Haberler

Eski Bordo Bereli Yarar: Musul Olduğu Sürece Başımızdan Çorap Eksilmeyecek

Güncelleme:

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Önümüzde Musul olduğu müddetçe bizim başımızda çorap eksilmeyecek. Çünkü, 5 ile 10 yıl içerisinde ne bir Irak Devleti diye bir devlet, ne de Suriye Devleti diye bir devlet kalacak" dedi.

15 TEMMUZ PANELİNE YOĞUN İLGİ

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '15 Temmuz Milletin Darbesi' isimli panelde anlatıldı. Gazeteci-Yazar Ferhat Ünlü'nün moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar katıldı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Panel kapsamında konuşma yapan Mete Yarar, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin Türk insanı üzerindeki etkilerinin yanı sıra Türkiye'de ve dünyada nasıl etkiler oluşturduğunu vatandaşlara anlattı.

"15 TEMMUZ GECESİ BU ÜLKENİN EN ZOR İŞİ YAPILDI"

Panel kapsamında konuşma yapan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "15 Temmuz gecesi belki bu ülkenin en zor işi yapıldı. Savaş durumunda düşmanınızı bilirsin, ona ateş edersiniz ve o da size ateş eder. En kötü şey ise dost bildiğiniz adamın sizi sırtınızdan bıçaklamasıdır. Bu toplum o gün ülkeyi savunmak için emanet edilmiş silahlarla halkına ateş eden bir güruhla mücadele ettiniz. Ben bir asker olarak söylüyorum, karşımda düşman olması onunla mücadele ederken, beni daha da yüreklendirir. Ama dostunuzu düşmanınız bilmediğiniz bir kaosun içerisinde mücadele etmek düşmanla mücadele etmekten 10 kat daha zordur" dedi.

"ÖNÜMÜZDE MUSUL OLDUĞU SÜRECE BAŞIMIZDAN ÇORAP EKSİLMEYECEK"

Son olarak Musul'la ilgili açıklamalarda bulunan Yarar, "Önümüzde Musul olduğu müddetçe bizim başımızda çorap eksilmeyecek. Çünkü, 5 ile 10 yıl içerisinde ne bir Irak Devleti diye bir devlet, ne de Suriye Devleti diye bir devlet kalacak. Görünen tablo şu anda bunu gösteriyor. Yani bundan daha beter durumda ve pozisyonda olabiliriz. Etnik çatışmaların olduğu bir ortam görebiliriz. Mezhepsel çatışmaların oluştuğu ortamlar görebiliriz. Böylesi bir ortamda biz bir ve beraber olmazsak, ne olacağımızı inanın söylemek istemiyorum. Onun için bu coğrafyada bu sorunu çözecek tek bir ülke var o da Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Musul Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title