Haberler

Metropol FM 15. Yılını Kutladı

Güncelleme:

Almanya'da 24 saat kesintisiz Türkçe yayın yapan tek radyo olma özelliğine sahip Metropol FM'in kuruluşunun 15'inci yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Berlin'deki Kulturbrauerei adlı mekanda düzenlenen kutlamaya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Eyaleti Çalışma, Aile ve Uyum Bakanı Dilek Kolat, Türk kökenli Federal Meclis üyeleri Cemile Yusuf, Cansel Kızıltepe, Ekin Deligöz, Berlin Eyalet Meclisi üyesi Hakan Taş ve sanat dünyasında birçok isim katıldı.

Metropol FM Genel Müdürü Tamer Ergün Yıkıcı, burada yaptığı konuşmada, radyolarının başarısını Almanya'daki Türk toplumunun geçirdiği değişim sürecini iyi takip etmelerine bağladığını dile getirerek, " Almanya'da artık daha genç daha dinamik ve talep eden bir Türk toplumu var. Biz bu süreci iyi takip ediyoruz. Bu da bizim başarımızı getiriyor" dedi.

Etkinlikte "Yusuf Güney, Erci E, Bahar, Mario Rispo" gibi isimler de mini birer konser verdiler.

İlk yayınını 9 Haziran 1999'da Berlin'de gerçekleştiren Metropol FM, bölgesel radyo olarak başladığı yayın hayatına ulusal radyo niteliğiyle devam ediyor.

Metropol FM Almanya'da halen Berlin, Rheinland Pfalz, Baden-Württemberg ve Hessen eyaletlerinde yayın yapıyor.

Merkezi Berlin'de bulunan Metropol FM, Almanya'daki Türk toplumunu ilgilendiren her konuda haber ve program üretmesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projesi adı altında çocuk eğitimi, okul, öğretmenler ile aileler arasında yaşanan sorunlar, meslek hayatına hazırlık gibi önemli birçok konuda medya kampanyaları düzenleyerek Türk toplumunun bilinçlenmesine katkıda bulunuyor.

Kuzey Ren-Vesfalya (KRV) eyaletinde radyo lisansına kavuşmak için Eyalet Medya Kurumu'na başvuruda bulunan radyo yönetiminin, eyalette ikamet eden Türklere ana dillerinde seslenebilmek için tüm hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Cem Özdemir Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title