Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"ABD, Kobani’ye sırf hayır olsun diye yapmıyor o yardımları. ABD açıkça adı konmamış bir Kürt devleti için bütün stratejilerini devreye koymuş durumdadır"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ABD 'nin Kobani'ye sırf hayır olsun diye yardım yapmadığını ifade ederek, "ABD, açıkça adı konmamış bir Kürt devleti için bütün stratejilerini devreye koymuş durumdadır" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, mevcut şartlarda Türkiye'nin ABD'ye "PYD terör örgütü ona niçin yardım ediyorsunuz?" sorusunun mantıklı olmadığını savundu.

ABD'nin, hükümetin Kandil ve İmralı ile görüşürken başkasının da aynısını yapmasına karşı çıkmasını çelişki ve tutarsızlık olarak niteleyebileceğini belirten Yeniçeri, "ABD, AKP hükümetinden IŞİD'in Suriye kolu olan El Nusra'yı desteklememesi ve El Kaide'ci diye nitelendirdiği unsurların Türkiye'yi koridor olarak kullanmasına izin vermemesi konusunda ısrarla talepte bulunmuştu. Ankara bu talepleri El Nusra'yı terörist örgüt olarak görmediği gerekçesi ile reddetti. Şimdi de ABD, Türkiye'nin terörist örgüt olarak gördüğü PYD'yi terörist örgüt olarak görmediği için PYD'ye alenen yardım yapıyor" diye konuştu.

ABD'nin bir yandan IŞİD'in marjinalleştirilerek etkisizleştirilmesini sağlarken diğer yandan radikal İslamcı grupları tasfiye etmeye çalıştığını belirten Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, bir yandan IŞİD'i imha ederken, diğer yandan devlete dönüşebilecek Kürt potansiyelini harekete geçiriyor. ABD, Kobani'ye sırf hayır olsun diye yapmıyor o yardımları. ABD, açıkça adı konmamış bir Kürt devleti için bütün stratejilerini devreye koymuş durumdadır. Barzani ile PYD hattı bu amaçla inşa edilmiş durumdadır. Peşmerge'nin Kobani'ye intikali Erbil ile Kobani hattının inşası anlamına gelmektedir. Kürtleri IŞİD'in insafına terketmiş Türkiye, algısı devreye sokuldu. Türkiye, Kobani üzerinden hem içeride hem de dışarıda dize getirildi. Önümüzde PKK'yı dolaylı olarak terör örgütleri listesinden çıkarma çalışmaları başladı ve devamı gelecektir." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title