Haberler

MHP'li Çetin: Erdoğan, Türkiye'yi Teröristlerin Sığınma Evine Çevirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, IŞİD'in Türkiye'yi terörist eylemlerle tehdit ederek şantaj yaptığını belirterek, "Tayyip Erdoğan Türkiye'yi teröristlerin sığınma evine çevirdi. Türk dış politikası ABD ve IŞİD'e rehin bırakıldı" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, 'ABD'nin hazırladığı IŞİD koalisyonu ve yapılan savaş hazırlıklarının taşıdığı riskler'  konu başlığıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"TÜRK DIŞ POLİTİKASI ABD VE IŞİD'E REHİN BIRAKILDI"

AK Parti hükümetinin IŞİD politikasını eleştiren Çetin, "AKP hükümetinin basiretsiz dış politikası Türkiye'nin güvenliğini riske atmakta ve terör örgütlerinin yanı sıra büyük devletlerin hedefi haline getirmektedir. Musul konsolosluğumuzun 49 personelini rehin tutan IŞİD'in kendisine karşı harekete geçmemesi için Türkiye'ye şantaj yaptığı ve terörist eylemlerle tehdit ettiği bilinmektedir. Tayyip Erdoğan Türkiye'yi teröristlerin sığınma evine çevirdi. Türk dış politikası ABD ve IŞİD'e rehin bırakıldı. Türkiye'ye Ortadoğu'nun jandarması rolünü vermek için AKP hükümetinin sırtını sıvazlayan ABD, bir taraftan da Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun İhvan ve El Nusra gibi bağlantılarını kullanarak terör destekçiliği suçlamalarıyla şantajda bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİNE TÜRKİYE KAPILARINI ERDOĞAN AÇTI"

Katar'ın rahatsız olduğu terör örgütü yöneticilerine Türkiye'nin kapılarını açtığını ileri süren Çetin, "Dünya kamuoyunda Türkiye'nin terör destekçisi olduğu algısının oluşmasında Tayyip Erdoğan'ın büyük kabahati olduğu Katar dönüşü yaptığı son açıklamadan anlaşılmaktadır. Katar gibi bir ülkenin dahi rahatsız olduğu terör örgütü yöneticilerine Türkiye'nin kapılarını açan Tayyip Erdoğan, ülkemizi teröristlerin sığınma evine çevirmiştir. İmralı'daki bebek katiline beş yıldızlı otel konforu sunmasıyla tanınan AKP, İslam dünyasını kana bulayan teröristlere hizmet yarışına girerek Türkiye'nin uluslararası saygınlığını ve güvenliğini zedelemektedir. Nitekim ABD'nin Ankara eski büyükelçisi Ricciardone'nin, Türkiye'nin Suriye'deki bazı muhalif gruplara yardım ettiği ve yaptıkları uyarılara rağmen birlikte çalıştıklarına dair sözleri, Türkiye'nin ABD'nin baskı ve şantajıyla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Amerikan yayın organı McClatchy'de, AKP hükümetinin El Nusra ve Ahrar El Şam gruplarıyla bağından söz eden ABD eski elçisinin bu son derece ciddi iddialarının derhal Başbakan Davutoğlu ve hükümetince açıklığa kavuşturulması şarttır" açıklamasında bulundu.

"KÜRDİSTAN PALAZLANMAKTA"

Çetin, "AKP hükümetinin beceriksiz politikaları yüzünden Türkiye ABD gibi küresel bir gücün emperyalist politikalarıyla IŞİD gibi birçok terör örgütünün tehdit ve zorlamaları arasında bir tercihe zorlanmaktadır. Bu sırada ise bölgede Türkiye için asıl büyük tehdit Kürdistan palazlanmakta ve bir devlet haline dönüşmesi için Türkiye'ye yeni roller verilmektedir" dedi.

"IŞİD'E KARŞI İTTİFAKA TÜRKİYE'NİN KATILACAĞI DİLLENDİRİLİYOR"

ABD'li yetkililerin Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan ittifakın yanında yer alacağını açıkca dile getirdiğini ileri süren Çetin şöyle devam etti:

