Haberler

    Microsoft, Nokia Markasını Ortadan Kaldırıyor

    Yazılım devi Microsoft, meğerse alımından beri herkesin bildiği telefon markası Nokia ismini yoketmeyi bekliyormuş.Nokia markası telefon sahibi olan herkesin ya kulandığı, kullanmadıysa da en azından bildiği bir isim. Son yıllarda inişli çıkışlı bir grafik izleyen ve ardından da Microsoft'a satılan Nokia telefon departmanı en kötü gününü görmemiş meğerse.Microsoft firmanın telefon bölümünü satın aldıktan sonra önce Android işletim sistemli model serisini iptal etti, ardından da çok ucuz birkaç model denemesi yaptı.

    Yazılım devi Microsoft, meğerse alımından beri herkesin bildiği telefon markası Nokia ismini yoketmeyi bekliyormuş.

    Nokia markası telefon sahibi olan herkesin ya kulandığı, kullanmadıysa da en azından bildiği bir isim. Son yıllarda inişli çıkışlı bir grafik izleyen ve ardından da Microsoft'a satılan Nokia telefon departmanı en kötü gününü görmemiş meğerse.

    Microsoft firmanın telefon bölümünü satın aldıktan sonra önce Android işletim sistemli model serisini iptal etti, ardından da çok ucuz birkaç model denemesi yaptı. Ama asıl büyük balık, tabii ki Windows Phone işletim sistemli telefonları yaymakla tutulabilecek anca, Microsoft da bunun farkında. Ama o arada ufak bir operasyonla Nokia markası ortadan kalkıyor.

    Firmadan yeni sızdırılan bir bilgiye göre, Microsoft akıllı telefonlarından hem Nokia, hem de Windows Phone markalarını silmek istiyor. GeeksOnGadgets sitesi tarafından verilen bilgiye göre bundan sonra Windows Phone ismi yerine "Windows" ve Nokia Lumia markası yerine de sadece "Lumia" kullanılacak. Bu isim değişikliği önümüzdeki yılbaşı tatili döneminde piyasaya çıkacak yeni Microsoft telefonlarında uygulanacakmış.

    Microsoft böylece Nokia markasının son zamanlardaki dengesiz giden imajını ve uzun yılların verdiği ağırlığını atıyor ve yoluna biraz hafiflemiş şekilde, kendi ismini ön plana çıkartarak devam ediyor olacak. Ama Finlandiya'daki asıl orijinal Nokia firması kapatılmıyor tabii, onlar telefon bölümünü Microsoft'a sattıktan sonra çeşitli teknoloji çözümlerine ağırlık vermeye başladılar.

    Giderayak Nokia markasından üretilmiş başarılı orta seviye Lumia telefon modellerinden birini size önerelim, güzel günlerin hatrına.

    The post Microsoft, Nokia Markasını Ortadan Kaldırıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Microsoft Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title