Haberler

MHP Lideri Bahçeli: Aday Erdoğan, Türk ve Türmen Hasmıdır

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze meselesini milli mesele olarak gördüğünü belirterek, "Bununla da kalmamış; geceleri sürekli teyakkuz halinde uyuduğunu, tek endişesinin de "Filistin, Filistin, Filistin' olduğunu söylemiştir. Aynı Erdoğan her ne hikmetse dökülen Türkmen kanından, alınan Türkmen canından rahatsız değildir. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen hasmıdır. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen muhalifidir" dedi.

Bahçeli, Ramazan Bayramı nedeniyle Ankara Arena Spor Salonu'nda partilerle bayramlaştıktan sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Bayrama gelesiye kadar çok net söylemek istiyorum ki, milletçe ızdıraplı, sancılı ve dramatik günler geçirdik. Ramazan ayı süresince; eminim hepiniz gördünüz, hepiniz ibretle izlediniz. Gazze'de kan vardır, Suriye'de şiddet vardır, Libya'da belirsizlik vardır, Irak'ta vahşet egemendir. Kırım dertlidir, Doğu Türkistan kahırlıdır, Balkanlar gergindir, Türkmeneli ise acı, kayıp ve gözyaşı içindedir" diyerek şöyle devam etti:

"Dün bizim olan yerler bugün feryat etmektedir. Dün bizimle barış ve adaleti yaşayan coğrafyalar şimdilerde barbarların, vandalların, insan canına kast eden vampirlerin elindedir. Türk milletinin yönetiminde birliği, dirliği ve bolluğu doyasıya özümseyen toplumlar maalesef ki karanlığa mahkumdur. Türkiye'mizin çevresinden adeta kan nehirleri akmaktadır. İslam âlemi içe kapanmış, içine kıvrılmış, iç çekişme ve çatışmalarla boğulmuştur. Müslümanlar arasındaki bağlar gevşemiştir. İslam coğrafyası zalimlerin oyuncağı haline gelmiştir. Küresel emperyalizme kölelik yapan petrol şeyhleri, dolar milyarderleri haksızlık karşısında seslerini yükseltme cesaretini gösterememişlerdir. İslam ülkelerinde küresel senaryolara karşı tahammül edilemez bir sükûnet, katlanılamaz bir hareketsizlik hakimdir. Etnik, mezhep, ideolojik ve siyasi kamplaşmalar İslam'ın yaşadığın topraklara soluk aldırmamaktadır.

İsrail'in günlerce sürdürdüğü Gazze operasyonu bini aşkın kardeşimizin katledilmesine, alt bine yakın kardeşimizin yaralanmasına neden olmuştur. Filistin davası çok ağır bir yara almıştır. Mazlumlar canilerin hedef tahtası olmuştur. Çoluk çocuk demeden, kadın yaşlı dinlemeden İsrail Gazze'yi bombalamış, kurşun yağdırmış, ölüm saçmıştır. Kutsal Ramazan ayında her türlü insanlık dışı vahşet İsrail yönetimi tarafından sergilenmiştir. Mescid-i Aksa'ya saygısızlık yapılmıştır. Kur'an-ı Kerim çiğnenmiştir. Camiler imha edilmiştir. Okullar hedef alınmış, küçücük çocukların bedenlerine mermiler isabet etmiştir. Peki, bunca şiddet oluyorken, bunca vicdansızlık Müslümanları çepeçevre kuşatıyorken AKP hükümeti ne yapmış, neyi başarmıştır? Aday Erdoğan; meydanlardan iftar sofralarına kadar boş konuşmaktan, boşa kürek çekmekten, mazlumların kanı üzerinden siyaset tasarlamaktan başka ne işe yaramıştır? Gazze'ye füzeler atılırken, aday Erdoğan iftiralarını sıralamış, istismarlarını sürdürmüştür. Gazze'li masumlar katledilirken, aday Erdoğan İsrail'e gürültüden başka bir anlama gelmeyen tepkilerini devam ettirmiştir. Cumhurbaşkanı adayı olan çeyrek adam; İsrail'i terör devleti olarak suçlamış, Hitler'i aştı diye yüklenmiş; soykırımcı, hesap verecek, yargılanacak, yanına kalmayacak, döktüğü kanda boğulacak sözleriyle oyalanmıştır."