"ABD'nin 2003'teki Irak savaşı öncesi talep ettiği 1 Mart tezkeresini çıkarmaya gücü yetmeyen AKP, tıpkı o günlerde olduğu gibi şimdi yeniden benzer istekleri tezkeresiz yerine getirmeye çalışmaktadır. 1 Mart tezkeresi için yapılan at pazarlığı rezaletinden sabıkalı AKP'nin malum zaaflarının, IŞİD bahanesiyle bölgeye müdahaleye hazırlanan güçler tarafından yeniden kullanılmaya başlandığı anlaşılmaktadır. Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan ittifakın yanında yer alacağını ABD'li yetkililer açıkça dillendirirken, AKP hükümeti kamuoyu ve kendi tabanının hassasiyetlerini düşünerek her zamanki gibi örtülü ve gizli saklı destek arayışları içerisine girmektedir. ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ın Ankara ziyareti ve Obama'nın IŞİD planı sorulan Tayyip Erdoğan'ın, "Konuyla ilgili sayın Kerry zaten açıklamaları yaptı. Yapılan açıklamalar müşterek görüşlerimizin ifadesiydi" sözü arka planı özetlemek için yeterlidir. 1 Mart tezkeresinde milli hassasiyetlerin direnci konusunda tecrübe kazanan AKP hükümeti ve ABD'nin, IŞİD'e karşı kurulan ittifaka Türkiye'yi gizli müttefik olarak yazdıkları çok açıktır. Ne kadar gizleseler de AKP'nin son yıllarda İslam dünyasında başlatılan yeni Haçlı seferinde içerdeki işbirlikçi rolünü oynadığı acı bir gerçektir."

"AKP HÜKÜMETİ ABD İLE İKİNCİ BİR AT PAZARLIĞINDA"

AK Parti hükümetinin IŞİD konusunda ABD ile pazarlık yaptığını iddia eden Çetin, "AK Parti hükümeti ABD ile ikinci bir at pazarlığının yanı sıra tehdit ve şantajla IŞİD ittifakına örtülü bir şekilde girerken, PKK ve uzantısı terör örgütleriyle ilgili yeterli hassasiyeti göstermeyerek asıl hayati hatayı yapmaktadır. ABD'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve YPG ile işbirliği içerisine girdiği ve ittifakın Kürt grupları silahlandırarak kendi orduları gibi kullanacağı anlaşılmaktadır. Türkiye'nin de dahil edildiği ABD öncülüğündeki bu koalisyon böylelikle Irak ve Suriye'deki Kürt hareketlerine ordu kurmakta ve devletleştirmektedir. ABD'li yetkililerin açıklamalarından anlaşıldığına göre, Suriye'deki PKK uzantısı terör örgütlerine ve Barzani'ye silah yardımlarına AKP hükümetinden ciddi bir itiraz gelmemiştir. Zaten bölgedeki bütün terör örgütlerinin elinde başta ABD olmak üzere her menşeden silah fazlasıyla mevcuttur. Enerji bölgesinde pay kapma yarışına giren devletlerin aynı zamanda dünyanın en büyük silah tüccarları olduğu malumdur" açıklamasında bulundu.

"ABD'NİN IRAK OPERASYONUNA MHP GEÇİT VERMEYECEK"

ABD'nin Irak operasyonuna MHP'nin geçit vermeyeceğini vurgulayan Çetin, "Türk dış politikası uzun süredir basiretsiz ve aciz bir hale getirilmekle birlikte, şimdi artık dışarıdaki bu zafiyetin hiç olmadığı ölçüde içeriyi de olumsuz etkileme tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktayız. Nitekim daha şimdiden İncirlik'teki NATO üssünün Kuzey Irak Kürt bölgesine taşınmasından söz ediliyor olması, Türkiye'nin bu savaşta yavaş yavaş müttefiklikten hedef ülke konumuna kaydırıldığını göstermektedir. Türkiye'nin menfaatlerine taban tabana ters, şantaja ve baskılara boyun eğen teslimiyetçi politikaların esiri olmuş AKP hükümeti gözden geçirilmeli ve daha fazla Müslüman kanının akıtılmasına katkı sağlamasına engel olunmalıdır. Türkiye'de milli duruşun yegane temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizin ve milletimizin şerefli tarihine yakışır bir şekilde komşularımıza, tarihi ve dini bağlarımız olan topluluklara yönelik emperyalist saldırıların daima karşısında durmaktadır. 2002'deki hükümet değişikliğinin en önemli sebebi, ABD'nin Irak operasyonuna MHP'nin geçit vermeyeceğinin bilinmesidir. Bu yüzden AKP hükümetinin ülkemizi soktuğu Ortadoğu bataklığından Türk milleti yine ancak kendi inanç ve birlikteliği ile çıkabilir. Bu inanç ve birlikteliği sağlayacak tek adres ise Milliyetçi Hareket Partisi ve onun iktidarıdır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Şefkat Çetin Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title