Haberler

Midilli Papa, Patrik ve Çipras, Mülteciler İçin Midilli'de Buluştu

Papa, Patrik ve Çipras, mülteciler için Midilli'de buluştuKATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yanı sıra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkelerindeki savaştan ve iç karışıklıklardan kaçan binlerce mültecinin kaldığı Midilli Adası'nda, bir araya geldi.

Papa, Patrik ve Çipras, mülteciler için Midilli'de buluştu

KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yanı sıra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkelerindeki savaştan ve iç karışıklıklardan kaçan binlerce mültecinin kaldığı Midilli Adası'nda, bir araya geldi. Adadaki en büyük mülteci kampı Moria'yı ziyaret eden olan üç lider, daha sonra Liman'da ortak açıklama yapıp kaçak geçişlerde hayatlarını kaybedenler için yapacakları duanın ardından denize çelenk bırakacak.

Savaştan ölümden kaçan binlerce kişinin, Avrupa ülkelerine gitmek için geçiş yolunun ilk durağı olan Midilli Adası dev bir mülteci kampına döndü. Sorunun çözümü için, Türkiye ile AB arasında da anlaşma sağlandı. Bu ortamda, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Midilli Adası'nı ziyaret etme kararı aldı. Bugün gerçekleştirilen ziyaret içini Papa, Air Italia Havayollarına ait uçakla saat 10.15'de Midilli Havalimanı'na iniş yaptı. Yunanistan Başbakanı Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Papa'yı uçağın merdivenlerinde karşıladı. Bu arada, Papa'nın ziyareti sırasında havalimanında güvenlik önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. Akreditasyon kartları bulunmasına rağmen, basın mensupları tek tek çantalarına kadar aranıp alana alındı.

ELBİSESİNİ DÜZELTTİ

Sıcak geçen gelişmede, kendisini karşılayan din adamları ve hükümet yetkilileriyle tek tek tokalaşan Papa, daha sonra kedisine eşlik eden Başbakanı Çipras ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile birlikte basına el sallayıp poz verdi. Bu sırada Fener Rum Patriği Bartholomeos, rüzgardan dolayı Papa'nın bozulan kıyafetini düzeltti. Üç lider daha sonra aprondan ayrılıp havalimanına girdi. Burada Papa ile Çipras'ın kısa bir görüşme yaptı. Papa ve beraberindekiler daha sonra adanın en büyük mülteci kampı olan Moria'ya geçti. Burada mültecilerle bir araya gelecek olan Papa'nın onların isteklerini dinleyeceği, öğrenildi.

DUA EDİP DENİZE ÇELENK BIRAKACAKLAR

Papa Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Çipras'ın son adresi Midilli limanı olacak. Burada yapıcak ortak açıklamadan sonra papa ve Bartholomeos, kaçak geçişlerde hayatını kaybederler için dua okuyup, anılarına denize çelenk bırakacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Midilli Adası Bartholomeos Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title