDİ SANA SIRALAMIŞ ZATEN

yanıt0
yanıt0
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title