Haberler

Milli Şair, Bayrampaşa'da Bedirhan Gökçe'yle Anıldı

Güncelleme:

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77'nci yılında Bayrampaşa Belediyesinin düzenlediği programla anıldı.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77'nci yılında Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği programla anıldı. Programda sahne alan Bedirhan Gökçe, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini seslendirdi.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 77'nci yılında Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi Kültür Salonu'nda anıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in ev sahipliğinde düzenlenen programa çok sayıda davetli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Mehmet Akif'in ruhuna okunan dualarla devam etti.

"MEHMET AKİF ERSOY, MİLLİ MÜCADELENİN MİHENK TAŞIDIR"

Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadelenin mihenk taşı olduğunu söyleyen Başkan Atila Aydıner, "İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 77. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un, işgal altındaki toprakların müdafaasına, halkı nasıl çağırdığını anlatan Başkan Aydıner, "İslam temelinde, toplumsal bütünlüğümüzün tesis edilmesi için Akif, şehir şehir gezmiştir. 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır' diyerek halkı işgal altındaki vatanı müdafaaya çağırmıştır" diyerek programa renk katan Bedirhan Gökçe'ye teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy'u anma programında sahne alan Bedirhan Gökçe, Milli şaire yakışır bir program düzenledikleri için Başkan Aydıner'e teşekkür etti. Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' ve 'Bülbül' isimli şiirlerini seslendiren Gökçe salondan büyük alkış aldı. Gökçe, Akif'in örnek yaşamını, vefakarlığını ve vefatını anlatırken salonda bulunanların bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Program Gökçe'nin İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini anlatmasıyla sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Bedirhan Gökçe Atila Aydıner Bayrampaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title