Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin dört eski bakan hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nüfuz suiistimali" iddialarının soruşturulması istemiyle Meclis soruşturma komisyonu önergesi verdiğini belirterek, "Evlere şenlik bir Meclis soruşturması. Bu bakanlar hakkında rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılması isteniyor. Rüşveti saklıyorlar" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dört eski bakan hakkındaki dosyaları okutmayarak, yargısal süreci engellediğini öne sürdü.

Çiçek'in bu tutumunun arkasında AK Parti'nin siyasi iradesi olduğunu savunan Vural, "Bu bir hukuki değerlendirme değildir, siyasi olarak takoz koymaktır. TBMM Başkanı'nın milletvekillerinin yetkilerini kısıtlama hakkı yoktur. Meclis Başkanı'nın bu süreçte yaptığı iş ve eylemleri gerçeklerden saptırarak açıklama gayretine girdiğini görüyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin eski bakanlar hakkındaki soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesini, "görevi kötüye kullanma" ve "nüfuz suiistimali" iddialarının soruşturulması istemiyle verdiğini anlatan Vural, şunları söyledi:

"Evlere şenlik bir meclis soruşturması. Oysa bu bakanlar hakkında rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma, evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılması isteniyor. Rüşveti saklıyorlar. Bu 52 milyon dolar ne? Bu rezalet bir önerge. Bu önergenin, fezlekesi Meclis'te olan iddialarla zerre kadar alakası yok. Aklanmak için değil, başkalarını karalamak için Meclis soruşturması açmak istiyorlar. Alışveriş merkezinin tuvaletinde ne yapıyordunuz? Arife günü gelen kutunun içinde ne vardı? Ondan sonra muhafazakarmış... Dinimizle, ayetlerimizle alay edersiniz. Peygamber efendimizin karikatürünü yapanlardan ne farkınız var sizin?"

-"Önerge verildiğine göre dosyaları açmalısın"

Vural, AK Part'nin önergesinin yanında CHP'nin de dört eski bakan için ayrı ayrı Meclis soruşturması önergesi verdiğini anımsatarak, "5 önerge verildiğine göre, artık TBMM'ye yaptığınız sunuşla resen bu incelemeyi açmak zorundasınız. Meclis Başkanı'na sesleniyorum, yaptığınız iş yanlıştı. Sunuşta '55 milletvekilinin önergesi olmadan işlem başlatamam' diyorsunuz. Önerge verildiğine göre, bu evrakları artık açma zorunluluğunuz vardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Başkanı Çiçek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de dinlendiğini ve yakında bunların ortaya çıkacağını söylediğini ifade eden Vural, "Acaba birilerini tehdit mi ediyor? Başbakan, düştüğü itibarsızlık girdabına Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nı çekmek istemektedir. Meclis Başkanı fezlekelerin okunmasını bundan dolayı mı engelledi, cevaplaması gerekir" diye konuştu.

Yerel seçimden sonra güneydoğuda özerklik ilan edileceğine dair açıklamalar yapıldığını anlatan Vural, "Başbakan, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter devlettir. Kimseye özerklik konusunda izin vermemiz mümkün değildir' diyememiştir. Başbakan'ın tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan iradesi yoktur. AKP, PKK'ya kurtarılmış bölge teslim etmek istiyor" ifadesini kullandı.

Vural, AK Parti'nin Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı kullanılan reklamının YSK tarafından durdurulmasına rağmen dün akşam yayınlanmaya devam edildiğini dile getirerek, "AKP; 76 milyona ait olan Türk Bayrağı, İstiklal Marşı bir partinin inhisarındaymış gibi fütursuzca kullanılmasına cüret etmiştir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın dinlendiğini nasıl bilebileceğinin sorulması üzerine, "Demek ki kendisi de paralel yapının elemanıymış. İstanbul istihbarat müdürü, 'tüm yapılanlar bilgisi dahilinde' demedi mi? İlker Başbuğ'un terörist olarak tutuklanmasının önünü açmışsın" diye konuştu.

Eski bakanlar hakkında tek soruşturma komisyonu önergesi verilmesinden endişeli olup olmadıkları sorulan Vural, "Tabii var" dedi. Eski bakanlar hakkında ayrı soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini savunan Vural, "Tek önerge vermeleri bile suç örgütü kurduklarını ortaya koymaktadır. Tek önergeyle kısıtlama, örgütü sevk ve idare eden Başbakan'ın bu komisyona gelmesini engelleme amacı da taşıyabilir" diye konuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında takipsizlik kararı verdiğini anımsatan Vural, "Yetkim yok diyorsun. Yetkin yoksa neden Meclis'e göndermiyorsun? Cumhuriyet savcıları, hakimler, ak savcılar, ak hakimler olarak yolsuzluk ve rüşvet çetesinin kollanması için kullanılır hale gelmiştir" diye konuştu.

Niğde'deki saldırıda iki asker ve bir polisin şehit olduğu hatırlatılan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın olayda "Suriye izi" olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Vural, "Beşir Atalay PKK'yı aklamak amacıyla konuşuyor. Velev ki Suriye olsun, böyle bir saldırı yapılıyorsa, sorumlusu hükümettir. El Nusra'yı, el Kaide'yi besleyeceksiniz, Nijerya'ya silah gönderme konuşmaları yapacaksınız, Türkiye can ve mal kaybına uğrayacak. Bu konuyu araştırmamız lazım. Türkiye terör örgütlerinin oyuncağı, cirit attığı ülke haline gelmiştir" dedi.

-"Ülkücülük, işaret yapmakla olmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ordunun Suriye'ye sokulabileceğine ilişkin iddiasına yönelik değerlendirmesi de sorulan Vural, "Suriye'de Süleyman Şah türbesinin olduğu yer Türk toprağı. Bu toprağa yönelik bir şey olursa herkesin bir ve bütün olması lazım. Bayrağımıza, askerlerimize saldırılsa müdahale edecek tabii. Oradaki toprak benim, bayrak namusum. Böyle hassas konuları dar politikayla değerlendirmek doğru değil. Suriye'ye müdahale değil, türbemizi korumak şeklinde olacaktır" diye konuştu.

Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'daki seçim çalışmalarında "bozkurt" işareti yaptığının görüntülendiğinin belirtilmesi üzerine, "Kendi siyasi anlayışlarını topluma sunamadıkları için toplumun güvendiği simgeleri siyasi araç olarak kullanmaktan kaçınmıyorlar. Ülkücülük, işaret yapmakla olmaz, sen o işaretin anlamını biliyor musun? Simgemizi kullanmaları acziyet içinde olduklarını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Oktay Vural Cemil Çiçek Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
title