Haberler

Milletvekillerinin Yeni Binadaki Odaları Belli Oldu

Güncelleme:

COŞKUN ERGÜL - Milletvekillerinin yeni Halkla İlişkiler Binası'ndaki odalarının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi, TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun başkanlığında, Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekiminde AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve siyasi partilerin grup yöneticileri ile temsilcileri de hazır bulundu.

Uslu, kura çekiminin başında yaptığı konuşmada, yapılacak kura çekimi ile milletvekillerinin Halkla İlişkiler Binası'ndaki odalarının belli olacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, 4 siyasi partinin grup başkanı ve grup başkanvekilleri, eski TBMM Başkanları Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan ile AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in kuraya katılmayacağını belirten Uslu, kura çekiminin başından sonuna kadar kameraya alınacağını belirtti.

Uslu, bazı milletvekillerinin giriş katındaki odalardan, bazılarının da aynı seçim çevresindeki milletvekili arkadaşı ile yanyana odalar istediğini belirterek, bu talepleri karşılamalarının mümkün olmadığını ama isteyen milletvekilinin başka bir milletvekili ile becayiş yapabileceğini kaydetti.

Önce ihtisas komisyonları, ardından uluslararası komisyonların başkanları daha sonra da milletvekillerinin odaları için kura çekildi. Kura çekimi; bir torbaya komisyon başkanı ya da milletvekilinin ismi, diğer torbaya da oda numarası konularak yapıldı.

Kurada ilk çekilen, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Armağan Uslu'ya 5004 nolu oda çıktı. Daha sonra kuraları çekilen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı Reha Denemeç'in odası 5003, Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı Fazilet Dağcı Çığlık'ın ise 4026 nolu oda oldu.

İhtisas komisyonları başkanlarının odaları da belirlendi. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya 2009, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu'na 1037, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya 1003 nolu oda çıktı. Diğer ihtisas komisyon başkanlarının odaları da belli oldu. TBMM KİT Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu ise Ana Bina'da kalarak çalışmalarına devam edecek.

Daha sonra milletvekillerinin odaları için kura çekimi yapıldı. İlk çekilen kurada ismi çıkan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in odası 2038 oldu. Daha sonra kuraları çekilen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın odası 1023, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın 1073, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in 6033, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in 3058, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in 1099, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ın 6068, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç'ın 4081, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in 5081, AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün 1024, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin 4109, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş'ın 5021, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın 1025 nolu oda oldu.

Kura çekiminde ilginç anlar da yaşandı. AK Parti'li Sertçelik, kurada kendisini çekti ve oda numarası olarak 1030'u belirledi. Sertçelik'in kurada kendisini çekmesi espriye neden oldu.

Kaynak: AA / Politika

Seyit Sertçelik Salim Uslu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title