Haberler

MGK Toplantısında Dikkat Çeken Çanta

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan ilk MGK toplantısına komutanların hacimli evrak çantaları ile katılmaları dikkat çekti.

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı toplantısı, bugün saat 14.25'te Çankaya Köşkü'nde başladı. Kritik toplantıda komutanların hacimli evrak çantaları ile katılmaları dikkat çekti.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İÇİN BİR İLK

MGK ilk kez, 28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Daha önce Dışişleri Bakanı olarak toplantılara katılan Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı.

İLKLERİN TOPLANTISI OLDU

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

NEFES KESEN GÜNDEM

MGK toplantısının önemli gündem maddelerinden biri, paralel yapı ile mücadele çerçevesinde Gülen cemaatinin faaliyetlerinin ele alınacak olması. MGK toplantısında; IŞİD'in Suriye ve Irak'taki faaliyetleri, Kobani'deki geliºmelerin de ele alınması bekleniyor. Çözüm sürecinde gelinen ama ve terör örgütünün son günlerdeki saldırıları da toplantıda ele alınıyor. PKK'nın son dönemdeki taktik ve stratejik faaliyetlerinin, bu kapsamda terör saldırılarının toplantıda, kapsamlı olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Suriye'de güvenli ve uçuşa yasak bölge konularında hazırlanan çok seçenekli planların da toplantıda üzerinde durulacağı yorumları yapılıyor.

İLK TOPLANTININ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI! DİKKAT ÇEKEN ÇANTALAR

Erdoğan'ın başkanlığındaki ilk toplantının görüntü ve fotoğrafları da, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesine kondu. Görüntüde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün hacimli evrak çantaları dikkat çekti. Fotoğraflardan birinde, Orgeneral Öztürk'ün çantası önünde masanın üzerinde duruyor. Diğer fotoğrafta ise Özel'in hacimli çantası sandalyenin kenarında dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

HARBİTÜRK:

18 KİŞİ MADENDE BUNLAR HALA TOPLANTI YAPIYOLAR. HARAM OLSUN ALDIĞINIZ O YÜKSEK MAAŞLAR

19
4
yanıtYanıtla
kamil:

başta başbakan olmak üzere oradaki yetkisiz yetkililer bu toplantının son derece demokratik olduğunu. fikirlerimizi korkmadan dobra dobra söyledik diyebilirler mi?görüntü pek öyle görünmüyor da. . .

18
4
yanıtYanıtla
reel:

hala inanmasanız da adamlar çalışıyor. . Helal olsun

3
19
yanıtYanıtla
anti gereksizler:

şunlara bakın salondakilerin ortalama kalan ömrü 20 yıl ya var ya yok . Ama hallerini gören ölümsüz sanır bunları 20 yıl cık sudan hızlı

8
11
yanıtYanıtla
anti siyasi:

O masayı baş köşeden başlayarak şöyle bir süpürseler Türkiye kurtulur Orta doğuya da huzur gelir.

14
4
yanıtYanıtla
talimatname:

Birinin çantasında aponun ötekinde obamanın diğerinde israilin birinde de barzaninin talimatları vardır.

11
6
yanıtYanıtla
anti siyasi:

Adam yeterince kendini güvenliğe aldı ÖZEL SIĞINAKLI VE KORUNAKLI Dünyanın en büyük sarayını fakir fukaranın hakkını gasp ederek yaptırdı. Şimdi güvensizliği arttırma zamanı. . nasıl olsa sıkışınca sığınak hazır 350 milyonluk uçakta hazır

13
3
yanıtYanıtla
ali dinç:

cb nin tek derdi cemaat pkk işid ermenek umrunda degil

14
1
yanıtYanıtla
ALİ KAL:

HANGİ MİLLETİN MİLLİ GÜVENLİK KURULU BU TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN OLMADI KESİN KENDİ HALKINA MİLLETİNE HIYANET EDEN MİLLİ GÜVENLİK KURULU OLAMAZ BU HALK BU YAPTIĞINIZIN HESABINI SORACAK İNŞALLAH. . . .

10
5
yanıtYanıtla
Tc:

Açaba Amerika''nın emirlerimi var

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title