Haberler

Mesut Bakkal: "Yabancı Sayısının Bu Kadar Olmasına Karşıyım Ama..."

Mesut Bakkal :

"Ben yabancı sayısının bu kadar olmasına karşıyım ama yabancı oyuncular olmasaydı acaba ligimiz bu kadar kaliteli olur muydu?"

ANKARA - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Milli Takım'a değinen Bakkal, "Oynanan oyun, ortaya konulan mücadelede, 350-400 bin nüfuslu İzlanda'ya baktığınız zaman hepimizin utanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Gençlerbirliği'nin teknik patronu Bakkal, basın mensuplarıyla gündem değerlendirmesi yaptı. Bakkal, İzlanda karşısındaki kötü performansı sadece TFF'ye, Lucescu'ya veya birkaç teknik direktöre yüklemeye gerek olmadığını vurgulayarak, "Bu bence Türk futbolunun ayıbı. Burada bir yanlış var ve öncelikle bunu düşünmemiz gerekiyor. İzlanda, ismi duyulmayan oyuncularla, sahada sistemin yendiği bir takım ortaya çıkarıyorsa, biz, 80-90 milyondan çıkaramıyorsak burada hepimizde bir arıza var. Sadece Milli Takım için değil öncelikle isimlerin sahada oynamadığı, yeteneklerin güçsüz olduğunda İzlanda maçında ne hale düştüğünü gördük. Eğer antrenman düzeyiniz ve temponuz düşükse, bence aldığınız bu sonuçlar normal. Süper Lig'in yabancılarının sayısı fazla. Fazlaysa düşürün o zaman. Federasyon 'Şu kadar yabancı alın' diyor mu kulüplere. Almayın, veya yasak getirin 6 tane alınsın. Oyuncu sayısından öte biraz sistemle ilgili bence. Sistemin kazandığını, temponun, uzun süreli çalışmanın ülke futboluna neler verdiğini İzlanda maçında gördüm ve Dünya Kupası'na gittiler. Bu en basit örnek. Bunu tartışmamız gerekiyor. Lucescu da gelse, ben de gelsem belki aynısını yapacaktık" diye konuştu.

"Türk futbolu kötüye gidiyor"

"Biz teknik direktör arkadaşlarla hep şunu tartışıyoruz" diyen Bakkal, sözlerine şu şekilde devam etti: "Tribünde seyirciler azalıyor, tempolar düştü, Türk futbolunun gidişatı iyi değil. Eğer bunda antrenman formatlarımız yanlışsa, bunu değişelim. veya kulübün sistemleri yanlışsa, Federasyon kulüplerin sistemlerini değiştirsin. Çok kısa sürelerde teknik direktörler kulüplerden ayrılmaya başlıyor. Siz bir sistem koymaya çalışıyorsunuz, üç ay, bir veya iki senede yapabileceğiniz bir ortam yaratılması gerekiyor. Üç ay içinde hoca değişiyor. Kimisi önde baskı istiyor, kimisi geride baskı istiyor, kimisi ikinci bölgede oyna diyor, kimisi yan toplarda adam savunması diyor. Şimdi bu ortamlarda hem sonuç alacaksınız takımlarda, birde milli takımlara oyuncu vereceksiniz. Bakıldığında atletik oyuncular yabancılar. Bizim oyunculara baktığınız zaman tempolarımız yavaş. Finlandiya bile az daha bizi yeniyordu. Aslında burada kişiler üzerine duracağımıza bence, Türk futbolunun sistemi üzerinde durmamız gerekiyor. Futbol geriye gidiyor. Seyirci azalıyor. Ben yabancı sayısının bu kadar olmasına karşıyım ama yabancı oyuncular olmasaydı acaba ligimiz bu kadar kaliteli olur muydu? Ben Gençlerbirliğin'de çalışıyorum, federasyon yabancı sayısını mecbur mu tutuyor, almayın bana deki alt yapıdan üç tane oyuncu oynatın. Desenize kulüp olarak oynatayım bende Ömer, Ali ve Mert'leri. Beni mecbur tut ama benimle 5 yıllık anlaşma yap. Bir sistem yerleştirelim. Belçika daha düne kadar dip yapmıştı. Ne yaptı, bütünüyle genç oyunculara döndü. Biz ne yapıyoruz, bir hoca getiriyoruz, Lucescu ne yapacak bana söyler misiniz, ne yapacak. Fatih ağabey kalsaydı belki ondan daha iyi bir şeyler olurdu. Biz baştan yanlışız ki, oyuncu gurubun hazır değil ki. Oyuncu gurubun hazır değil maç kazanacağız diyorsun ben anlamıyorum nasıl olacak bu iş. Sahada tempon yok, üretkenlik yok, hasper kader yetenekli oyuncular sahada bir maç koşuyorlar bir maç yeniyoruz bütün Türkiye umutlanıyor. Ampute Milli Takımımızı tebrik ediyorum, inanılmaz gururlandırdılar bizi."

