Haberler

MHP'li Alan: Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşacağına İnanmıyorum

Güncelleme:

MHP İstanbul Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, "Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, "Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum. Siz çok iyi niyetle yola çıkmış olabilirsiniz, ama sizin iyi niyetli olmanız yetmez, karşı tarafın da aynı şekilde iyi niyetli olması gerekir" dedi.

YENİ KİTABINI İMZALADI

Milletvekili Engin Alan, Eskişehir'deki İnsancıl Kitabevi'nde düzenlenen imza gününe katıldı. 'Bölünmeye Çeyrek Kala' adlı kitabını okurlarına imzalayan Alan, gazetecilerin yönelttiği çeşitli soruları da yanıtladı.

SEÇİM GÜNÜ BU TÜR OLAYLAR BEKLENMELİ

Ağrı'da yaşanan olaylar ve HDP binasına yapılan saldırılar konusundaki sorulara Alan şu yanıtı verdi:

"Şu anda orada olup biten silah gücüyle bölge halkının oylarını HDP'ye kanalize etmek için bir çabası var örgütün. Ağrı'da yaşanan olaylar da bunun bir sonucu. HDP'nin barajı geçebilmesi için özellikle o bölgede başta AK Parti olmak üzere diğer partilerin de oylarını alma durumunda. Bunu da hükümet fark etti, iktidar fark etti ki bu iş seçime kadar devam edecek. Yine söylüyorum böyle giderse önümüzdeki süreçte, seçime kadar olan süreçte ve özellikle altını çiziyorum seçim günü bu tür olaylar beklenmeli."

"SONUNDA CUMHURBAŞKANI 'BİZİ DE ALDATTILAR' DEDİ"

Balyoz davasında delillerin sahte ve düzmece olduğunu söylediklerini belirten Engin Alan:

"Bize içeri gir dediler biz de girdik. Biz baştan beri bu davaların düzmece olduğunu, kumpas olduğunu, delillerin sahte olduğunu anlatmaya çalıştık, anlamadılar. Sonunda Cumhurbaşkanı 'Bizi de aldattılar' dedi. Cumhurbaşkanı bu lafı söyledikten sonra başka ne söylemek gerekir onu bilmem. Baştan beri dedik ki bu yalan, bu dolan. Bu Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmak için, güçsüzleştirmek için, milletin gözünden düşürmek için tezgahlanmış oyun dedik. Anlatamadık. Ama sonunda anladılar diye düşünüyorum ama olan bizim 4'er senemize oldu" diye konuştu.

"HANİ SİLAH BIRAKILIYORDU?"

Kitabında hapiste olduğu sürede ülkede ve bölgede olup bitenleri kendi bakış açısıyla değerlendirmeye çalıştığını söyleyen Engin Alan, çözüm sürecinin başarılı olacağına inanmadığını söyledi. Alan şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum. İnanmadığımı sadece kitapta değil, çıktıktan sonrada söyledim. Siz çok iyi niyetle yola çıkmış olabilirsiniz, ama sizin iyi niyetli olmanız yetmez, karşı tarafın da aynı şekilde iyi niyetli olması gerekir. 20 Mart 2013 tarihinden itibaren 2 yıl geçti. Hani silah bırakılıyordu? Hani silahlar terk ediliyordu? Hani silahlı unsurlar ülkeden çıkıyordu? Tam tersi oldu. Bu sefer geldiler, dağlardan aşağıya da indiler. Türkiye'nin şu anda karşı karşıya bulunduğu manzara bu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

KAWAmobilWeb@haberler.com:

Silah birakmalari icin devlet ne yapti . Mhp ne yapiyor anadilde egitime karsi kürtlerin dogustan Var olan kültürel haklarina karsi sonrada PKK silah birakmiyor deyip agliyorsunuz.neden silah biraksinki öyleki sizde kürtlere ne isterseniz onu yapabilesiniz degilmi . Avucunuzu yalarsiniz .sizin türkiyede hangi haklariniz varsa kürtlerde kürt olarak Ayni haklardan faydalanmak istiyor.bunlarin hepsini yapin ondan sonra oturup PKK le silah birakma konusunu konusursunuz. Siz o kücük beyninizle kürtleri artik kandiramazsiniz

7
46
yanıtYanıtla
AlpaslanMobil-IOS:

Ozaman katkı verin ulaşsın değilmi çaba verin

1
38
yanıtYanıtla
Konya MHP diyor. Mobil-IOS:

Buna kimse inanmiyor.

