Haberler

Merkez Bankası Başkanı'ndan 'Faiz İndirimi' Açıklaması

Kayseri’de düzenlenen Para Politikaları Konferansı'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Merkez Bankası faizi indirmeli” sözleriyle ilgili ilk kez konuştu.

Kayseri'de düzenlenen Para Politikaları Konferansı'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası faizi indirmeli" sözleriyle ilgili ilk kez konuştu. Başçı, "Vatandaşlarımız, işadamlarımız ve siyasetçilerin kendileri çok iyi biliyorlar. Merkez Bankası'nın sadece ekonomik verilere baktığını ve kanunun 4'üncü maddesine göre hareket ettiğini zaten biliyorlar, siyasetçilerimiz de bunu biliyorlar. O yüzden bu konuda kendilerinde bir konuşma hürriyeti görüyorlar ve o yüzden vatandaşlarımız da fazla yadırgamıyorlar" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Kayseri Sanayi Odası ve Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Para Politikaları Konferansı'nda konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı "Merkez Bankası faizleri düşürmeli" çağrısının ardından ilk kez kameraların karşısına çıkan Erdem Başçı, para politikasıyla ilgili olarak "üç boyutlu" tedbirler aldıklarını belirterek, alınan tedbirlerin çok etkili olacağını ve enflasyonun Haziran ve sonrasında düşeceğini bildirdi. Faiz indirimiyle ilgili olarak Başçı, "Daha önce bu soruyu defalarca sordular. Yurtdışında bunun algılanmasıyla ilgili bir sorunumuz oldu, Aralık ve Ocak aylarında. Yoksa yurtiçinde vatandaşlarımız, işadamlarımız, siyasetçilerin kendileri gayet iyi biliyorlar. Merkez Bankası'nın sadece ekonomik verilere baktığını ve kanunun 4'üncü maddesine göre hareket ettiğini zaten biliyorlar, siyasetçilerimiz de bunu biliyorlar. O yüzden bu konuda kendilerinde bir konuşma hürriyeti görüyorlar ve o yüzden vatandaşlarımız fazla yadırgamıyorlar. Tamam böyle dile getirilebilir ama Merkez Bankası gereğini yapar şeklinde bir algı sergiliyorlar. Genelde bu algı sergileniyor. Genelde algı bu yönde. Fakat bunun yurtdışında iyi anlatılması gerekir. Çünkü yurtdışında siyasiler, Merkez Bankalarının politikaları konusunda çok konuşmamayı tercih ediyorlar" diye konuştu.

Davos'ta yapılan son toplantıya katılmadığını ifade eden Başçı, toplantıya katılan yardımcısının Alman Maliye Bakanı'na Merkez Bankası'yla ilgili bir soru yönelttiğinde o sorunun muhatabının Merkez Bankası Başkanı olduğu cevabını aldığını hatırlatarak, "Orada öyle bir kültür oluşmuş. Bu iki türlü de olabilir, konuşulabilir de konuşulmayabilir de. Konuşulabilir ama herkes bilir ki Merkez Bankası teknik açıdan gereğini yapar, istikrarın devamı yönünde karar verir. Ancak bunun yurtdışında da iyi anlatılması gerekir. Kanunun 4'üncü maddesi Merkez Bankası olarak bizi bağlar ve ona göre hareket etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Sanayi Odası Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Erdem Başçı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title