Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Almanya'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın İhsanoğlu başarılı olmak suretiyle o makama oturacaktır. Gümrüklerde veya illerde verilecek oyların tümünde lütfen geri durmayın. Ailenizi, dostlarını ve çevrenizi bu noktada uyarmak üzere gidin sandığa, hangi kararı veriyorsanız verin" dedi.

Yalçın, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Almanya'nın Frankfurt kentinde vatandaşlarla bir araya geldi. Frankfurt Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Yalçın, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının önemine değinen Yalçın, vatandaşlardan bunun kıymetini bilmelerini istedi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin demokrasinin bir nimeti olduğunu ifade eden Yalçın, "Bunun kıymetini bilmek zorundayız. Doğru olan da budur. Bundan sonraki süreçte bu doğruluğu MHP belirli kriterlere bağlamak suretiyle, problemsiz, kriz olmaksızın seçimlerin yaşanması taraftarıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplumda uzlaşmanın olması gerektiğine işaret eden Yalçın, aday belirleme sürecinde, yaşayan 3 eski sivil cumhurbaşkanını ziyaret edip görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermelerinin sebeblerini açıklayan Yalçın, "Toplumu ayrıştırmayan, toplumda uzlaşmayı esas alan, kendisinin ifadesiyle bu toplumda büyük uzlaşmayı gerçekleştiren bir isim olması nedeniyle Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu işaret edilmişir. Anayasada yazmayan Türk'ün töresinde ve geleneğinde olan bir takım kıstaslar da mevcuttur" ifadelerini kullandı.

"Demokratik ülkelerde iktidar ve muhalefet birbirinden tamamen kopuk olmamalı"

Demokratik ülkelerde vatandaşların oylarının çok önemli olduğunu anlatan Yalçın, ayrıca demokratik ülkelerde iktidar ve muhalafetin birbirinden tamamen kopuk olmaması gerektiğine işaret etti.

İktidarla muhalefeti bir arada tutan yapının vatandaşların oylarıyla sağlandığını belirten Yalçın, "Bu yapıyı besleyen ortaya çıkaran da siz değerli vatandaşlarımızın verdiği oydur. Lütfen bir tane oyum var deyip, onu küçümsemek suretiyle sandıktan kaçmayın. Sizin o bir oyunuz çok kıymetlidir. Hele hele bu süreçte böyle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın oyuyla seçileceği ortamda, vatandaşlarımızın sandığa gitmemesi yanlış isimlerin o sandığa orturmasına sebep olur" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ortak akıl yoluyla belirledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesini beklediklerini dile getiren Yalçın, "Sayın İhsanoğlu başarılı olmak suretiyle o makama oturacaktır. Gümrüklerde veya illerde verilecek oyların tümünde lütfen geri durmayın. Ailenizi, dostlarını ve çevrenizi bu noktada uyarmak üzere, gidin sandığa hangi kararı veriyorsanız verin. Kararınıza saygılıyız, hangi kararı veriyorsanız lütfen onu o sandığa koyunuz" şeklinde konuştu. - Hessen

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Semih Yalçın Gaziantep Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title