Haberler

Merkez Bankası'nın Faiz Kararına AK Parti'den İlk Tepki

Güncelleme:

AK Parti MKYK Üyesi Gedikli, "Bu işin tadı kaçtı artık. Merkez Bankasının bu kararına bir ekonomi doktoru olarak da siyasetçi olarak da anlam veremiyorum." dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin, "Bu işin tadı kaçtı artık. Merkez Bankasının bu kararına bir ekonomi doktoru olarak da siyasetçi olarak da anlam veremiyorum" dedi.

Gedikli, Merkez Bankası'nın, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'ten yüzde 7,75'e indirmesine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"BUNU HERKES GÖRÜYOR DA MB NASIL GÖREMİYOR"

Tüm ülkelerin deflasyonun ilacını aradığını, Türkiye'de de enflasyon trendinin aşağı yönlü olduğunu ve olacağını belirten Gedikli, "Bunu herkes görüyor da Merkez Bankası nasıl görmüyor anlamıyorum. Bu işin tadı kaçtı artık. Tüm veri setini önüme alıp eko-politik analiz yaptığımda, Merkez Bankasının bu kararına bir ekonomi doktoru olarak da siyasetçi olarak da anlam veremiyorum." diye konuştu.

Merkez Bankası'nın proaktif kararlar alamamasını eleştiren Gedikli, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada finans krizinin pençesinden kurtulamayan ülkelerde de bunu görüyoruz. Bu ülkelerin merkez bankaları, siyasi gelişmeler ve sosyolojik yapıları birlikte analiz edip, yani ekonomi-politik vizyonla doğru zamanda doğru hamleleri yapamadıkları için halen sıkıntı yaşıyorlar.

"KURUMLARIMIZ DA ÜLKEMİZ KADAR DÜNYAYA ENTEGRE KARARLAR ALABİLMELİ"

Merkez Bankası, statükocu ve kısıtlı bakış açılarıyla karar veren, esnek karar alamayan yapılardan kurtulması için bağımsız. Türkiye 2023 hedeflerine kilitlenmiş durumdayken değişiyor, gelişiyor. Kurumlarımız da ülkemiz kadar dünyaya entegre kararlar alabilmeli ama bunu aynı zamanda lokomotifi olan ihracatçıya, üreticiye ve vatandaşa katkı sağlayacak şekilde yapabilmeli."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Gedikli Merkez Bankası Ak Parti Türkiye Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

özgür:

ekonimi doktoru imiş. galiba akape akademisinden doktora almışsın. kardeş o abuk sabuk konuştuğunuz kurum bildiğiniz gibi bağımsız bir kuruluştur. zaten gücünüz yetmediği için debelenip duruyorsunuz. orayıda bir ele geçirseydiniz.

13
5
yanıtYanıtla
Gıda fiyatları düşsünMobil-ANDROID:

Bırakın faizi maizi gıda fiyatları ni düsürün kardeşim toz şeker bizde 3.50 suriye de bile 1 tl

14
0
yanıtYanıtla
sivasliMobil-ANDROID:

Ekonomi doktoru ilginç ekonomi ne halde doktorcum

8
6
yanıtYanıtla
OSMANLI HAKIKISINDENMobil-ANDROID:

akp helal sana bu akp bi harika

0
14
yanıtYanıtla
memo:

sereffffffsizler faiz düserse yatirim katlanir ne salak inssanlar var yahu

4
8
yanıtYanıtla
yçmobilWeb@haberler.com:

Henüz Paralele nasıl bağlamadılar..hayret..

10
1
yanıtYanıtla
ahmet:

banane benim cebime girenden çok çıkan olduğu için etkilemiyor batsın bu dünya.

8
2
yanıtYanıtla
devrimci:

akp çok dolar aldı bakın 2 gün sonra ne olacak

5
1
yanıtYanıtla
EKOMİNİK:

MERKZ BANKASI BAŞKANI SEBEB AÇIKLAMALI ONUN BİLİP TE BİZİM BİLMEDİĞİMİZ VERİLER NE BUNA GÖRE DAYANIP İNDİRMİYORUM DİYEBİLMELİ NASIL BAĞIMSIZLIK SEBEBSİZ LİK İLKESİ İLEYAPILAN İŞLER TARAFSIZ DEĞİLDİR DİYE DÜŞÜNESİ GELİYOR İNSANIN

3
1
yanıtYanıtla
SAMİ:

MERKEZİN BAŞKANI BU İŞİ BİLMİYOR. . . AKP OLARAK SİZ BU MERKEZ BANKASININ YÖNETİMİNE BİR EL ATIN HELE. . . . SONRA KAFANIZA GÖRE TAKILIRSINIZ. . . ÖNCE FAİZİ SIFIRLARSINIZ. . . SONADA BOL BOL PARA BASARSINIZ. . . . HİÇ SIKINTI KALMAZ. .

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title