-"SİYASİ GIDASIDIR"-

İsrail'in Başbakan Erdoğan'ın "Siyasi gıdası" olduğunu ifade eden Bahçeli, "İsrail; Erdoğan ve zihniyetinin siyasi ikbal ve aynasıdır. Bu ülke silaha sarıldıkça, Filistin'i ateşe verdikçe Erdoğan içten içe memnun olmakta, meydanlarda hançeresi yırtılırcasına bağırıp çağırma konusunda altın fırsat yakalamaktadır" dedi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Aday Erdoğan'ın Filistin davasına en ufak bir yardım ve katkısı şu güne kadar olmamıştır. İsrail'e gece bekçiliği yapan, Siyonist emellere yıllardan beri kule nöbetçiliğiyle çanak tutan kalpsiz ve samimiyetsiz bu adamın Gazze sömürüsü her şeyden önce günahtır, ayıptır, ahlaksızlıktır. Gazze'nin çocukları ölürken, Erdoğan'ın çocuğu deniz ticaretiyle İsrail'den para kazanmaktadır. Gazze'ye tonlarca bomba yağarken, Erdoğan Yahudi Cesaret Madalyası Ödülü'nü ısrarla boynunda taşımaktadır.

Geçtiğimiz günlerde, Amerikan Yahudi Kongresi, Erdoğan'ın 2004 yılında aldığı ödülü geri istemiştir. Şu ana kadar aday Erdoğan'dan konuyla ilgili herhangi bir cevap gelmemiş, gelememiştir. Buradan Erdoğan'ı; 10 yıl önce aldığı cesaret ödülünü yüzsüzce, onursuzca taşımaktansa derhal iade etmeye davet ediyorum. Sayın aday, ödül verenler sana mektup yazarak ödüllerini geri istiyor. Sen daha duracak ve bekleyecek misin? Bu zilleti görmezden gelecek misin? Bu aşağılanmaya eyvallah diyecek misin? Dikkatinizi çekiyorum, aday Erdoğan aldığı ödül istenir istenmez, Musevi toplumuna şirinlik yapmaya, antisemitizme karşı olduğunu seslendirmeye, meselesinin sadece İsrail yönetimi olduğunu dillendirmeye başlamıştır. Hatta geçen haftaki bazı konuşma ve demeçlerinde, Musevi kökenli vatandaşlarımıza yönelik kışkırtmalara gelinmemesi konusunda geç kalmış bir uyarıda bulunmuştur. Bu vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini savunmuştur.

Erdoğan burada da suçüstü basılmıştır. Aday Erdoğan'ın, nefret ve öfke dolu konuşmalarından sonra, durumu kurtarmaya çalışması, yaraları tamire girişmesi nafiledir. Şu an Musevi kökenli vatandaşlarımız Erdoğan'ın konuşmalarından dolayı tabir yerindeyse açık hedef olmuştur. Antisemitizm hastalığı tekrar nüksetmiştir. Aday Erdoğan İsrail yönetimiyle Musevi toplumunu ayırt edememiş, daha doğrusu etmek istememiştir. Erdoğan konuşmuş, bindirilmiş kıtaları bilenmiştir. Erdoğan hezeyan nöbetlerine girmiş, yandaş kafile düşman mevzilerine yatmıştır."

