Haberler

Meteoroloji Uyardı! İşte Kar Alarmı Verilen İller

Güncelleme:

Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Rize, Artvin, Bitlis, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'te kar yağışı etkili olacak.

Meteorolojiden gelen hava durumu açıklamasına göre kar yağışı bugün iç ve doğu bölgelerde etkili olacak. Kar yağışının yoğun bir şekilde etkili olduğu Uludağ yolu ise kapandı bir çok araç geri dönmek zorunda kaldı.

Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin açıklamasına göre kar yağışı getiren soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklarda ani düşmeler oldu. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerinde 3 ila 8 derece arasında düşecek. İyi haber ise hava sıcaklığının yarından itibaren yeniden yükselecek olması.

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLECEK

Kar yağışı bugün iç bölgelerde etkili olacak. Kıyı bölgelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına meteoroloji uyarı yaptı.


Bolu Dağı'nda etkili olan şiddetli kar yağışı, gece yola çıkan vatandaşları zor durumda bıraktı.

KAR ALARMI VERİLER İLLER

- Bilecik çevresi
- Sakarya,
-Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.
-Eskişehir ve Çankırı kar yağışı ve karla karışık yağmur
-Rize ile Artvin'de kar ve karla karışık yağmur çok etkili olacak.
-Bitlis ve Şırnak'ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek.
-Mardin, Batman ve Siirt'te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Uludağ'a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağışı sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor. Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

AKSARAY'I KAR VURDU

Aksaray'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kısa sürede etkisini artıran yağış her yeri beyaza bürüdü. Meteoroloji yetkilileri yağışının gün boyunca devam edeceğini belirtti.

BOLU DAĞI KAR ALTINDA

Meteorolojinin alarm verdiği kar yağışı ilk olarak D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinden itibaren ulaşımda aksamalara sebep oldu. Abant, Kartalkaya ve Düzce Topuk Yaylası mevkilerinde de kar yağışı etkili oldu.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sakarya Bilecik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (25)

sena:

Allah dışarıda ekmek davası için çalışana yardım etsin.

37
1
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

kürtler yüzünden istanbula kar yağmıyor

20
18
yanıtYanıtla
TÜRK VATANDAŞI:

KAR BEREKETTİR. BARAJLARIMIZ DOLAR, TARIM EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKAR, ÖNÜMÜZDEKİ YAZ KITLIK VE KURAKLIK ÇEKMEYİZ, ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH.

28
0
yanıtYanıtla
celil:

Kar yağarken neden şimşek çakmaz?

11
3
yanıtYanıtla
KURTARICI:

KAR BEKLEYENLER İSTEKLER ALINDI DERHAL GÖNDERİLİYOR. . .

6
7
yanıtYanıtla
zzzzzz:

inşallah Samsunada kar yağar

10
3
yanıtYanıtla
BbbbbbMobil-IOS:

Kar berekettir

11
1
yanıtYanıtla
burak akyuzmobilWeb@haberler.com:

trabzona kar yağsa 40 takla atarım

5
5
yanıtYanıtla
mert13:

bitlis e kar bekliyoruzzzzzzz.

4
4
yanıtYanıtla
furkanMobil-ANDROID:

urfaya maraşa yagmicakmı kar cok guzel olurdu... oynardık

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title