Haberler

MHP'li Vural'dan "Peşmerge" Eleştirisi

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon için yetki almışken şimdi PKK'nın bizim üzerimizden sınır ötesi operasyon yapması olayıyla karşı karşıyız" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Peşmergenin "PYD'ye ve PKK'ya yardım için Türkiye'nin egemenlik haklarının ihlal edildiğini" belirtti.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için Obama'ya teklifi ben yaptım" açıklamasını eleştiren Vural, "Kim bunlar, amirin mi? Böyle bir rezalet olur mu? Niye yapıyorsun. Madem ABD silahları paraşütle indiriyor, 200 Peşmergeyi de silahları nasıl indiriyorsa öyle indirsin. Benim vatan topraklarımı Peşmergeye niye kullandırtıyorsun. Ama küresel bir gücü memnun etmek için Türkiye'nin hakları, egemenliği, iradesi yok sayılıyor. Bu ülkeden silahlı bir takım adamlar geçecek buna engel olmayacaksın, sızlanacaksın, sızlanıyor. Bostan korkuluğu musunuz, sinek ikilisi misiniz? Hani Ortadoğu'da bizim haberimiz olmadan bir kuş uçmayacaktı, hani Ortadoğu'da değişim dalgasının öncüsü biz olacaktı. Hani gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen ülke olmuştuk. Hani dünya lideriydik. Bırakın Ortadoğu'da söz sahibi olmayı ülkemizin sınırlarını korumaktan aciz, beceriksiz, pısırık, ezik bir iktidarla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"ABD, PYD VE PKK2YI TÜRKİYE'YE TERCİH ETMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarı "devletin gücünü kullanamamakla" suçlayan Vural, şunları kaydetti: "Türkiye bir terör örgütü olarak nitelendirdiği bir örgüte silah yardımını engelleyemiyorsa bu nasıl devlet yönetimidir. Bunu engellemek durumunda olanlar bununla ilgili şikayet bildirir hale geliyor... Milleti aldatıp kandırıyorsunuz. Yani ABD, PYD ve PKK'yı Türkiye'ye tercih etmiştir. Peşmergenin PKK'ya yardım götürmesine izin verirsen, Barzani'nin kucağındaki PKK'ya nasıl operasyon yapacaksın? Şu zihniyet bakın Irak'a, PKK terör örgütüne karşı operasyon diye izin alacaksın, ondan sonra kalkıp Barzani'yi PKK'ya yardıma götüreceksin. Yeter artık, millete bu kadar yalan söylenmez. Millet bu kadar kandırılmaz. Milletimiz şaşkın vaziyette, kimin ne dediği, Türkiye'nin ne tarafa götürüldüğü belli değil. PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon için yetki almışken şimdi PKK'nın bizim üzerimizden sınır ötesi operasyon yapması olayıyla karşı karşıyız. Peşmerge geçişinin ne siyasi ne de hukuki meşruiyeti vardır. Bunun tezkereyle ilişkilendirilmesi kesinlikle mümkün değildir. Türkiye'nin egemenlik hakkını, milli iradesini, hukuk devleti ilkesini yok saymaktır. O bakımdan bugün Peşmergenin Türkiye üzerinden gönderilmesi ne uluslararası ne milli hiçbir meşruiyeti olmayan bir husustur.

"PEŞMERGE BİR ÜLKENİN SİLAHLI KUVVETİ DEĞİL"

Hükümet bu millete, hukukuna, TBMM'ye olan angajmanı yerine Barzani'ye ve ABD'ye yönelik bir angajmanı tercih etmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisinin angajmanı bu iradeyle milletimize, TBMM'ye olmadığını, ABD ve Barzani'ye yönelik yeni bir angajmanla karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor. Peşmerge bir ülkenin silahlı kuvveti değil, karşımızda bir ülke yok. Türkiye'nin muhattabı, Birleşmiş Milletler ve NATO'dur, devletlerdir. Böylesine Peşmerge geçişiyle ilgili bir hususu bu şekilde bir tezkereyle ilişkilendirmek ve bunu meşruiyet alanına almak -hayır- hükümet bunu bizatihi kendi inisiyatifi ile yapmıştır, bu hukuki değildir. Hukuki çerçevesi yoktur, meşru değildir. Bu zihniyeti ortaya koyanlar, bunu bunla ilişkilendirenler El Kaide, El Nusra ve PKK'nın da Türkiye içinden meşrulaşmasına izin verebileceğini ortaya koymaktadır. Bu çok tehlikelidir. Bu anlayışla yabancı silahlı kuvvetler, El Kaide, El Nusra, IŞİD Türkiye'de meşrulaştırılabilir mi? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Bu yorumları yapanlar milli devlete, hukuk devletine ihanet içerisindedirler. Maalesef Türkiye'nin değerli yalnızlığı Türkiye'yi terörist grupların ligine çekmiştir."

4 MERKEZLİ KÜRDİSTAN

Vural, aşama aşama 4 merkezli Kürdistan inşa edildiğini belirterek, Türkiye'nin PKK terör örgütüne silah yardımı yapılmasına engel olamayacak kadar aciz durumda bırakıldığını öne sürdü.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title