Haberler

Mersin Büyükşehir'den Eğitime Destek

Güncelleme:

Mersin'de Bu yıl gerçekleşen üniversite sınavı sonucu, 4 yıl ve üzeri üniversiteleri kazanan ve ailesi Mersin'de ikamet eden bütün öğrencilere maddi yardımda bulunacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Burhanettin Kocamaz, "Üniversitelerin 4 yıllık ve üzeri fakültelerini kazanan ve bu sene ilk olarak üniversiteye başlayacak olan öğrencilere, belediye olarak nakdi yardım yapmayı düşünüyoruz. Ailesi Mersin'de ikamet eden bütün üniversite öğrencilerinin faydalanacağı bu yardım, ilk yıl için karşılıksız olacak. Bir aileden sadece bir kişinin yararlanacağı eğitim yardımı 9 ay sürecek ve öğrenci başına ayda 100 lira destek olacağız." dedi. Konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ve başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağını basın yoluyla açıklayacaklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "Bu yıl ilk kez üniversitelerin 4 yıl ve üzerini kazanan, ailesi Mersin'de ikamet eden bütün öğrenciler bu destekten faydalanırken, 2 yıllık üniversiteleri veya 4 yıllık olsa bile açık öğretim fakültelerini kazanan veya geçmiş yıllarda üniversiteyi kazanarak halen eğitim gören öğrenciler faydalanamayacak. Üniversitenin ilk yıllarında burs ve yurt gibi sorunlar yaşandığı için, bu desteği üniversiteyi bu yıl kazanan öğrencilere veriyoruz. Bu ülkenin okumuş, aydın ve üniversite mezunu gençlere ihtiyacı var. Çünkü günümüzde artık görülüyor ki, tasvip edilmeyen birçok olayın temelinde eğitimsizlik yatmaktadır. Yıllarını eğitim camiasında geçiren birisi olarak, öğrencilerimize yapılacak bu tür destek ve yardımların çoğalmasını arzu ediyorum." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür toplumsal dayanışma içeren olaylara daima açık olduklarını ve bütçe durumuna göre destek olacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, "Bu destekten sadece Mersin merkezde oturan değil, Çamlıyayla'dan Anamur'a kadar Mersin'in ilçelerinde ikamet eden gençlerimiz de faydalanacak. Üniversiteye ilk adımını atan binlerce gencimiz, inşallah belediyemizin sağlayacağı katkıyla, ailelerine fazla yük olmadan acemilik dönemlerini tamamlayacaklar. Biz okumak isteyen ve bu uğurda mücadele eden tüm gençlerimizin her zaman yanında olacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title