-"TÜRK VE TÜRMEN HASMIDIR"-

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'yi milli mesele olarak gördüğünü ifade eden Bahçeli, "Bununla da kalmamış; geceleri sürekli teyakkuz halinde uyuduğunu, tek endişesinin de "Filistin, Filistin, Filistin' olduğunu söylemiştir. Aynı Erdoğan her ne hikmetse dökülen Türkmen kanından, alınan Türkmen canından rahatsız değildir. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen hasmıdır. Çünkü Erdoğan Türk ve Türkmen muhalifidir" dedi. Kendilerinin günlerdir Türmeneli'ndeki katliamları gündeme getirdiğinin altını çizen Bahçeli, "Günlerdir soydaşlarımızı sistematik halde yok eden IŞİD terörüne kamuoyunun dikkatini çektik. Ne var ki, Erdoğan sanki Irak Türkmenleri yokmuş gibi davranmış, sanki Türkmenler soykırımla yüz yüze değilmiş gibi tutum takınmıştır. Erdoğan'ın gözü var görmemiş, kulağı var duymamış, kalbi var atmamıştır" dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

"Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'a bağlı Patani bölgesinde yıllardır baskı ve asimilasyona maruz kalan Müslümanları bile dilinden eksik etmeyen Erdoğan, yanı başımızda Türkmenlerin sönen ocağına duyarsız kalmıştır. Erdoğan Myanmar demiş, Kerkük diyememiştir. Mısır demiş, Musul diyememiştir. Somali, Libya, Gazze için ağlamış; Telafer, Tuzhurmatu, Kaşgar'ı ağzına alamamıştır. Türkmeneli'ne, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen yardım kampanyasına her türlü engeli çıkarmıştır. Yardım konvoylarımızı, vicdan hareketimizi sabote etmek istemiştir. Aday Erdoğan hamd olsun başaramamış, soydaşlarımızla buluşmamıza, onlara yardım eli uzatmamıza mani olamamıştır.

Gazze'yi milli mesele gören Erdoğan; acaba Kerkük'ü peşmergeye, Musul'u IŞİD vahşilerine ne hakla, ne yüzle peşkeş çekmiştir? Türkmeneli milli dava değil midir? Türkmenler milletimizin öz be öz kardeşi değil midir? Erdoğan bizim onca eleştirimizden, onca zorlamamızdan sonra Türkmen kardeşlerimiz diyerek sözde yaptıklarını anlatmaya koyulmuştur. Cılız da olsa bu bir gelişmedir. Erdoğan istese de istemese de, sevse de sevmese de, Türkmenler bizim haysiyetimiz, Türklüğün yakın coğrafyalardaki kaleleridir. Bu kale düşerse, Türkiye düşecektir. Bu kale yıkılırsa son yurdumuz hüzün ve hicran içinde kalacaktır. Şu işe bakınız ki, üç oy uğruna Türkmen kardeşlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyormuşuz.Aday olan, ama adam olamayan şahıs böyle söylüyor. Erdoğan konuşmasında hızını alamamış olacaktır ki, bizim Türkmen kardeşlerimizle ne işimiz olduğunu sormuş, her türlü maddi ve manevi yardımı yapanların kendileri olduğunu iddia etmiştir.

Varsayalım ki, Türkmen kardeşlerimizle ilgili açıklama ve çağrılarımız onların güvenliğini riske atıyor, Türkmen kanının peşinde olan alçakları tahrik ediyor olsun. Buna rağmen, bu saçma sapan mantığın, bu esir düşmüş bakış ve yaklaşımın elle tutulur hiçbir yanı yoktur. Erdoğan tutarlılık gereği olarak, Gazze'li kardeşlerimizle ilgili sözlerinden dolayı İsrail saldırılarını özendirdiğini de kabullenmelidir. Yani ölen her Gazzeli'nin vebali Erdoğan'ın omuzlarındadır. Erdoğan burada konuşurken, İsrail orada kan akıtmaktadır. Erdoğan burada sahte kefen giymekten bahsederken, Gazze boydan boya gerçek kefene bürünmektedir. O halde Gazze'nin güvenliği için aday Erdoğan çenesini kapatmalıdır. Milli mesele olarak evvela millet menfaatlerinin yanında olmalı, siyasi ayak oyunlarıyla bir çuval inciri berbat etmemelidir. Aday Erdoğan'ın tek endişesi Filistin olduğuna göre; kendisine tavsiyemiz çok acil Hamas saflarına katılması, yetmez ise bu örgütün askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugaylarına gönüllü olarak yazılmasıdır."

