Haberler

Metroda Çanakkale Ruhu Canlandırıldı

Metroda Çanakkale ruhu canlandırıldı

Metro yolcularına üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edildi

İSTANBUL - Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümünde Yenikapı Metro İstasyonu'nda destansı mücadele yeniden yaşatıldı. Temsili askerler bindikleri metroda yolculara büyük destanı anlatırken, söylenen Çanakkale türküleri duygusal anlar yaşattı. Metro yolcularına kahraman Mehmetçik'in cephedeki menüsü olan üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edildi.

Metro İstanbul, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yenikapı Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen programda Çanakkale Savaş'ında cephede savaşan askerleri temsilen dönemin kıyafet ve teçhizatlarıyla kuşanmış tiyatrocular, metroya binerek yolculuk yaptı. Temsili askerler destansı hikayelerini metro yolcularına anlattı. Çanakkale türküleri söylenen metroda küçük bir tiyatro oyunu da gerçekleştirildi.

Yolculukları sırasında Mehmetçiklere Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu eşlik etti. Gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken bazıları cep telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdi. Çanakkale türkülerinin yankılandığı metroda bazı yolcular gözyaşlarını tutamadı.

Öte yandan Yenikapı Ünalan, Kirazlı ve Edinerkapı metro istasyonlarında da Çanakkale kahramanlarının cephede tükettiği üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edildi.

"Yeni nesle bugünü hatırlatmak istiyoruz"

Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu şehitleri anarak, "102 yıl önce tarihi bir olayın yeniden canlandırılması adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul olarak empati yapmak suretiyle temsili olarak yeni nesle bugünü hatırlatmak istiyoruz. O günün yokluk mücadelesi veren Osmanlı'nın çöküş devresindeki askerimizin sofrasındaki öğlen yemeği hoşaf ve arpa ekmeği. Burada yaptığımız hoşaf da değil o belki sadece su içerisinde birkaç tane üzüm tanesi olan hoşaf ve bir parça arpa ekmeği. İşte imanın zaferi, bugün de bu ittifak kuvvetleri Osmanlı'nın mirası olan Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dışarıda ve içeride bu milli mücadele de saldırılarına devam etmekte yeni nesillerimiz bu ruhu geleceğe taşımak anlamında yaşatıp bir birimize anlatmak zorundayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çanakkale Zaferi Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title