Haberler

MHP'li Günal: Türgev İçin Helale Haram Karıştı

Mhp Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 348 öğrenci kapasiteli iki öğrenci yurdunu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ücretsiz tahsisini, "Helale haram karıştı" diyerek eleştirdi.

MHP Milletvekili Günal, seçim bölgesi Antalya'da TBMM çatısı altında son bir yıllık çalışmalarını anlatmak üzere gazetecilerle biraraya geldi. Akra Barut Otel'de düzenlenen toplantıda Günal, Büyükşehir Belediyesi'nin 348 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci yurdunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV'e ücretsiz tahsisini eleştirdi.

TÜRGEV İÇİN SÜREÇ CADI AVINA DÖNDÜ

Milletvekili Günal, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından sürecin iktidar tarafından cadı avına dönüştürüldüğünü ve bunun da nedeninin TÜRGEV olduğunu söyledi. Ortada açık bir haksızlık olduğunu savunan Günal, "Tamam yurt yap da versene Kredi Yurtlar Kurumu'na. Kredi Yurtlar Kurumu işletemiyor mu? Biz vatandaş olarak okul yaptırdığımız zaman babamızın anamızın ismini verip Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmiyor muyuz?" diye sordu.

Türkiye'de 'kamu yararına çalışan dernek' denilince akla Kızılay, Yeşilay gibi kurumlar gelirken şimdi kim iktidara yakınsa bu statüye sahip olabildiğini kaydeden Mehmet Günal, şöyle konuştu:

"Kim yurt yaparsa hangi vakıf dernek yaparsa 'Şu harçları, vergileri almayacağım' de. 'Arsasını vereceğim binayı şu şekilde yaparsa' diyebilirsiniz. Ama kalkıp yapıp teslim etmek benim aklım ermiyor. Onun denetimini kim yapacak? TÜRGEV, genel düzenlemelere tabi olmayan özel korunmuş bir vakıf. Ver arsayı kendisi yapsın. Bir de 'Bu hayır işi' deniyor. Helale haram karıştırmak bu."

GÜNEYDOĞU'DAKİ PARALELLE NİYE MÜCADELE ETMİYORSUNUZ?

MHP Milletvekili Günal, Meclis'te 99 gün süren görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yasalaşan 'torba kanun'la hukuk devletinin ayaklar altına alındığını savundu. Kanunla helale haram katıldığını ve zehrin üzerine bal döküldüğünü savunan Günal, "Torba kanunla zirve yapan süreç, hukuk devleti adına sıkıntılı bir süreç oldu" dedi.

Aynı zamanda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan MHP'li milletvekili toplantıda şunları söyledi:

"Soma diye başladık içinde rant maddeleri var. Bir paralel devlet uydurmasıyla ilgili, 'Bunu biz yiyeceğiz buna bir kanun kılıfı dikin' diyorlar. 'Diyoruz ki; Güneydoğu'da fiili paralel devlet var. Onlarla niye mücadele etmiyorsunuz?' Acil olan orada bir sorun var mı? Var. Yol kontrollerine varıncaya kadar, zorla haraç almaya kadar yapıyorlar mı? Yapıyorlar. Önce onu bir halledin. Sonra varsa bir şey, hukuka karşı gelinecek bir hali yok ama gelip şubat ayında çıkardığınız bir kanunu tekrar getiriyorsunuz. Bunun da nedeni o gün size yapılan operasyonda gizliliği kaldırmak. Ama şimdi siz yaptığınız operasyonda gizlilik kisvesi altında girecekseniz bunu, bizim sadece MHP olarak değil duyarlı vatandaş olarak vicdanen kabul etmemiz mümkün değil. 'Bugün sana yarın bana' diye bir hukuk sistemi olur mu?"

Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bank Asya'ya ilişkin "BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı" açıklaması nedeniyle suç işlediğini iddia etti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Günal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title