-"CUMHURBAŞKANI OLMASI, YENİGİLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR"-

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın seçilmesi halinde, "Böyle bir adamın Cumhurbaşkanı olması yenilgilerin en büyüğüdür. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması kayıpların doruğudur" diyerek şöyle devam etti:

"Erdoğan devleti arkasına almış, açılışlardan temel atma törenlerine; mitinglerden iftar sofralarına kadar milleti kandırmak maksadıyla çirkeflik üstüne çirkeflik sergilemiştir. PKK, aday Erdoğan'ı desteklemekte, teröristler aday Erdoğan lehine bahis oynamaktadır. Peşmerge aday Erdoğan'ı istemektedir. Dediğim olacak diyerek masa yumruklayan ve Kıbrıs'ı tamamen ele geçirme hazırlığı yapan Rum yönetimi Erdoğan'da karar kılmıştır. Hainlerin ibresi Erdoğan'dan yanadır. Rüşvetçilerin, haram yiyenlerin, yolsuzluk tünelinde nefes nefese kalanların tercihi Erdoğan'dır. İranlı şarlatan yatlarda gezerken, havuz medyası patronları haraç karşılığı ihale alırken Erdoğan propagandası yapmaktadır. IŞİD, El Nusra, El Kaide gizli gizli Erdoğan'a çalışmaktadır. Ermeni diasporası Erdoğan için kuyruğa girmiştir.

Makedonya, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan ve Kosova'daki bazı siyasi menfaatçiler Erdoğan çizgisindedir. Gemiciler, arazi yağmalayanlar, yetim malı yiyenler, garip-gurebanın hakkını gasp edenler, çalanlar çırpanlar Erdoğan'la aynı hizadadır. 21 Temmuz günü PKK tarafından şehit edilen er Adem Döğüşken, er Berat Sağırkaya ve onbaşı Yiğit Şahan'ın katilleri Erdoğan'a şans dilemektedir. Erdoğan kalabalık bir çıkar grubu tarafından desteklenmektedir. Akli melekeleri yavaşlayan, bilincinde tortular oluşan Erdoğan şımardıkça gerçek yüzünü ele vermekte, kafasının dibindekileri çıkarmaktadır. Her şeyi bitirmiş; millet evlatlarının doğum yerini irdelemeye, bunun üzerinden fesat yaymaya başlamıştır.

Büyük bir mutabakatla belirlenen Sayın Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır. Sayın İhsanoğlu kutuplaşmaya çaredir. Sayın İhsanoğlu gerilime çözümdür. Sayın İhsanoğlu Türk milletinin birliğini temsil etmeye layık ve ehliyetli bir isimdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni inkar eden aday Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olmayacaktır. Kişisel çıkarları, rahatı, keyfi uğruna kılıktan kılığa giren siyaset cambazından Cumhurbaşkanı olması telafi edilemez hasar ve hüsrana sebep olacaktır."

Bahçeli'nin konuşması sırasında bir vatandaş bağırmaya başladı. Bunun üzerine salonda bulunan görevliler protestocu vatandaşa müdahale ederek salondan çıkardılar. Ancak bu arada görüntü almak isteyen basın mensuplarıyla korumalar arasında gerginlik yaşandı. Salon görevlileri basın mensuplarının protestocu vatandaşın görüntüsünü almasına engel olmak için objektiflerini elleriyle kapattılar.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title