5
29
yanıtYanıtla
VATANDAŞ Mobil-ANDROID:

BU KÜRTLER O KADAR YİGİTTİ 80 ÖNCESİ YÜZBİNLER SADDAMDAN KAÇIP TÜRKİYEYE GELMEDİMİ. BU KÜRTLER ESADDAN KAÇARAK TÜRKİYEYE GELMEDİMİ. ASLANIM YİGİTLER KARI GIBİ ETEK GİYER YÜZSÜZLER GİBİ MASKE TAKAR BU KADARDIR BUNLARIN ERKEKLİGİ. KARŞILARINA ERKEK ÇIKINCA DANSÖZ KESİLİRLER.

21
12
yanıtYanıtla
çetovalı:

YA BU NGİN ALAN VARYA bir sorun ıgdırın enginalan köyüne çok şeyler yaptı neden o köye bu kadar yardım ettin diye çünkü bu genarellerin çogu PPK yı desteklediler sırf saltanatları için nice ana kuzularını şehit ettirdiler sadece karargahtaki o muhteşem şaşalı odalarında telsizden emir vererek operasyon yaptırdılar operasyon başarılı ise onlar ödüllendirildiler ne dag gördüler nede zor satece egeo tatmin ettiler bunlardan aslında onbaşı bile olmaz cogunun askeri bilgisi yoktur inanki cogu g3 söküp takamaz

4
25
yanıtYanıtla
VOLKAN:

ENGİN ALAN HAPİSTEYDİ CIKACAK YER YERİNDEN OYNAYACAK DENİLDİ CIKTI HERHANGİ BİR OLAY GELİŞMEDİ NE BEKLENİYOR GERCEKLER NEDEN KONUSULMUYOR ÇÖZÜM SÜRECİ BASARILI OLMAYACAK OLMACAK İCRAAT YOK YETER ARTIK BU ADAMADA GUVENİM KALMADI ARTIK OSMAN PAMUKOGLU GİBİ OLAMADI ENGİN ALAN KİTAP İMZALASIN DURSUN HERKEZ RANT PESİNDE VEKİLSİN SEN VEKİLL ARTIK HAKLARIMIZI KORUYUNNNNNNN.

23
2
yanıtYanıtla
uzun hikaye buMobil-ANDROID:

görmezden gelsende sayın alan...kürt halkından korkuyorsun...10 yıl sonra kürtler bu ülkenin yeni sahipleri...konuşurken bir daha düşün...biz haklarımızı AKP ile değil canımızla kazanırız...ölümden korkanlar sizlersiniz

5
17
yanıtYanıtla
ygmobilWeb@haberler.com:

Sanki cehenmde kacmis zebani gibi

8
12
yanıtYanıtla
ismimin ne önemi var ki:

mhp nin içindeki mafyalaşmayı bahçeli büyük ölçüde bitirdi. parayı düşünmeyen ülkesinin geleceğini düşünenin partisi şu anda MHP

12
7
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

SİLAHLI MÜCADELEYE SON VERİLECEK, SİLAHSIZLANMA MÜMKÜN DEĞİLDİR... İKİNCİSİ AKP ÇÖZÜM SÜRECİNİ SEÇİM İÇİN KULLANIYOR AGRI VE SİLVANDAKİ OLAYLAR AKP NİN CİDDİYETSİZLİGİNİ ORTAYA KOYDU...

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title