"Sahada 11 yabancı oynuyor"

Hem basın hem teknik direktörler için Milli Takım'ın en son konuşulacak yer olduğunu vurgulayan Bakkal şunları kaydetti:

"Bunu ortaya atıp malzeme haline getirmek bence hata. Bunlar bir etken ama sahada gücünüz kuvvetiniz yoksa, bir şey yapma şansınızda hiç yok. Öncelikle Avrupa gibi oyunsal sisteme ve tempo ya ermemiz gerekiyor, bunun araştırmasının yapılması gerekiyor. Şimdi, milli takımın başına kimi getirirseniz getirin, ne yapabilir. Yabancı sayımız, sahada 11 yabancı oynuyor. Kılı kırk yararak seçilen bir milli takım. Ne kadar faydalı olur, ne kadar faydalı olmaz, ortada. Bence yapılacak tek şey şu, U21, U20 oynasın 3-4 yıl yan yana. Sabredilsin biraz, olmazsa olmasın. İki yıl gitmeyelim şampiyonalara. Yok mu yeteneklerimiz var. O yaş gurubuna geldiğimiz zaman herkes iyimi, iyi. Onlarla oynayalım iki yıl içerisinde, onları hazırlayalım hem sistemle hem oyun anlayışıyla. Yapmıyoruz, ne yapıyoruz adam altı ayda bir iyi oynuyor milli takıma alıyoruz. Bu kadar ucuz değil bu işler. Ben İzlanda'ya hayran kaldım. Her şeyi biz mi iyi biliyoruz, gidelim inceleyelim. Bizimde eksiğimiz olabilir, antrenman metotlarıyla ilgili veya sistemle ilgili. Bu kaosta Lucescu'yu getirdik herkesin ağzı kapandı. Şimdi, tartışılıyor devam etsin mi etmesin mi diye. Nereye kadar bu süreç devam edecek. Bu kulüplerde de böyle. Ben Başakşehir'i yendim iyi hocayım, yarın Beşiktaş'ı yensem iyi hocayım, sonra Akhisar'a yenildim kötü hocayım. Mesela yabancıyı mecbur mu tutuyorlar almayalım. Takip ediyorum, Altınordu çıkacak ve bir daha düşmeyecek. Neden mi, çünkü sistemli geliyor."

"Arda'nın kasti güldüğüne inanmıyorum"

Milli futbolcu Arda ile ilgili ise Arda'nın çok akıllı bir oyuncu olduğunu ve kendisinin de milli takımdan da oyuncusu olduğuna dikkat çeken Bakkal, "Çok seviyorum, çokta pozitif ve bu değerler çok zor yetişiyor. Arda'nın kasti güldüğüne inanmıyorum ve yüreği yananlardan biridir. Türkiye'ye inanılmaz hizmetleri var. Beni sahadaki futbolu ilgilendiriyor. Bizi sahada ki futbolu ilgilendirmiyor, sahada güldü, orada öksürdü, burada tıksırdı, hapşurdu diye bunlara bakıyoruz. Bırakın sahadaki futboluna bakalım, kötüyse toparlanması lazım deyin. Arda bilerek milli takıma güler mi. Arda zaten pozitif bir adam. İyi o zaman, gülmediğimiz zaman futbol düzeliyor mu. Farklı yerlerde farklı şeylerde çareler arıyoruz, bence yanlış. İzlanda sahada bizi ezdi. Biz bunu tartışacağız, bırakın gülüyorsa gülsün, oynamıyor mu oynatma o zaman. Millet 120'leri koşuyor, sahada top göremiyoruz. Bunu tartışacağımıza millet gülmüş hapşurmuş, ne yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

"Hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor"

Son olarak Cuma günü oynayacakları Beşiktaş maçı ile ilgili ise Bakkal şu değerlendirmeyi yaptı:

"Beşiktaş maçı çok zor bir maç, oynadınız mı yıllarca evet oynadık. Ama hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Hafta boyunca iyi çalıştık. Koşu mesafeleri yükselen bir takımım var. Ben geldikten sonra üç deplasman maçında mağlup olduk Trabzon, Göztepe ve Alanya. En kötüsü ise Alanya'ydı. İçeride Başakşehir'i yendik. Özellikle yüzde 60 top oranları bizde ve 4 tane gol yedik bireysel hatalardan. Bunun oyun kalitesiyle, futbolcu kalitesiyle alakası yok. Doktorun sahaya girmediği maçta demek ki mücadelede eksiğiz. Geldiğimiz noktada 7 maçta 5 mağlubiyetimiz var. Beşiktaş'ın şuanda Türkiye'de oynadığı futbol ortada. Ama bizimde yapacaklarımız var. Özellikle oyuncularımın Trabzon ve Göztepe maçlarında oynadığı oyun var. Oyunsal formda kendilerini biraz daha öne çektikleri zaman, iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Ben 5. maça çıkacağım ama öyle bir değerlendirme var ki ben çok uzun süredir takımın başındayım. Oyunsal olarak çok güzel bir ilerleme var. Tabii ki bu kaostan çıkmak kolay değil. Çünkü hep kötü kötü diyorlar. Bende diyorum ki, iyi kötü ama mücadele etmemizi kimse engelleyemez. Beşiktaş maçıyla beraber mücadele edeceğiz. Stoper mevkisinde Lucas'ın sakatlığı var. Benim gurubumda her oyuncu değerli. Her maç ortada. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. İyi hazırlandık ve inşallah bunu sahaya yansıtırız. Galibiyetin bizi nerelere getireceğinin farkındayız. Bizim buradan bir anda çıkmamız mümkün değil. Beni mutlu eden şey geldiğim günden beri performansın yükselmesi. İnşallah bunun karşılığını Beşiktaş maçında alırız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mircea Lucescu Mesut Bakkal Beşiktaş İzlanda Spor Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title